Dolar 32,3717
Euro 34,9902
Altın 2.326,00
BİST 9.097,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 20°C
Az Bulutlu
Zonguldak
20°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 25°C
Sal 16°C

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası töreni

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası töreni
19 Mayıs 2021 11:23
348
A+
A-

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası töreni gerçekleştirildi.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak başlattığı kurtuluş mücadelesinin 102’nci yılında Karadeniz Ereğli’de, ’19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası’ nedeniyle Devrim Bulvarı Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

Kademeli Normalleşme döneminde Koronavirüs tedbirleri alınarak düzenlenen törende öncelikle Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Serkan Keleş ve öğrenciler tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Karadeniz Ereğli Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Serkan Keleş, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı. Karadeniz Ereğli Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Serkan Keleş konuşmasında “19 Mayıs 1919 Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milletin bağımsızlık inancından aldığı güçle milli mücadeleyi başlattığı tarihi bir gündür.

Emperyalist, sömürgeci, işgal kuvvetlerine karşı verdiğimiz mücadelede, milletimizin sarsılmaz ve kararlılıkla, birlik ve beraberlik içinde yeniden ayağa kalkmak için öne atılmış önemli bir gündür. Kurtuluşa giden süreçte diğer mazlum milletlere de örnek teşkil eden, asil milletimizin kadın erkek, genç yaşlı demeden canları pahasına omuz omuza verdiği kurtuluş savaşı, onurlu mücadele sonrası zaferle sonuçlanmış, ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti ile bugünkü güçlü Türkiye’nin temelleri atılmıştır.

Büyük Atatürk en büyük eseri Türkiye Cumhuriyeti, geleceğimizin teminatı gençlere emanet ederek onlara ne kadar güvendiğini göstermiş milli mücadelenin başlangıcı olan 19 Mayıs günü gençlere bayram olarak hediye etmiştir.

Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak gençlerine sımsıkı bağlı, gençlerimiz ile geleceğe yürüme, bu yolda onlara yol arkadaşlığı yapmak bizim için büyük bir gurur vesilesidir.

Bunu yaparken nesillerimizin geçmişleri ile, ecdadımızın mirası olan medeniyet mirasında bağlarını güçlendirmeyi de çok önemli görev kabul ediyoruz. Devletimizin bir rüya çınarı olduğunu unutmadan yolumuza devam ediyoruz.

Türkiye’mizin yükselişi sadece bizlerin değil, gönül coğrafyamız için de hayati derecede önem arz etmektedir.

Hak ve adaletten başka terazi, ahlak ve imandan başka huzur, ilim ve irfandan başka yol olmadığını idrak etmiş, milletin bağrına devletin nasıl hizmet edeceğini düşünen nesiller yetiştirmek için çalışıyoruz.

Biliyoruz ve inanıyoruz ki, bir toplumda genç nesiller geçmişinden habersiz temel değerleri ve geleneklerine yabancı yetişir ise o ülke kendine sağlam bir gelecek inşa edemez.

Semalarında ezanların çınladığı, ufuklarında al bayrağın dalgalandığı özgür, bağımsız, güçlü bir ülke olarak milli mücadelemizin 102. yılında hep beraber geleceğe koşalım…” dedi.

Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen tören, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen ulusal ve yerel yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin takdim edilmesi ile devam etti.

19 Mayıs, İlçe Kaymakamlığı tarafından düzenlenen çeşitli etkinlikler ile gün boyu devam edecek.

Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törene Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Taner Gün, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, siyasi partilerin İlçe Başkanları ve Yönetim Kurul Üyeleri, Karadeniz Ereğli Kaymakamlığı Daire Müdürleri Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve Öğrenciler katıldı. .
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.