Dolar 32,5659
Euro 34,7746
Altın 2.492,39
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 16°C
Az Bulutlu
Zonguldak
16°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 18°C

“2002 metre en uzun mangal” ödülü yeniden yapıldı

21 Kasım 2021 17:09
576
A+
A-

“2002 metre en uzun mangal” ödüllü Ereğli Hamsi Festivali 2 yıl aradan sonra yeniden yapıldı. Ereğli ve çevre illerden gelen on binlerce vatandaş Karadeniz ezgileri eşliğinde mangalda-tavada hamsi yedi, horon tuttu.

“2002 metre en uzun mangal” dalında 2002 yılında Guinness Rekorlar Kitabı’na giren ve 2 yıl aradan sonra bu sene 14’sü düzenlenen Ereğli belediyesi Hamsi Festivali halkın yoğun katılımıyla yapıldı. Öğretmenlerin onur konuğu olduğu festivalde vatandaşlar Karadeniz’in ezgileri eşliğinde, mangal başında birlikte olmanın keyfini yaşadı. Amfi tiyatroda yapılan etkinliklerde ise horon tepen vatandaşlar uzun kuyruk oluşturdu. 14’üncü Hamsi Festivali Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın halka poşetler içerisinde hamsi dağıtmasıyla başladı. Hamsi almak isteyen vatandaşlar ise dağıtım noktasında uzun kuyruk oluşturdu.

Sahilde hazırlanan 2002 metrelik mangallar için 5 ton mangal kömürü dağıtıldı. Mangalları yakılması için 500 adet jel ile 2 bin adet ızgara, 15 ton hamsi, 10 bin şişe su, 7 bin 500 ekmek, 1,5 ton soğan 300 kilo limon ve bol miktarda ıslak mendil dağıtıldı.

Yapılan etkinlikle ilgili olarak gazetecilere açıklamada bulunan Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, halkın festivalleri özlediğini bir kez daha anladıklarını ifade etti.

Halil Posbıyık açıklamasında “PANDEMİ’den dolayı ara vermiştik. Bunun ilk işaretini Cumhuriyet Konserinde aldık. Tek sanatçı olmasına rağmen büyük bir kalabalık olmuştu. Demek ki vatandaş büyük bir özlem içerisinde. Bu sene hazırlıklarımızı daha geniş yaptık. Yüzlerce mangal yerleştirdik. 15 ton hamsi, soğan, helva, su, ekmek hepsini tedarik ettik. Derneklerin hepsine bir gün öncesinden hamsileri dağıttık. Onlar hazırlıklarını yaptılar. Şu anda herkes yayılmış vaziyete. Öğretmenlerimiz için de 24 Kasım Öğretmenler günü yaklaştığı için onlar onur konuğumuz. Akşam önce Resul Dindar ardından da Coşkun Sabah sahne alacak. Hava da çok güzel. Sadece Ereğli’den değil, şehir dışındanda gelen misafirlerimiz var. Onları da ağırlamaya çalışıyoruz. Büyük bir yoğunluk var. Bütün belediye personeli değişik noktalarda görev alıyor. Yaptığımız havuzdan da ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımız balıklarını alıp evine götürüyorlar. Halkımız için en iyisini yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Festivale Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur, Ereğli ilçe emniyet Müdürü Hasan Ünlü, Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul ve davetliler katıldı.

Protokol üyeleri festival alanına gelen öğretmenlere 24 Kasım öğretmenler günü dolayısıyla karanfil dağıttı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.