Dolar 32,3360
Euro 35,1748
Altın 2.245,09
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 8°C
Hafif Yağmurlu
Zonguldak
8°C
Hafif Yağmurlu
Çar 10°C
Per 10°C
Cum 10°C
Cts 13°C

POSBIYIK: BU ŞEHRİN GERÇEK SAHİPLERİ ÇOCUKLARDIR

POSBIYIK: BU ŞEHRİN GERÇEK SAHİPLERİ ÇOCUKLARDIR
23 Nisan 2022 16:06
440
A+
A-

 

KDZ. EREĞLİ’NİN ÇOCUKLARI GÖNÜLLERİNCE BAYRAM YAŞADI

23 NİSAN COŞKUSU, KDZ. EREĞLİ’DE TAVAN YAPTI

Kdz. Ereğli’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu belediyenin düzenlediği çocuk şenliğinde tavan yaptı. Kentteki çocuklar, seramikten resime, dokumadan, mozaiğe, sepetten, akıl oyunlarına, taş baskıya, müzikten, dansa, eski oyunlardan, tiyatroya, kitaba, masala, kuklaya kadar onlarca etkinlikte gönüllerince eğlendiler. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, “Ereğli siz çocuklarla güzel. 23 Nisan’ı böyle coşkuyla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
Kdz. Ereğli Belediyesi Oyuncak Evi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel çocuk şenliği düzenledi. Çocuklar, Atatürk Anıtı arkası, Oyuncak Evi Bahçesi ve tüm İnönü Parkı’nda açık havada, 20 ayrı etkinlik masasında eğlenceli atölyelere katıldı, hareketli oyunlara dahil oldu, dans edip, şarkılara eşlik ettiler.
Çocukların bu coşkusuna kent protokolü de eşlik etti.

Kaymakam Mehmet Yapıcı, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur, Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve eşi Neriman Posbıyık, Emniyet Müdürü Hasan Ünlü, Jandarma Komutanı Ali Akça, CHP İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul, İyi Parti İlçe Başkanı Evrim Balbaloğlu ve diğer protokol üyeleri, stantları gezerek çocukların eğlencelerine katıldılar.
Aileleriyle birlikte şenliğe katılan çocuklar, seramikten resime, dokumadan, mozaiğe, sepetten, akıl oyunlarına, taş baskıya, müzikten, dansa, eski oyunlardan, tiyatroya, masala, kitaba, kuklaya kadar pek çok etkinlik ile bayramı gönüllerince yaşadılar.

POSBIYIK: BU ŞEHRİN GERÇEK SAHİPLERİ ÇOCUKLARDIR

Başkan Posbıyık, etkinliğe katılan çocuklara seslenerek şunları söyledi:

“Ereğli’nin güzel ve akıllı çocukları! Hepiniz hoş geldiniz.
Sevgili çocuklar bugün önce sizlerin, sonra Büyük Atatürk’ün aydınlık yolunda ilerleyen hepimizin bayramı…
Bundan 102 yıl önce Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni kurarak “egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” diye haykırdı. Ve bugünü siz çocuklara armağan etti.

Cumhuriyet çocukları olarak hepimiz bunun gururunu yaşadık.

Sevgili çocuklar, Atatürk’ten başka hiçbir lider, dünyada, çocuklara bayram armağan etmemiştir. Bayramınız kutlu olsun. “Cumhuriyeti biz kurduk. Onu yaşatacak ve yüceltecek olan sizsiniz” diyerek size olan inancını ve güvenini ortaya koymuştur. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çocuklarımıza, şehrimize, ülkemize kutlu olsun.

Burada bu özel günde güzel bir buluşma planladık. 20 ayrı masada birbirinden farklı etkinliklere katılıyorsunuz. Her köşe sürprizlerle dolu.
Sevgili çocuklar önerilerinizi bekliyorum. Bu şehirde her zaman mutlu, neşeyle yaşamanızı istiyorum. Bu şehrin gerçek sahipleri sizlersiniz.
Oyuncak Evimiz dokuz aydır hem müze olarak hem de atölye çalışmalarıyla sizlere hizmet veriyor.

Yoğun katılımınızla bizleri çok memnun ediyorsunuz.

Sizlerle birlikte olmaya devam edeceğiz.

Sizleri çok seviyorum.
Atölye çalışmalarımıza destek veren tüm eğitmenlere, öğretmenlere, sanatçılara yürekten teşekkür ediyorum. Burada bu atölye çalışmalarını Ereğli’deki bütün çocuklara açarak, 23 Nisan’ı coşkuyla kutlamak istedik. Birazdan sahne etkinlikleri de olacak.

Destek veren üniversitelere, okullara ayrıca teşekkür etmek istiyorum.

En büyük teşekkür de siz çocuklara…

Ereğlimiz sizlerle güzel.

Hayat sizlerle güzel. Bizler her zaman yanınızdayız.

Hepinizi kucaklıyor, alınlarınızdan öpüyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.