Dolar 32,3237
Euro 35,0903
Altın 2.300,90
BİST 9.075,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 19°C
Açık
Zonguldak
19°C
Açık
Cum 20°C
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C

7 Büyük Baş Hayvan Telef Oldu

7 Büyük Baş Hayvan Telef Oldu
20 Ocak 2021 21:43
858
A+
A-

Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Düzpelit köyünde yaklaşık 50 büyük baş hayvanın bulunduğu ahırın damı çöktü. Yaşanan olayda 7 büyük baş hayvanın telef olduğu öğrenildi.

Olay Düzpelit köyünde sat 16.50 sularında meydana geldi. Alınan bilgilere göre hayvancılık ile uğraşan Hasan Duman’a ait olan ve içerisinde yaklaşık 50 büyük baş hayvanın olduğu ahırın çatısı karın ağrılığına dayanamayarak çöktü. Yaşanan olayda 7 büyük baş hayvanın telef olduğu ve birçok büyük baş hayvanın da yaralandığı öğrenildi. Yolların kapalı olması sebebiyle veteriner de çağıramadıkları ifade edilirken, yaralı hayvanların da hayatını kaybedeceği endişesinin taşındığı kaydedildi.

Düzpelit köyü muhtarı Muhittin Karabulut sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında “Düzpelit Köyümüzde Hayvancılık ile uğraşan Ahmet DUMAN Komşumuzun, Yoğun kar nedeni ile saat 16:35 civarlarında Hayvan Ahırı çökmüştür. Bir kaç tane hayvanları telef olmuştur. Yollarımız kapalı olduğundan telef olan hayvanlarımızı yerinden kaldıramıyoruz. Sağlık acısından ileriki günlerde sorun yaşamaktan endişe duymaktayız. Bununla geçmiş olsun. Köyümüzde kar kalınlığı 1 .20 cm olduğundan havanında bugün güneşli olmasından yağan kar ağırlaşma nedeni ile başka kazalarda meydana gelebilir. Vatandaşlarımızın bu konuda dikkatli olmalarını önemle rica ederim. Köyümde Yollarımız kapalıdır. Elektrikler kesiktir. Elektrik nedeni ile şebeke suyumuz akmıyor. Haberleşmede sıkıntımız var. Bir an evvel bu mağduriyetimizin giderilmesini talep ediyorum”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.