Dolar 32,4909
Euro 34,9449
Altın 2.430,59
BİST 9.810,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 19°C
Az Bulutlu
Zonguldak
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 16°C

72 Sene Evvel CHP’den Kaçmak İçin Halk Menderes’i Başa Getirdi..

72 Sene Evvel CHP’den Kaçmak İçin Halk Menderes’i Başa Getirdi..
15 Mayıs 2022 00:54 | Son Güncellenme: 15 Mayıs 2022 00:58
367
A+
A-

14 Mayıs 1950 !!!!

Bugünü not edin ve asla unutmayın !

Tam 72 sene evvel bugün Atatürk’ün Türk siyasetine bıraktığı mirası olarak bilinen Menderes’in çok şükür hükümetin başına geçtim dediği amma aslında idama doğru adım attığı ilk gündür bugün .

Bugün Türk milletinin bulduğu ilk fırsatta , ŞEDİT BİR İDARE gösteren CHP cuntasından kendisini kurtarmak adına, Adnan Menderes ve DP’ye ülke yönetimini verdiği gün bu gündür aslında !

Konumuz ölenin arkasından ah vah diyerek övme yada kahraman ilan etme değildir asla  !

Asıl Meselemiz yani anlatmak istediğimiz hani tarih tekerrürden ibarettir kelimesinde geçen “tekerrürü” tekerrür ettirmemek adına gerçekleri anlatma çabamızdır.

 

Sene 1950 ve Türk milleti bulduğu ilk fırsat olan bu yılda, kendisini CHP’den kurtarma hamlesi yapmıştır , peşine bir daha (1954) ve bir daha (1958)yapmış  VE şayet böyle bir durumla karşılaşılaşılacak olsa BİR DAHA YAPACAĞININ DA  KESİN OLDUĞU bir hamledir ..

Üstelik bir daha YAPACAĞI O KADAR KESİNDİR Kİ,

Yetkiyi halktan alan Menderes ve ekibi  Ülkeyi ABD cuntasından kurtarmak adına  o dönem SSCB ile yakınlaşmış ve bunun bedelini de DP’ye karşı, ABD ve ordu içinde ki İNÖNÜCÜ cunta tarafından düzenlenen bir askeri darbe ile devrilmek ve idam edilmekle ödemiştir !

Menderes kimseyi kıyma makinasına atmamıştır,

idamı tam bir düzmecedir,

idamı Ahlakı ,ahlaksızlığı yada sevdiği evli kadın yüzünden değil Amerika’nın SSCB ye yanaşan Menderese ve ona  destek verenlere bir ders verme çabasından öte bir şey de değildir.

Zaman geçtiği için aslında Biz uzaktan sadece kaval çalıyoruz bu konuda,

Şu yazımızda Adnan  Menderes’e sahip çıkıyor gibi görünsekte , BUNUN ADNAN MENDERES’i sahiplenmemiz ile değil de Adnan Menderes’in , ABD ve İnönücü cunta tarafından bir askeri darbe ile devrilmesindeki anlamsızlığı çözme isteğimiz ile alakası vardır!!!

Bu ülkede ki  tükenişliğin Amerika’ya uşaklık ve kölelikle başladığını artık herkes biliyor ve tabii ki Amerika’ya kafa tutan herkesin sonunun da Menderes’le aynı olacağının  korkusunun da bittiğini de 15 temmuzda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıkan halkı gören Amerika’da artık çok iyi anlıyor .

Amerika bundan sonrasının ne olacağını çok iyi kestiriyor olmalı ki artık hükümeti ihtilallerle değil 7 benzemeze verdiği destekle çözmeye çalışıyor .

 

Bu saatten sonra Amerika’nın bir baş daha alma yolu ile ülkenin başına kendi seçtiği zavallıyı getirebilme hayali sona ermiştir .

Bu tür hayali hala kafasında kuranlar  ise bana göre önce kendi başına sahip çıkmalı dır çünkü bu yol onlar İçin rakı balık masasındaki yoldaşlık yolu isede bazıları İçin “kefenimi giydimde  geldim”yoludur …

Bu ülkenin Güvenliki  ve sigortası halktır yani kaza ile Menderes hayali kuranlar %52 yi hesaplamayı biliyorlardır umarım !!!

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.