Dolar 32,4581
Euro 34,7712
Altın 2.427,94
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 14°C
Hafif Yağmurlu
Zonguldak
14°C
Hafif Yağmurlu
Çar 15°C
Per 16°C
Cum 18°C
Cts 16°C

Devlet Kızılay’ı Ziyaret Etti

Devlet Kızılay’ı Ziyaret Etti
14 Ekim 2022 22:06
243
A+
A-

MHP Milletvekili Yılmaz, Kızılay’ı ziyaret etti
MHP Düzce Milletvekili Ümit yılmaz, MYK Üyesi Ahmet Savaş Çolak, Zonguldak İl Başkanı Varol Demirköse, Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Rahman Demirtürk ile yönetim kurulu üyeleri Türk Kızılayı Kdz. Ereğli Şube Başkanı Kürşat Yağız ile yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

Türk Kızılayı Kdz. Ereğli Şube Başkanı Kürşat Yağız ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, göreve geldikleri günden bu yana hayata geçirdikleri projeler hakkında bilgi verdi. Yağız konuşmasında “Ben göreve geldiğim günden beri kurumsallaşma adına ilk önce burayı yaptık. Dairemizin 2 Eylül’de açılışını yaptık. Genel merkezden maaşı ödenen 2 tane personelimiz var. Kurumsallaşma adına aktiviteler başlattık. İnşallah yavaş yavaş bir şeyler yapmaya başlayacağız. Biz kurumumuzda gönül esaslı çalışıyoruz. Şuan da 250’ye yakın genç gönüllümüz, kadın kollarımızı kurduk. Mahalle yöneticilerimizi atamaya başlıyoruz. Ramazan ayında 500 aileye nakit yardım yaptık. Bizim burada bağış işi biraz güvene dayalı ve bu güveni sağladık. Bu binamızı bağışlarla yaptık ve yapılan aktivitelerin hepsini bağışlarla yaptık. Türkiye’de bir ilki yapmaya çalışıyoruz. Kızılay arama kurtarma ekibini kuruyoruz. Arama ve kurtarma ekibini kurmak için planlar yaptık. Düzce afet bölge müdürlüğümüzle görüştük, genel merkezimizle görüştük. Zonguldak’ta da bu sinerji var. Burada da bu sinerji var ama enerjiye dönüştürememişiz.

Bu bölgemizde madenci var. Burada bulunan madenci Türkiye’nin hiçbir yerinde yok. 1.derece deprem bölgelerine yardım edebilecek en yakın ekip Zonguldak ve Ereğli. Arama ve kurtarma ekibi için ekipman çalışmasına başladık. Ne kullanabiliriz diye bunları tespit ettikten sonra bağışlarımızı toplamaya başlayacağız.” dedi.
MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, Türk Kızılayı’nın Türkiye’nin en önemli kuruluşlarından biri olduğunu belirterek, Başkan Yağız ve ekibini tebrik etti. Yılmaz konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Biz Kızılay’ın en çok faydasını bir afette karşılaştığımız zaman görüyoruz. İnanın sizden önce Kızılay yetişiyor. Biz depremi de yaşadık, sel felaketini de yaşadık. O yüzden Kızılay önemli, Allah eksikliğini vermesin, felakette göstermesin. Herhangi bir felakette Kızılay hemen orada oluyor. Bir çorba çadırı, çay çadırı kuruyorlar o bile çok önemli. Burada yaşayan insanlar bu felaketi kendileri yaşamasalar bile, çevrede yaşanan yerlere gittiklerinde şöyle bir alıcı gözle baksalar, onu hemen fark ederler ve bağış oranı ciddi derecede artar.”
Ziyaret toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.