Dolar 32,3645
Euro 34,9594
Altın 2.324,26
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 20°C
Az Bulutlu
Zonguldak
20°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 16°C

‘Ailenin yardıma ihtiyacı’ bu söyleme itibar etmeyin!

‘Ailenin yardıma ihtiyacı’ bu söyleme itibar etmeyin!
8 Şubat 2023 18:12
272
A+
A-

Hatay’ın İskenderun İlçesinde depremde enkaz altından çıkan ve Ereğli Echomar hastanesinde tedavi altına alınan anne ve 3 çocuğunun yardıma ihtiyacı olduğu şeklinde yapılan paylaşımların ve bilgilerin asılsız olduğu gerek hastane gerekse aile ve gerekse de Ereğli Sosyal Hizmetler müdürlüğü tarafından yalanlandı.

Ailesini ziyaret için gittiği İskenderun’da meydana gelen deprem sonrasında 3 çocuğu ve annesi ilre enkaz altında kalan 3 çocuk annesi, kendi imkanları ile enkazdan kurtulmuş ve Ereğli’ye getirilerek Özel Echomar hastanesinde tedavi altına alınmışlardı. Aile ile ilgili olarak sosyal medya ve bazı gruplarda yayılan ‘Ailenin yardıma ihtiyacı’ var paylaşımlarına gerek hastane gerekse aile ve gerekse de Ereğli Sosyal Hizmetler müdürlüğü tarafından yalanlama geldi.

Ereğli Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından resmi sayfalarında yapılan açıklamada”Hatay’da deprem sonrası enkaz altında Kalan ve sonrasında enkazdan kurtarılan 3cocuk ve anne ile ilgili olarak Ereğli de özel Bir hastanede tedavileri yapılmakta olup, ailenin herhangi Bir maddi desteğe ihtiyaçları olmadıkları, Sosyal medya hesaplarından yapılan Destek çağrılarının kendileri için yapılmasını istemediklerini, bu durumdan mahcubiyet hissettiklerini belirtmişlerdir. Kaymakamlık hizmet birimleri ile Bakanlığımız aile odaklı çalışmalara istinaden ailenin yanında gerekli manevi ve Psikolojik Destek verilmektedir. Vatandaşların para yardımlarında valiliklerin açıkladığı hesaplardan başka hesaplara para yatırmamaları konusunda çok dikkatli olmalılar” denildi.

Özel Echomar hastanesi yönetimi de ailenin yardıma ihtiyacı olmadığının, yapılacak olan yardımların resmi kanallar üzerinden deprem bölgesinde ki ihtiyaç sahiplerine yapılması istendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.