Dolar 32,3655
Euro 34,9626
Altın 2.325,50
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 20°C
Az Bulutlu
Zonguldak
20°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 16°C

AKM, 101 SANATÇININ 104 ESERİNDEN OLUŞAN SERGİYLE AÇILIYOR

AKM, 101 SANATÇININ 104 ESERİNDEN OLUŞAN SERGİYLE AÇILIYOR
17 Şubat 2022 12:57 | Son Güncellenme: 17 Şubat 2022 13:58
534
A+
A-

AKM, 101 SANATÇININ 104 ESERİNDEN OLUŞAN SERGİYLE AÇILIYOR

“BELLEKTEKİ İZLER” SERGİSİ, OSMAN ZEKİ ORAL ANISINA DÜZENLENDİ

 

Atatürk Kültür Merkezi sergi salonları, 19 Şubat Cumartesi günü saat 14.00’te Ereğlili Değerli Sanatçı Osman Zeki Oral anısına bir sergiyle açılıyor. Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği ile Kdz. Ereğli Belediyesi’nin işbirliğiyle düzenlenen sergide 101 sanatçının 104 eseri yer alıyor. Açılış ardından Osman Zeki Oral’ı anma söyleşisi gerçekleştirilecek. “Bellekteki İzler” Sergisi bir ay boyunca açık kalacak.

 

Yeniden düzenlenen Atatürk Kültür Merkezi sergi salonları, 19 Şubat’ta “Bellekteki İzler” sergisiyle kapılarını açıyor. 101 sanatçının 104 eserinden oluşan sergi, bir ay boyunca açık kalacak. Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği (BRHD) ile Kdz. Ereğli Belediyesi’nin işbirliğiyle açılan sergi, Ereğlili Değerli Sanatçı Osman Zeki Oral anısına düzenlendi. Osman Zeki Oral, bu derneğin kurucuları arasında yer alıyor.

Saat 14.00’te başlayacak açılış töreni, konuşmalar ve dinleti ardından, AKM Nikah Salonu’nda Osman Zeki Oral’ı anma söyleşisi yapılacak. “Anılarda Osman Zeki Oral” konulu toplantıda, yakınları ve sanatçı arkadaşları, kendisiyle ilgili anılarını dile getirecekler. Sanatçının hayatıyla ilgili kısa bir film gösterimi de olacak.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, AKM sergi salonlarının yeniden düzenlenerek açılmasından memnuniyet duyduğunu belirterek “Açılışımız büyük bir sergiyle gerçekleştiriliyor.

Kıymetli sanatçıları Ereğlimizde ağırlamaktan sevinç duyacağız.

Sadece Ereğli halkını değil, çevre il ve ilçeleri de buraya davet ediyorum” dedi. Posbıyık, sanatı ve sanatçıyı desteklemeye devam edeceklerini vurguladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.