Dolar 32,3824
Euro 34,7071
Altın 2.398,05
BİST 10.208,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 16°C
Az Bulutlu
Zonguldak
16°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Ali KOCAMANOĞLU”Ruhu şâd olsun”

Ali KOCAMANOĞLU”Ruhu şâd olsun”
10 Kasım 2023 08:51
151
A+
A-

Dünya tarihinin en büyük askerî dehası olarak kabul edilen, önder devlet adamımız; Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete uğurlanışının 85. yıl dönümündeyiz.

 

Vefatından on yıllarca yıl sonra, kendisini hiç görmemelerine rağmen, milyonlarca insan tarafından büyük bir sevgi, saygı ve bağlılıkla sevilen Atatürk, sıcak cephelerde verilen kutlu mücadelelerin sonrasında tam bağımsız Türkiye’nin meşalesini yakarak, bu vatan toprakları üzerinde yaşayan toplumları tek millet altında bir araya getirmiş eşsiz bir liderdir.

 

Hiçbir devlet adamına nasip olmadığı kadar derin bir saygı duyulan; vefat ettiği 10 Kasım 1938 günü, dünyanın bütün milletleri, devletleri ve o devletlerin liderleri tarafından en güzel sözlerle tanımlanan Gazi; 100 yaşındaki aziz Türkiye Cumhuriyeti’nin ışığı olmaya devam ettiği gibi, “Yurtta Sulh, Dünyada Sulh” ilkesiyle de o dünyanın ihtiyacı olan barışın sembolü olmuştur.

 

Önderlik ettiği Türk Milleti ile; emperyalist düşünceye karşı nasıl bir ve bütün olunabileceğini, tam bağımsızlığın nasıl elde edilebileceğini en güzel örnekleriyle tarihe nakşeden ve bu yönüyle de ezilmiş, parçalanmak istenmiş ülkelere rehber olan Atatürk, Cumhurbaşkanlık yaptığı 15 yıl boyunca da yüzlerce ülke için barış elçisi kabul edilmiştir.

 

Önümüze koyduğu ilke ve devrimlerle, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet nasıl ayakta kalabileceğini gösteren; geçmişi şanla dolu bu millete en doğru yönü gösteren Atatürk; yaşam süresi içinde, birçok devlet ve toplumun aklına getirmekten dahi uzak durduğu çağdaş hedefleri; savaştan çıkmış, yorgun düşmüş ve yoksul bir millet ile birlikte gerçekleştirdi. Vatanı ve şanlı bayrağımızı emanet edeceğimiz gençlerimize verdiği öğütler, aradan geçen onca yıla rağmen güncelliğini korumaktadır. O öğütleri her okuduğumuzda; “Gazi her konuda haklı çıktı.”, diyebiliyorsak, bu da Atatürk’ün ne kadar ileri görüşlü, engin bir deha sahibi olduğunu göstergesidir.

 

Türk Milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi eşsiz bir lidere sahibi olduğu için dünyanın en onurlu, en vakur milletidir.

 

Ne mutlu bu gerçeği kalbinde hissedip yaşayanlara ve yaşatanlara!

 

Bir 10 Kasım’da daha gönlümüz buruk. Ulu Önder’imizi en derin hislerle; saygı ve rahmetle yâd ediyoruz. O’nun yolundan yürümeye devam edeceğiz. Atatürk Cumhuriyeti’ni yaşatmaya and içen bir milletin evlatları olarak Ata’mızın gösterdiği hedefte hiç durmadan yürümeyi sürdüreceğiz.

 

Ruhu şâd olsun.

 

Ali KOCAMANOĞLU

CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.