Dolar 32,3565
Euro 34,4292
Altın 2.435,74
BİST 9.814,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 22°C
Açık
Zonguldak
22°C
Açık
Pts 27°C
Sal 23°C
Çar 20°C
Per 16°C

ALMANLAR YAPAMAZSINIZ DEMİŞTİ AMA DAHA İYİSİNİ YAPTIK

17 Aralık 2021 22:31
1.008
A+
A-

ALMANLAR YAPAMAZSINIZ DEMİŞTİ AMA DAHA İYİSİNİ YAPTIK

FNSS, Türk mühendisler tarafından tasarlanarak üretilen, karada ve suda hareket edebilen yüzücü köprü sistemi Samur’u ihraç ediyor.

Geçmişte ithal edilen köprü sistemi için Almanlar, biz 40 yıldır bu işi yapıyoruz, çok büyük bir tecrübe ve bilgi birikimi gerekir yapamazsınız dedikleri sistemi, FNSS mühendisleri tamamen yerli ve MİLLİ imkanlarla geliştirerek ürettiler.

Samur, binlerce parçadan oluşan karmaşık bir sistem olmasına rağmen, arayüzü sayesinde kolayca kullanılabiliyor. Suda ise bir “joystick” ile idare edilebiliyor ve 360 derece her yöne hareket ettiriliyor.

Milli imkanlarla tasarlanan “Samur”ların 12’sinin bir araya gelmesiyle yaklaşık 25 dakikada 150 metre uzunluğunda bir köprü oluşturuluyor ve araçların kıyılar arası geçişine olanak sağlanıyor. Sınıfındaki en hızlı hücum köprülerinden biri olan Samur sisteminde, 5-6 dakika gibi kısa sürede araçlar ayrılıp kendi başlarına karşı kıyıya çıkabiliyor. Samur’lar, onlarca metre uzunluğunda köprülere dönüşerek, her biri 70 tonluk tankları karşıya geçirecek.

Tamamen Türk mühendisler tarafından TSK’nın ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda üretilen Seyyar Yüzücü Hücum Köprüsü Samur, silah ve yedek parça tedariki bakımından dışa bağımlılığı azaltması yanında ekonomimize de büyük fayda sağladı.

Demek ki istenince yapılıyormuş. Yapılamaz denen sistemi üreten ve emeği geçen tüm mühendislerimizi tebrik eder, ülkemizde motor dahil yapılamaz denilen tüm projelere örnek olmasını dilerim.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.