Dolar 32,3849
Euro 35,0357
Altın 2.326,43
BİST 9.138,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 20°C
Az Bulutlu
Zonguldak
20°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 23°C
Pts 25°C
Sal 16°C

Aman Dikkat !!

Aman Dikkat !!
17 Nisan 2021 09:05
320
A+
A-

26 il için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı!Meteoroloji fırtınanın hafta sonu etkili olacağını açıklayarak, soba zehirlenmesi ve cisim uçmalarına, ağaç devrilmelerine karşı uyarılar yaptı.

Ayrıca, güneybatı ve batı kesimler başta olmak üzere toz taşınımı da bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) Batı Karadeniz Bölümündeki illerinde aralarında bulunduğu 26 il için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı yaptı.

Kuvvetli rüzgâr ve fırtınanın, 17 Nisan Cumartesi’den itibaren Güney ve İç Ege ile Batı Akdeniz’de başlaması, 18 Nisan Pazar sabah saatlerinden itibaren etki alanını genişletmesi bekleniyor.

İç kesimler başta olmak üzere özellikle;

Düzce, Kastamonu, Bartın ve Zonguldak’ın iç kesimlerinde, Bolu, Karabük, Ankara, Eskişehir, Çankırı, Çorum, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Yozgat, Sivas, Amasya, Tokat, Afyon, Kütahya, Uşak, Manisa, İzmir, Aydın, Muğla, Denizli ile Antalya genelinde etkili olacağı belirtildi.

Rüzgarın saate 40-70 kilometre arasında eseceğinin tahmin edildiğinin kaydedildiği açıklamada, “Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın Pazar günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Diğer yandan, batı bölgelerde, Kuzey Afrika üzerinden çöl tozu taşınımı da beklenirken, yağmurlu yerlerde çamur yağışı oluşmasının muhtemel olduğu kaydedildi.

Kuvvetli rüzgarın, yeni haftanın ilk günü (19 Nisan) zayıflayacağı tahmin ediliyor.

Meydana gelmesi muhtemel; ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar ile soba ve baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

Haber: Timuçin ÖZAT
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.