Dolar 32,3679
Euro 35,1021
Altın 2.325,03
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 20°C
Açık
Zonguldak
20°C
Açık
Cum 20°C
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 25°C

Balbaloglu” TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞLARININ HAKKI YOK MUDUR”?

Balbaloglu” TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞLARININ HAKKI YOK MUDUR”?
28 Ocak 2021 12:03
593
A+
A-

Balbaloğlu: “Destekler, beklentiyi karşılayamamıştır”

İYİ Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Evrim Balbaloğlu, Covid-19 salgınından dolayı mağdur olan ticaret erbaplarına yönelik açıklanan destek ve kolaylıkların beklentileri karşılamadığını bildirdi.

Yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop’un bazı söylemlerine de atıfta bulunan Balbaloğlu, şunları kaydetti:

“Koronavirüs salgını tedbirleri nedeni ile küçük esnaf ve sanatkârlarımız işyerlerini geçici olarak kapatmak zorunda kalmış, birçok esnaf ve sanatkârımızın da ticareti durma noktasına gelmiştir. Bunların dışındaki ticaret erbabının büyük çoğunluğu da Covid-19 salgını tedbirlerinden dolaylı etkilenerek ekonomik açıdan mağduriyet yaşamaktadır.

YETERLİ OLMAMIŞTIR

Açıklanan Ekonomik İstikrar Kalkanı ile Covid-19 salgınına yönelik alınan tedbirlerden dolayı mağdur olan ticaret erbabına bazı destek ve kolaylıklar getirilmiş, ancak verilen destekler ve getirilen kolaylıklar ticaret erbabı ve işletmeler açısından yeterli olmamış, beklentiyi karşılayamamıştır.

ÖNERİLERİMİZ REDDEDİLDİ

Ekonominin bel kemiği olan ticaret erbaplarının yaşadığı ve büyük olasılıkla salgın sonrasında da yaşayacağı sıkıntıları ve mağduriyetleri gidermek, sorunlarına çözüm getirmek amacı ile İYİ Parti olarak TBMM ve komisyonlarda dile getirdiğimiz tüm öneriler reddedilmiştir.

POPÜLİZMDEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLDİR

Geçtiğimiz günlerde açıklanan ‘Halkbank tarafından esnaf ve sanatkârlara kullandırılan Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz destekli kredilerin 1 Ocak 2021- 30 Haziran 2021 arası 6 aylık dönemde ödenmesi gereken taksitleri ertelenecektir.’ müjdesi, mevcut soruna çözüm üretmek değil; sorun üzerinden popülizm üretmekten başka bir şey değildir.

Taksitler ertelenecek, ertelenen taksitlerin üzerine faiz yükü binecek, süre bitiminde aynı mağduriyet tekrar yaşanacaktır.Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral ve beraberindeki heyeti kabulünde Cumhurbaşkanı Sn. RecepTayyip Erdoğan, Türkiye’de pandemi döneminde dükkânların, şirketlerin kapanmadığını ifade etmesine rağmen Halkbank’ın neden kredi ertelenmesi kararı aldığı da farklı bir soru işaretidir.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞLARININ HAKKI YOK MUDUR?

Tunus’a verilen 5 milyon dolarlık hibe, Somali’nin 3,5 milyon dolarlık IMF borcunun ödenmesi, 165 ülkeye yapılan Covid-19 yardımları ve TBMM Başkanı Sn. Mustafa Şentop’un ‘Dünyanın en zengin ülkesi olmayabiliriz, ancak dünyanın en cömert ülkesi olmakla gurur duyuyoruz’ sözüne atfen;

Esnafın kepenk kapattığı, tüm dünyayı etkileyen salgın sürecinde Türkiye’nin diğer ülkelere nakdi yardımları 13,4 milyon doları aşıyorken;

Ekonominin bel kemiği başta esnaf ve sanatkârlar dahil olmak üzere ticari işletmelere taksit ertelemeyi ve düşük faizli krediler sunmayı nasıl yorumlayacağız?

Dünya’nın en cömert ülkesi olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının da bu cömertlikten faydalanmaya hakkı yok mudur?Yaşanan pandemi sürecinden en fazla etkilenen ticari sicile sahip sektördeki firma, esnaf ve sanatkârın kredi ve borçlarının sıfırlanması ve geri ödemesiz nakdi destek talepleri en doğal haklarıdır.

Yaşanan salgın tüm dünyada sosyal devlet anlayışının ne kadar gerekli olduğunu göstermiştir.

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın değiştirilemez maddeleri arasında yer alan ‘Sosyal Devlet’ ilkesinin amaçlarından Milli gelirin arttırılması ve milli gelirin adil dağılımının sağlanmasına yönelik reformların düzenlenerek bir an önce hayata geçirilmesi İYİ Parti olarak öncelikli hedefimizdir.”
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.