Dolar 32,3283
Euro 35,0825
Altın 2.307,85
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 20°C
Açık
Zonguldak
20°C
Açık
Cum 20°C
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 25°C

BAŞKAN POSBIYIK: 84 YILDIR GÖZÜMÜZ YAŞLI. ATAMIZI SAYGIYLA, MİNNETLE, RAHMETLE ANIYORUZ

BAŞKAN POSBIYIK: 84 YILDIR GÖZÜMÜZ YAŞLI. ATAMIZI SAYGIYLA, MİNNETLE, RAHMETLE ANIYORUZ
10 Kasım 2022 13:53 | Son Güncellenme: 10 Kasım 2022 14:57
235
A+
A-

BAŞKAN POSBIYIK: 84 YILDIR GÖZÜMÜZ YAŞLI. ATAMIZI SAYGIYLA, MİNNETLE, RAHMETLE ANIYORUZ

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Başkan Posbıyık, mesajında şu görüşlere yer verdi:
“Kurduğu Cumhuriyetle ülkesinin ve milletinin her alanda ilerlemesini sağlayan, fikir ve eserleriyle yaşadığı dönemin ötesinde yüzyıla damgasını vuran Atatürk, bugün de ileri görüşlülüğü ve söylevleriyle Türk milletinin yolunu aydınlatmaya devam eden, tüm dünyanın saygı duyduğu bir liderdir.
Atatürk, barışı esas alan, yeniliklerle ülkesini ayağa kaldıran bir devrimci, sömürgeciliğe ve yayılmacılığa karşı mücadele veren bir lider, insan haklarını, kadın erkek eşitliğini esas alan, çocuklara ve gençlere büyük değer veren, bütün yaşamı boyunca insanlar arasında renk, din, ırk ayırımı gözetmeyen, eşsiz bir devlet adamıdır.
Türk Milleti; Vatanına ve Milletine olan aşkı, sevgisi ve güveni tarif edilemez olan Ata’sını, O’nun ilkelerini ve aziz hatırasını asırlar geçse de asla unutmayacaktır. 10 Kasımlar Mustafa Kemal Atatürk’ü anmanın ötesinde O’nu bir kez daha en iyi şekilde anlamanın, anlatmanın günleridir.
O’nu en güzel anlamanın yolu da, veciz bir şekilde ifade ettiği gibi “Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” sözleriyle bizlere emanet bıraktığı ülkemizi, çok çalışarak gelecek nesillerimize aynı şuur, inanç ve kararlılıkla en iyi şekilde bırakmaktır.
Yolumuz ‘akıl ve bilim’ diyen Önderimiz Atatürk, yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesi doğrultusunda Edebi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan yürümeye devam edeceğiz.
Her 10 Kasım’da olduğu gibi bu 10 Kasım’da da Atatürk’e olan bağlılığımızı ve sevgimizi ortak düşünce ve duygularla bir kez daha dile getiriyor, büyük önderimizi özlemle anıyoruz.
84 yıldır gözümüz yaşlı. Türk milleti, 84. kez başın bir kere daha sağ olsun.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.