Dolar 32,3942
Euro 35,0195
Altın 2.325,52
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 20°C
Açık
Zonguldak
20°C
Açık
Cum 20°C
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C

BAŞKAN POSBIYIK: DEVLET YATIRIMLARINDA EN MAĞDUR İLÇE KDZ. EREĞLİ

BAŞKAN POSBIYIK: DEVLET YATIRIMLARINDA EN MAĞDUR İLÇE KDZ. EREĞLİ
1 Aralık 2021 14:55
503
A+
A-

BAŞKAN POSBIYIK: DEVLET YATIRIMLARINDA EN MAĞDUR İLÇE KDZ. EREĞLİ

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, hafta sonu maç izlemek için gittiği Devrek’te yapılan devlet yatırımlarını gördükten sonra Kdz. Ereğli’nin Zonguldak’ta devlet yatırımının en az olduğu ilçe olduğunu bir kez daha gördüğünü açıkladı.

Posbıyık, “26 bin nüfuslu Devrek’te muhteşem bir stadyum var, yanlarında çim sahalar, arkasında 2-3 tane semt sahası. 170 bin nüfuslu Ereğli’de bir Beyçayırı’nın suni çimlerini parasızlıktan daha yeni bitirebildiler.

Yan tarafları rezil vaziyette. Tribünler perişan. Tuvalet yok. Zonguldak’ın Bayındırlıkta, Spor Bakanlığı’nda, devlet yatırımlarında, her konuda en mağdur ilçesi Kdz. Ereğli” dedi. Başkan Posbıyık ayrıca tüm bunların yanında belli merkezlerce belediye hizmetlerinin sürekli şikayet edildiğini ve müfettişlerin inceleme yaptığını söyledi.

Kdz. Ereğli Belediye Meclisi Aralık ayı olağan meclis toplantısında konuşan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, devlet yatırımlarında Zonguldak’ın en mağdur ilçesinin Kdz. Ereğli olduğunu söyledi.Belli merkezlerce sürekli belediye hizmetlerinin de şikayet edildiğini anlatan Başkan Posbıyık, şu değerlendirmeyi yaptı:“Hafta sonu Devrek’te maça gittim.

Belediyesporumuzun Devrek ile maçı vardı. İlk defa gittim Devrek stadyumuna. Bayıldım, müthiş, çok büyük bir stadyum. Ortada stadyum inanılmaz, sol tarafında çim saha, sağ tarafında suni çimle kaplanmış bir saha.

Arka tarafında 2-3 tane semt sahası. Olamaz böyle bir şey. 26 bin nüfuslu yerde, kıskandım Devrek’i. Bizim de Beyçayırı’nda çimleri değiştiriyorlar, suni çimleri…

Başkanlık odam yakın olduğu için her gün izliyorum. Ortadaki halıları zor bitirdiler, para bitmiş. Maça gittiğiniz zaman göreceksiniz yan tarafları rezil vaziyette. 5 tane soyunma odası yapılacaktı, onlar da yapılmadı. Tribünler perişan vaziyette.

Tuvalet yok.

Zonguldak’ın Bayındırlıkta, Spor Bakanlığı’nda, devlet yatırımlarında, her konuda en mağdur ilçesi Kdz. Ereğli olduğunu bir kez daha gördüm, maçı falan unuttum içim burkuldu.

BELEDİYE HİZMETLERİMİZ SÜREKLİ ŞİKAYET EDİLİYOR-

Bir de ne yazık ki Ereğli’de son zamanlarda Belediyeye karşı bir düşmanlık var. Belli merkezlerce devamlı şikayet ediliyor belediye hizmetlerimiz. İnönü Parkı’nda bir hela yaptık, hela diyorum özellikle onu dahi şikayet ettiler. Halk Kafe yaptık, gariban halk gitsin ucuz çay içsin, denizin kenarında otursun diye. O camekanlar yanlışmış güya, şikayet ettiler şimdi müfettiş geliyor incelemeye. Ereğli halkının yararına yeni bir balık restoranı yapıyoruz, ‘Restoran buraya olmaz’ dediler onu da şikayet ettiler.

Onun için de ön araştırma yapılıyor, müfettiş geliyor.

Yine Ereğli’deki imar planlarının iptali için bir şikayet var.

Erdemir’le ilişkilerimizi sabote etmeye çalışanlar var.

Yani Halil Posbıyık’a bir şey yapmıyorsunuz, Halil Posbıyık 25 sene belediye başkanlığı yapmış, belli bir yaşa gelmiş, Ereğli halkına, bu gariban halka kötülük yapıyorsunuz. Yazıktır, günahtır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.