Başkan Tarık Semiz’e Kıbrıs’tan Anlamlı Ziyaret: KKTC’nin Duayen İsimleri Gülüç’te!
KKTC’nin Duayen İsimleri Gülüç’te!
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) eski Meclis Başkanı ve Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre, Turan Bilimler Akademisi Genel Başkanı Ayhan Akın ile birlikte Gülüç Belediye Başkanı Semiz’i ziyaret etti.
Bu anlamlı buluşmada KKTC’nin stratejik önemi, Türkiye’nin bölgedeki rolü ve milli meseleler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
Milli Birlik ve Beraberlik Mesajı
Ziyaret sırasında Zorlu Töre, KKTC’nin karşı karşıya olduğu tehditlere ve oynanan oyunlara dikkat çekti. Anavatan Türkiye’ye yönelik kumpas girişimlerinin farkında olduklarını vurgulayan Töre, şu ifadeleri kullandı:
“KKTC ve Türkiye, milli birlik ve beraberliğini koruyarak yoluna kararlılıkla devam ediyor. Güçlü bir Türkiye ve KKTC, düşmanların oyunlarını bozar. Bizim kudretimiz, milli birliğimizi korumaktan geçiyor.”
Töre, konuşmasında Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni Filistin ve Gazze’deki katliamlara sessiz kalmakla eleştirdi. Gazze’de yaşanan acı tablonun insanlık adına bir utanç olduğunu belirten Töre, “Kadınlar, çocuklar, yaşlılar katlediliyor; hastaneler ve okullar bombalanıyor. Ancak dünya bu zulme seyirci kalıyor” dedi.
KKTC’nin bağımsızlığını Türk ordusuna borçlu olduğunun altını çizen Töre, 20 Temmuz 1974 Mutlu Barış Harekâtı’nın Kıbrıs Türk halkına özgürlük ve güvenlik getirdiğini ifade etti. Ayrıca, Türk askerinin Kıbrıs’taki varlığının bir garantörlük hakkına dayandığını belirterek, “Türk askeri Kıbrıs’ta misafir değil, ev sahibidir” dedi.
Turan Dünyasının Kıbrıs’a Bakışı
Turan Bilimler Akademisi Genel Başkanı Ayhan Akın, konuşmasında KKTC’nin Türk dünyası açısından taşıdığı önemi vurguladı. KKTC’nin uluslararası alanda tanınması için büyük çabalar sarf ettiklerini belirten Akın, yalnızca Kıbrıs’ın değil, Doğu Türkistan, Kırım, Kerkük ve Musul gibi Türk yurtlarının haklarını savunmaya devam ettiklerini söyledi. Akın, bu davanın gelecek nesillere aktarılması adına projeler geliştirdiklerini ve çalışmalara devam edeceklerini ifade etti.
Ziyaret ve Misafirperverlik
Ziyaretin sonunda Başkan Semiz, misafirlerine Halk Eğitim Merkezinin ürettiği el emeği hediyeler takdim etti. Zorlu Töre, misafirperverlikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Başkan Semiz’e teşekkür etti.
Daha sonra Zorlu Töre, Ayhan Akın ve Gülüç Belediyesi Meclis üyeleri Şevki Aydınlı ve Sadık Recep Kara ile birlikte Anadolu Otel’de öğle yemeğine katıldılar.
Yemekte Ereğli’nin yöresel lezzetleri ikram edildi.
Günün sonunda Başkan Semiz, Töre ve Akın’a Ereğli’nin ünlü çilek reçelinden hediye etti. Töre, bu jest karşısında bir kez daha teşekkür ederek bölgeden güzel anılarla ayrıldı.
Bu arada Gülüç Belediye Başkanı Tarık Semiz, göreve yeni başlamasına rağmen uluslararası düzeyde dikkat çeken bir ziyarete ev sahipliği yapmış olmasıda il de dikkatleri üzerine çekti.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin eski Meclis Başkanı Zorlu Töre ve Turan Bilimler Akademisi Genel Başkanı Ayhan Akın, Başkan Semiz’i makamında ziyaret ederek KKTC’nin stratejik önemi, Türkiye’nin bölgedeki rolü ve milli meseleler üzerine görüş alışverişinde bulundu.
Başkan Semiz’in kısa sürede oluşturduğu güçlü vizyon, Gülüç’ü yalnızca yerel değil, uluslararası alanda da bir buluşma noktası haline getiriyor.
Haber Merkezi