Dolar 32,5340
Euro 34,9280
Altın 2.439,99
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 18°C
Az Bulutlu
Zonguldak
18°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 15°C

Başkan Yağız “Arama kurtarma ekibine destek bekliyoruz”

Başkan Yağız “Arama kurtarma ekibine destek bekliyoruz”
6 Şubat 2023 11:35
365
A+
A-

Başkan Yağız “Arama kurtarma ekibine destek bekliyoruz”

 

Türk Kızılayı Kdz. Ereğli Şube Başkanı Kürşat Yağız ilçede kurmayı planladıkları arama kurtarma ekibinin öneminin Kahramanmaraş’ta yaşanan depremin ardından bir kez daha ortaya çıktığını belirterek Erdemir’in desteğini beklediklerini söyledi.

Türk Kızılayı Kdz. Ereğli Şube Başkanı Kürşat Yağız, Kızılay bünyesinde Türkiye’de ilk kez bir arama kurtarma ekibi kurulması için çalışma başlattıklarını belirterek, destek talebinde bulundukları Erdemir’den şu ana kadar bir yanıt alamadıklarını söyledi. Kurulacak arama kurtarma ekibinin hem bölge hemde ülke için büyük öneme sahip olduğunun altını çizen Yağız gazetecilerin “Arama kurtarma ekibi kurulacağını söylemiştiniz, çalışmalar ne aşamada?” şeklinde ki sorusuna şu yanıtı verdi: “Türk Kızılayı Kdz. Ereğli Şubesi olarak Kızılay Genel Merkezi’nden gerekli izinlerimizi aldık. Kızılay bünyesinde ilk arama kurtarma ekibinin kurulması içinde çalışmalara hızlıca başladık. Yetişmiş insan gücü ve gönüllülerimizi hemen hemen oluşturduk diyebiliriz. Ancak, arama kurtarma çalışmaları sırasında ihtiyaç duyulan ekipmanların alımı noktasında Erdemir’den de destek talebinde bulunduk. Fakat şu ana kadar talebimize bir dönüş yapılmadı. Kahramanmaraş merkezli 7.4 büyüklüğündeki depremin ardından bu ihtiyaç bir kez daha önem kazandı. Bölgemiz maden bölgesi ve aynı zamanda yakın bölgelerimiz deprem kuşağı içerisinde yer alıyor. Bu nedenle biz başta Erdemir olmak üzere bölgemizdeki kurum ve kuruluşlardan destek bekliyoruz” dedi.

Başkan Yağız açıklamasında ayrıca deprem bölgesine yardım için yola çıkacaklarını söyledi. Yağız deprem bölgesine ulaştıracakları hijyen, temel gıda, battaniye, bebek bezi, bebek maması gibi ihtiyaçlar için vatandaşlardan acil yardım beklediklerini söyledi. Yağız vatandaşların yardımlarını Türk Kızılayı Kdz. Ereğli Şubesi’nin Kdz. Ereğli Ziraat Bankası Şubesi’nde ki TR07 0001 0000 5100 0018 6873 62 IBAN numarasına yapabileceklerini ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.