Dolar 32,4570
Euro 34,8518
Altın 2.446,77
BİST 9.885,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 15°C
Hafif Yağmurlu
Zonguldak
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 15°C
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 16°C

Batı Karadeniz Ustalar ve Kalfalar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz Yaptıkları İle Takdir Topluyor Ve İnsanlık Ders Veriyor

Batı Karadeniz Ustalar ve Kalfalar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz Yaptıkları İle Takdir Topluyor Ve İnsanlık  Ders Veriyor
29 Kasım 2020 22:44 | Son Güncellenme: 29 Kasım 2020 22:49
588
A+
A-

Hareket Medya sahibi  Engin Pınara bu güzel söyleşisi ve  uğraşısı için teşekkür ederim.

 

İnşallah bir hastamızın şifasına vesile olurum.

 

Türkiye’de olduğu gibi Kdz.Ereğli’de de Kovid-19 nedeniyle canlar kaybediyoruz.

 

Kovid-19 can kayıplarında ilaç tedavisinin yanı sıra plazma tedavisinin de önemi çok büyük.

Plazma tedavisi için numune veren Batı Karadeniz Ustalar ve Kalfalar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz ile konuştuk.

 

Mustafa Yılmaz ile konuya ilişkin yaptığımız mini söyleşi şu şekilde:

 

Soru: Mustafa Bey, siz daha önce kovid-19 atlattınız. Bu ne zaman oldu?

 

Cevap: Yaklaşık 40 gün önce testim pozitif çıktı. 5 günlük tedavinin ardından 5 gün de karantina süreci yaşadım. Çok şükür Kovid-19 illetini atlattım.

 

Soru: Kovid-19 ‘u atlatınca plazma vermeye ne zaman ve neden karar verdiniz?

 

Cevap: Türkiye’de bu illet görünmeye başladıktan sonra hızla hasta sayılarının yükselmesi dikkatimi çekiyordu. Bunların arasına tanıdığımız insanları da görmeye başlamıştık. Plazma ihtiyacı olan kişilerin sosyal medyada ve internet haber portallarında bir umutla ve çaresizlik içinde duyurularını, haberlerini görünce çok etkilenmiştim. Bir gün Kovid-19’a yakalanır ve Allah atlatmayı nasip ederse kesinlikle Plazma bağışçısı olmam gerektiğine karar vermiştim. Kovid-19 a yakalandığımda iyileşmeyi de Allah nasip edince plazma vermek için gün saymaya başladım. Bekleme günü 28 idi. Dolunca müracaat ettim. 32. gün plazmayı verdim.

 

Soru: Plazma bağışı esnasında size ne gibi bilgiler verdiler? Bağışa giderken içinizde bir korku var mıydı mesela?

 

 

 

Cevap: Plazmanın tam olarak ne olduğunu bilmiyordum. Bir yandan da, bilmediğim için korkuyordum. Plazma bağışlamak için müracaat ettiğimde anladım ki bütün korkularım boşuna imiş. Sadece bilgisizliğimdenmiş. Bu noktada Kızılayın değerli personeli süreci çok güzel yönetti.

Plazmanın aslında vücudumuzdan attığımız idrar olduğunu ve hiçbir korkuya gerek olmadığını gördüm. Plazmayı verirken ekrandan dizi izledim. Personel sıcak kanlı ve işin ehli insanlardı. ‘Plazma bitti’ dediklerinde, ben filmin sonunu izlemek için biraz daha bekledim. Bir dizi bölümü bitirecek kadar sürmüyor yani.

 

Bu süreçte Plazmanın ne kadar ihtiyaç olduğunu daha net gördüm. Aslında bağış yapmanın önünde ki tek engelin de bilgisizlikten oluşan korku olduğunu gördüm.

 

Soru: Müracaatı nereye yaptınız? O süreci bir anlatır mısınız neler yaptınız?

 

Müracaatı Ereğli’de bulunan Kızılayın aracına yaptım. İlk kan değerlerimi burada ölçtüler sonrasında Zonguldak Kızılay da randevu oluşturdular. Kızılay Zonguldak’tan bir yetkili; ‘araç ile sizi alalım’ dediklerinde anladım ki çok ihtiyaç var. Bir gün sonra da kendi imkanlarımla yanıma bir arkadaşı aldım plazma bağışına gittik. Bağıştan sonra yarım saat kadar oturduk ve tekrar Ereğli’ye döndük.

 

Soru: Kovid-19 atlatmış vatandaşlara bir tavsiyeniz olacak mı?

 

Elbette olacak. Hem kolay, hem korkulacak hiçbir şey yok. Kovid-19 atlatmış bütün vatandaşlarımıza Plazma bağışında bulunmaları gerektiğini ifade edeyim. Hem kendi bağışıklıklarını 1 ay daha uzatıyor. Hem de birkaç hastanın şifa bulmasına sebep oluyorlar.

Bu inanılmaz bir duygu. İnsanlık için görevini yapmış olmanın tatlı huzurunu yaşıyorum. İnşallah bir hastamızın şifasına vesile olurum.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.