Dolar 32,3968
Euro 34,6179
Altın 2.390,61
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 14°C
Hafif Yağmurlu
Zonguldak
14°C
Hafif Yağmurlu
Çar 15°C
Per 16°C
Cum 17°C
Cts 16°C

Belediye Başkan Aday Adayı İşi Sıkı Tutuyor …

Belediye Başkan Aday Adayı İşi Sıkı Tutuyor …
7 Ekim 2023 19:45
147
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Aday Adayı Muhittin Dikmen, partisinin İlçe Örgütü ve Belediye Başkanlığı makamı ile başladığı ziyaretlerine Karadeniz Ereğli Ticaret Odası ve Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi ile devam etti.

***

İlk olarak Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası’na (TSO) giden ve Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş ile yaklaşık bir saat süren bir görüşme yapan Dikmen’e eşi Tunay Dinçer Dikmen de eşlik etti.

***

Belediye Başkan Adayı olarak seçim yarışına girebildiği takdirde alanlarında uzman ve deneyimli kişilerden oluşacak bir ekiple çalışmayı düşündüğünü kaydeden ve TSO Başkanı Keleş’e temel hedefleri hakkında bilgiler sunan Muhittin Dikmen, bugünden daha iyi bir Ereğli’nin oluşturulmasında meslek odaları, sivil toplum örgütleri ve kentin insanlarıyla birlikte düşünüp hareket etmek gerektiğinin önemine vurgu yaptı. Ereğli’nin güçlü bir sanayi kenti olduğunu kaydeden Muhittin Dikmen, ilçenin bu kimliğinden uzaklaşmadan ve hak ettiği değeri elde ederek gelecek yıllara ulaşması için herkesin birlik içinde gayret göstermesi gerektiğine dikkat çekti.

***

Arslan Keleş’in; “Belediye yönetimlerinde, iş dünyasını temsil eden insanlar da meclis gruplarında yer almalı.”, düşüncesine yanıt veren CHP Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Muhittin Dikmen, önce aday olup ardından da halkın oylarıyla kenti yönetme şansına sahip olduğu takdirde Karadeniz Ereğli TSO gibi meslek odaları ile bütünlük içinde olacağını ve ilçenin temel ihtiyaçlarını gidermeye yönelik her proje ve çalışmanın birlikte karar verilerek belirleneceğini ifade etti.

***

Muhittin Dikmen’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren TSO Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş de konuklarına hitaben yaptığı konuşmada, 2024 Yerel Seçimleri’nin hayli zor geçeceğini söyledi. Her partide değerli isimlerin aday adayı olarak ortaya çıkacağını düşündüğünü belirten Keleş; “Bu aday adaylarının yanı sıra onlar kadar değerli isimlerden meclis listeleri oluşturulması için mücadele edilecektir. Halk da en iyi kadroyu göreve getirerek Karadeniz Ereğli’nin yeni cumhuriyet yüzyılında emin ellerle geleceğe ulaşmasını sağlamaya çalışacaktır.”, dedi. Muhittin Dikmen’e çıktığı yolda başarı dileyen Keleş sözlerini şöyle sürdürdü: “TSO Başkanı olarak, ilçemizin bazı sorunlarının çözümü noktasında iktidar-muhalefet ayrımı yapmadan sizlerle birlikte omuz omuza çalışıyoruz. Yöremizin milletvekilleriyle, ilçemizin belediye başkanı ve yönetimi ile, partilerin ilçe başkanlarıyla sürekli istişare içindeyiz. Bu Ereğli hepimizin. Ben sizi de partiniz içinde aldığınız görevlerden ve bu görevleriniz dolayısıyla yaptığınız çalışmalardan tanıyorum. Başarılı bir insan ve iyi bir partili oluğunuzu da biliyorum. Aday olduğunuz takdirde de en iyi şekilde mücadele edeceğinizden eminim. Başarılar diliyorum.”

 

***

 

Cumhuriyet Halk Partisi Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Aday Adayı Muhittin Dikmen’in bir sonraki ziyaret durağı da Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi oldu. Ziyaretinde, ayrıca Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifleri 32. Bölge Başkanı olan Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Azman tarafından misafir edilen Dikmen, samimi duygularla ağırlandı. Azman’ın makam odasında gerçekleşen buluşmada kooperatifin bazı yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

***

Ziyaretinde esnafların bir şehrin ve o şehrin ekonomisinin belkemiği olduğuna vurgu yapan Muhittin Dikmen, özellikle son yıllarda yoğunluğu artan ekonomik sıkıntılar ve pandeminin yarattığı etkilerle zor günler yaşayan esnafın bazı sorunlarına Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi öncülüğünde bulunan çözümleri yakından takip ettiğini belirtti. Belediye Başkan Aday Adayı olarak Karadeniz Ereğli’ye hizmet noktasında belirlediği hedefleri anlatan Dikmen; “Karadeniz Ereğli’yi sizlerle ve halkla birlikte yönetebilmek için bu önemli göreve talip oldum. Bugün karşınıza aday adayı olarak ve sizlerle tanışmak niyeti ile geldim. Nasip olur da aday olarak açıklandığımda bu kent için ortak hedeflerimizi konuşmak adına ekibimle birlikte sizleri sıkça ziyaret ederek bir araya gelmeyi diliyorum.”, dedi.

***

Misafirlerini ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Karadeniz Ereğli Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Azman da konuşmasında 2023 Yerel Seçimleri’nin önemine işaret etti. Cumhuriyet’in ikinci yüzyılındaki ilk yerel seçimlerde Karadeniz Ereğli için de en iyisini dilediğini ifade eden Azman şunları söyledi:

“Karadeniz Ereğli bir ağır sanayi kenti ve binlerce esnafımızın hayatlarını idame ettirdiği şehirlerden biri. Bu açıdan bizler de bu kentin her insanı için başarılı bir yerel yönetim arzu ederiz. Sizin gibi genç, dinamik ve verilen görevleri özveri ile yerine getirmeye çalışan arkadaşlarımızın başkanlık görevine talip olmaları bizleri de gelecek açısından umutlandırıyor. Ben şahsım ve yönetimim adına çıktığınız bu yolda size başarı diliyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.