Dolar 32,5346
Euro 34,9863
Altın 2.440,42
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 18°C
Az Bulutlu
Zonguldak
18°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 15°C

BİLMEYENE ,BİLİR GİBİ YAPANA HALKA YANLIŞ ANLATANA KIZILAY

BİLMEYENE ,BİLİR GİBİ YAPANA HALKA YANLIŞ ANLATANA KIZILAY
28 Şubat 2023 00:10 | Son Güncellenme: 28 Şubat 2023 00:22
468
A+
A-

Kızılay Derneği’ni devletin bir kurumu zannedenlerin cehaletine mi yanalım yoksa Kızılay Derneği’nin sahibi olduğu şirketlerden bi haber olmalarına karşı böyle pervasız ve küstahça yapılan yorumları mı düzeltelim bilemedim.

Biz yine En güzeli olan bilmeze bilmeden anlatan utanmazlara  anlatır gibi tane tane anlatalım.

Kızılay’ın resmi web sayfasında yer alan tarihçesini okuduğunuzda, derneğin 11.6.1868 tarihinde ‘Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti’ adıyla kurulduğunu, 1947 yılında Atatürk tarafından ‘Kızılay’ adı verilerek ‘Türkiye Kızılay Derneği’ adını aldığını görürsünüz.

Yine, derneğin web sayfasındaki ‘Sık Sorulan Sorular’ kısmına girdiğinizde, karşınıza çıkan ilk soru, ‘Kızılay Devlet Kurumu mu?’ sorusudur. Soruya verilen cevap ise, ‘Kızılay devlet kurumu değildir. Dayanağını Cenevre Sözleşmeleri’nden alan dernek statüsünde bir cemiyettir.’

 

 

 

Kızılay gelirlerinin tamamını bağış, fon ve Atatürk tarafından Kızılay’a verilen madensuları tesisleri gibi gelir getirici şirket faaliyetlerinden sağlamaktadır ve hiçbir şekilde her hangi bir devlet kurumu veya bütçesinden pay almamaktadır.

 

Kızılay Derneği, bu kapsamda kesintisiz insani yardım faaliyetlerine devam edebilmek için 30 Kasım 2018 tarihinde, 167035-5 Ticaret Sicil Numarasıyla, adresi, ‘Sütlüce Mahallesi İmrahor Caddesi No:28 Beyoğlu/İstanbul’ merkezli Kızılay Yatırım Holding Anonim Şirketi Kurulmuştur.

Kızılay Yatırım Holding A.Ş, bünyesinde ‘İçecek, yatırım, biyomedikal, teknoloji, portföy, sağlık, çadır&tekstil, kültür&sanat, sistem yapı, bakım ve lojistik’ olmak üzere 11 şirkete sahiptir.Bu şirketlerden elde ettiği gelirlerle kesintisiz yardım çalışmalarını sürdürmektedir.

Bugün, sözde ‘Gazeteci’ ama amaç olarak tetikçilik yapan birilerinin gündeme getirdiği AHBAP Çadırları ve Kızılay haberine konu olan Kızılay Çadır ve Tekstil Anonim Şirketi, 19.6.2019’da Kızılay Yatırım Holding Anonim Şirketi tarafından, 196655-5 Ticaret Sicil No ile kuruldu.

Kızılay Çadır ve Tekstil A.Ş.’nin Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi’nde yer alan kuruluş amacıysa şu şekilde:

 

‘Her türlü branda, bez ve naylondan oluşan çadır, pergole, gölgelik, branda ve türevlerinin imalatı, yurt içi ve yurt dışı alım satım ithalat ve ihracatını yapmak.’

 

Peki AHBAP ne yaptı? Türkiye’nin en büyük çadır üretim şirketi olan Kızılay Çadır ve tekstil A.Ş.’den deprem bölgesine en hızlı şekilde ulaştırabilecekleri çadırları satın aldı ve bölgeye ulaştırdı.

 

Sorun nerede?

 

Sorun Kızılay Derneğini devlet kurumu zanneden CAHİLLERDE!

 

Sorun sadece bu CAHİLLERLE mi sınırlı?

 

Elbette değil!

 

Asıl sorun, kitlesinin CEHALETİNİ çok iyi bile bir sözde ‘Gazeteci’nin tetikçilik amacıyla yapmış olduğu ve Kızılay’ı bir devlet kurumu gibi pazarlaması.

 

AMAÇ NE?

 

Sazan avlamak!

 

Sonuç ne?

 

Sazanların sürüsüne BEREKET.!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.