Bir mürettebatın cansız bedeni bulundu
Bir mürettebatın cansız bedeni bulundu
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde yaşanan fırtına sonucu batan Türk bayraklı ‘Kafkametler’ isimli kuru yük gemisinde, bir mürettebatın daha cansız bedenine ulaşıldı.
#Mürettebat #Ereğli
Kdz. Ereğli’de 19 Kasım’da yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle, içerisinde 12 mürettebatı ile birlikte batan ‘Kafkametler’ isimli kuru yük gemisinde, bir gün sonra bir mürettabatın cansız bedeni kıyıya vurmuş halde bulunmuştu.
Yeri belirlendikten sonra aramaların 42 dalgıç tarafından sürdürüldüğü çalışmaların beşinci gününde 1 mürettebatın daha cansız bedenine ulaşıldı.
Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde batan gemide, mürettebattan bir kişinin daha cesedine ulaşıldı.
Edinilen bilgiye göre, 19 Kasım’da Karadeniz’deki ‘Tam Fırtına’ nedeniyle Zonguldak’ın Ereğli İlçesi açıklarında, irtibat kesilen Türk Bandralı MV Kafkametler isimlli geminin kayıp 11 mürettebatını arama çalışmaları başlatılmıştı.
Uçak, helikopter ve Salih Güvenlik botları tarafından sürdürülen arama çalışmaları sırasında dalgıçların ulaştıkları gemi içinden mürettebattan İsmail Kaptan’ın cansız bedenine ulaşıldı.
Edirne’nin Enez İlçesi doğumlu 72 yaşındaki talihsiz adamın cesedi, otopsi yapılmak üzere Ereğli Devlet Hastanesi Morguna kaldırıldı.
Geminin kaybolmasından bir gün sonra Giresun’un Görele İlçesi doğumlu 58 yaşındaki Metin Usta, gönderildiği memleketinde toprağa verilmişti.
Ekipler, gemide, aralarında Karadeniz Ereğlili Tamer Özer’in de bulunduğu 10 mürettebatı arama çalışmalarını sürdürüyor.
Karadeniz Ereğli’de hızı saatte 120 kilometreyi aşan fırtınada liman içinde demirli bulunduğu sırada sürüklenerek sahil bandında karaya oturan Kamerun bayraklı MV PALLADA isimli gemi de ortadan ikiyi ayrılmış, gemideki 13 mürettebat ise Ereğli belediye İtfaiye ekiplerince kurtarılmıştı.