Dolar 32,3767
Euro 34,9830
Altın 2.326,16
BİST 9.075,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 20°C
Az Bulutlu
Zonguldak
20°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 25°C
Sal 16°C

Bu ızdırabı çekiyoruz, artık çekmek zorunda değiliz

Bu ızdırabı çekiyoruz, artık çekmek zorunda değiliz
22 Mart 2023 22:25
176
A+
A-

Bu ızdırabı çekiyoruz, artık çekmek zorunda değiliz

CHP Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Neriman Posbıyık, CHP İl Başkanlığını ziyaret etti.

 

CHP İl Başkanı Murat Pulat ve partililerle bir araya gelen Neriman Posbıyık, kadın Milletvekili sayısının Türkiye ve bölgemizde daha fazla olması gerektiğini söyledi.

Neriman Posbıyık yaptığı açıklamada: “Bir süreçten geçiyoruz ve bu süreçte benim de çorbada tuzum olsun mantığı ile yola çıktım. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağını en üst noktaya taşımak için yola çıktım. Biliyorsunuz ben 2011 yılında yine Cumhuriyet Halk apartisi’nden 3. sıra milletvekili adayıydım. Rahatsızlığıma rağmen mücadelemi sonuna kadar verdim. Gece araç farları ile köylerde mitingler yaptım. Halkın teveccühü o dönemde de bizi son derece mutlu etmişti. 3 sıra aday olmama rağmen çok az bir farkla AK Part’nin en güçlü olduğu o dönemde neredeyse 3. sıra vekilliğini kılpayı kaybettik. 1954 yılından itibaren biliyorsunuz ya da Demokrat Partiden beri bir kadın vekilimiz olmuştu. Nedense merak ediyorum kadın vekil çıkaramadık. Ben arzu ediyorum ki Türkiye genelinde bölgemizde kadın vekilleri sayısı artmalıdır. Birbirimize destek olup birbirimizle kucaklaştığımız zaman açamayacağımız kapı yoktur diye düşünüyorum.

Çok önemli bir süreçten geçiyoruz ve bu seçim hepimizin düşündüğü gibi cumhuriyetin kuruluşunun 2. yüzyılının başlangıcı olarak görüyorum. Oraya damgamızı vurup gökyüzünden güneşin pırıl pırıl parladığını görüp hepimiz mutluluk çığlıkları zafer çığlıkları atmalıyız diye düşünüyoruz.

İnanıyorum çok sevecen, naif ve insanlara her zaman severek yaklaşan ayrım yapmayan ve bu süreçte 6’lı masada bu bileşenleri, birbirinden farklı olan bileşenleri bir arada tutarak gerçekten çok büyük bir başarıya imza attı.Biz de Sayın Genel başkanımıza ne yapmalıyız onu hak ettiği yeri kazandırmalıyız ve ülkemizi tekrardanlık sisteminden kurtulması için hep beraber el birliği ile mücadele vermemiz gerekiyor.

Buradan yola çıkarak aday adayıyım arkadaşlar. 2022 ekim ayı itibarıyla 93 köyü olan Karadeniz Ereğli’nin 52 köyünü gezdim. O günden bugüne bakın çünkü şöyle düşünün, biz 1 yıl sonra bir seçime gideceğiz bu seçimi bizim kırsalda almamız lazım bizim için en büyük kayıp kırsalımızdır. Kırsalla kucaklaşmadan kırsalla bir araya gelip onlara güven vermeden inanın alamazsınız onların oylarını. Ne olursa olsun o nedenle ben Kadın Gücü Kooperatifi Başkanı olarak yanıma bir iki kadın gücü yönetiminden arkadaşlarımı alarak kadın gücü olarak kırsala gittim ve kadın topluluklarına birebir karşılıklı diyalog kurarak birbirimize sorular sorarak ve onlardan sorular bekleyerek sabırla ne düşündüklerini öğrenmeye ve şunu gördüm evet ben aday adayı olmalıyım ve partime sempati oylarıyla geleceğim artı sempati oyları ile geleceğim. Şunu demek istiyoruz biz sadece Cumhuriyet Halk Partisi’nin oylarıyla bugüne kadar hiçbir şey yapamadık ve yapamayız. Bu adam yine kazanır düşüncesini kesinlikle yıkmalıyız bu adam kazanamaz arkadaşlar geç bile kaldık 20 yıl çocuklarımız doğdu 20 yaşına geldi hala bir bu adamın ızdırabını çekmek zorunda değiliz”

CHP İl Başkanı Murat Pulat’ta bu seçimin çok önemli olduğunu ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.