Dolar 32,5748
Euro 35,0148
Altın 2.432,32
BİST 9.773,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 18°C
Az Bulutlu
Zonguldak
18°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

Bu Kadar Yalanı Pinokyo Bile Söylemedi Elmas TV

Bu Kadar Yalanı Pinokyo Bile Söylemedi Elmas TV
1 Eylül 2021 17:14 | Son Güncellenme: 1 Eylül 2021 18:55
307
A+
A-

O Haberlerin Tamamı Yalan Çıktı.

 

Elmas Reklam Alamadı Yalanlara Sarıldı,

Valilik Tüm Gerçekleri Ortaya Çıkardı..

Ve Bu Yayıncılık Anlayışı İle   Elmas Değerini Bir Kere Daha Kaybetti …

 

Yalan ve iftiralara Zonguldak Valiliği’nden açıklama geldi

 

Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü “İmar rantı” haberlerini yalanladı

 

 

Son dönemlerde bir yayın kuruluşu tarafından Gülüç Belediyesi ve Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş hakkında yapılan haberlerin yalan olduğu ortaya çıktı.

Zonguldak Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından “Gülüç’te imar rantı” iddiası ile yapılan habere ilişkin yapılan incelemede söz konusu projenin yasa ve yönetmeliklere uygun olarak yapıldığı ortaya çıktı.

Gülüç Belediyesi’nden konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada da söz konusu yayın kuruluşunun son dönemlerde sistematik olarak Gülüç Belediyesi ve Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş hakkında tamamı yalan ve iftiraya dayalı haberler yaptığı vurgulandı.

 

Gülüç Belediye Başkanlığı son dönemlerde bir yayın kuruluşunun sistematik olarak Gülüç Belediyesi ve Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş hakkında yapılan haberlere ilişkin olarak basın açıklaması yaptı.

Açıklamada Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün “Gülüç’te imar rantı” iddiası ile yapılan habere konu olan proje ile ilgili gerekli incelemeleri yaptığı, yasa ve yönetmeliklere aykırılık bulunmadığının tespit edildiğinin Zonguldak Valiliği tarafından bu gün yayınlanan basın bülteninde yer verildiği belirtildi.

Gülüç Belediye Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Son dönemlerde bir yayın kuruluşunun Gülüç Belediyesi ve Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş hakkında sistematik olarak yaptığı yayınlarla ilgili olarak açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur.

Söz konusu yayın kuruluşunun bu güne kadar belediyemiz ve başkanımız hakkında ortaya attığı tüm iddialar yalan ve iftiradan ibarettir. Son olarak “Gülüç Beldesi’nde imar rantı” oluşturulduğu yönünde yapılan haberle ilgili olarak Zonguldak Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünce yapılan incelemenin neticesi, Zonguldak Valiliği kanalıyla basın bülteni olarak kamuoyuna duyurulmuştur.

Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün da belirttiği gibi Gülüç Belediyesi’nin tapuda 128 ada, 90 nolu taşınmaz ile ilgili karar 04.11.2015 tarihli ve 17 nolu kararıyla onaylanan İlave İmar Revizyonu Planı ile emsal 2,00 (toplam inşaat alanı) ve yükseklik serbest olarak planlanmıştır.

Konuya ilişkin olarak Zonguldak Valiliği’nden yapılan açıklamada Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü şu bilgilere yer vermiştir

“20.02.2020 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan Coğrafi Bilgi Sistemleri İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun, 6’ncı maddesi uyarınca daha önce ‘Yükseklik Sebest’ veya benzeri gösterimler ile imar planlarında kat adedi veya bina yüksekliği kısıtlaması getirilmeyen alanlarda, binaların kat adedi ve yüksekliklerin belirlenmesine yönelik plan değişikliklerinin yapılması zorunlu kılınmıştır.

Bu kapsamda Gülüç Belediyesinin 04.11.2020 tarihli ve 25 sayılı meclis kararı ile onaylanan İmar Planı tadilatı ile yukarıda bahsedilen 2015 yılından onaylanan imar planında sınırlandırılmayan bina yüksekliğinin 13 kat ile sınırlandırıldığı ve toplam yapı inşaat alanında değişiklik yapılmayarak onaylandığı görülmüştür.

Bu nedenle daha önce onaylanan imar planlarında müsaade edilen inşaat büyüklüğünde değişiklik yapılmamış olup, yapılabilecek bina yüksekliğine ilişkin, kanun gereği kısıtlama getirilmiştir.

Ayrıca parsele konu işlemlere dair Müdürlüğümüze ulaşan herhangi bir şikayet dilekçesi bulunmamaktadır.”

Zonguldak Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından verilen bilgilerden de anlaşılacağı üzere belediyemiz ve başkanımız hakkında sistematik olarak tamamı yalan ve iftiraya dayalı diğer yayınlarda olduğu gibi bu haberinde tamamen gerçek dışı, uydurma, yalan ve iftiraya dayalı olduğu ortaya çıkmıştır.

Ayrıca Gülüç Beldesi tapuda 128 ada, 90 nolu taşınmaz şahıs arazisi olup hiçbir zaman okul yeri yada başka bir kamu alanı olarak planlanmamıştır.

Söz< konusu arsa hiçbir zaman belediyemizin mülkü olmamıştır.

Haberde sözü edilen daha önce milli eğitime tahsis edilen ve okul yeri değişince tekrar belediyemize devri yapılan arsanın TOKİ’ye tahsisi yapılarak basın sitesi kurulması için ilgili kurum ve kuruluşlarla görüşmeler devam etmektedir.

Gülüç Belediyesi Türkiye Cumhuriyeti’nin kanun ve yasalarının verdiği tüm haklardan tüm halkımızın eşit şekilde yararlanması için çalışmaktadır.”

 

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Gülüç Belediye Başkanlığı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.