Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 15°C
Az Bulutlu
Zonguldak
15°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 15°C
Pts 15°C
Sal 16°C

BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU! 

BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU! 
11 Ocak 2024 17:30 | Son Güncellenme: 12 Ocak 2024 01:33
157
A+
A-

BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU! 

 

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla,BATİAC Batı Karadeniz İnternet Gazetecileri ve Yazarları Cemiyeti Yönetim Kurulu adına yapılan açıklama çok manidar! 

 

Sözde Gazeteci ve yazarların haklarını savunduğunu iddia eden Cemiyet Çalışan Gazeteciler Bayramında, internet yasa taslağında çalışanları değİl, internet sitesi patronlarını savundu. 

Hazırlanan yasa tasarısında internet siteleri için istenilen sigortalı çalışan sayısını fazla bulduklarının altını çizen ve bu paylaşımı Çalışan Gazeteciler Gününde yapan BATİYAC Yönetim Kurulu Başkanı Sina Çıladır, “ yasa taslağı gereğince internet sitelerinden istenen 6 çalışan sigortalı hükümlülüğü il, ilçe ve beldeler olarak yeniden güncellenmesi ve sigortalı sayılarının düşürülmesi gerekmektedir.

Bu konuda Cumhurbaşkanlığı İletişim Daire Başkanlığı ve Adalet Bakanlığı’nın ivedi şekilde bu konuyu gündemlerine almaları en büyük temennimizdir.” Dedi.

 

 

Gazete çalışanlarının ve yazarlarının hak ve menfaatini savunmak adına kurulduğunu iddia eden Cemiyet, sigortalı çalışan sayısını fazla bulmuş ve bunu Çalışan Gazeteciler Gününde kutlama mesajı olarak yayınlıyor!

 

Bu dernek patronların Cemiyeti mi, yoksa basın emekçilerinin cemiyeti mi? 

 

Eğer yasa tasarısında 6 SGK’lı çalışanı fazla bulan patronların cemiyeti iseniz isminize Patronları eklemeniz gerekmez mi?

 

Eğer Basın Emekçilerinin Cemiyeti iseniz, Basın Emekçilerinin Cemiyeti yasa tasarısında fazla SGK’lı basın emekçisinin istenilmesine karşı çıkar mı?

 

Cemiyet Başkanı Çıladır, Artık karar verin patronluk mu oynayacaksınız, Basın Emekçiliği mi? 

 

10 Ocak Basın Çalışanları Gününde yapılan bu açıklamaya “ Bu ne perhiz, ne lahana turşusu “ denmez mi?

 

Karar verin Basın emekçisi Cemiyetimisiniz, Patronlar kulübü mü?

İşveren ile kolkola sendikacılık yaptığı ve işçiden çok İşverenin hak ve menfaatlerini savunduğu iddia edilen Türk Metal Sendikası Başkanı Yusuf Ziya Odabaş ile fazla takılmak size yaramamış.

Sizde işvereni mi, çalışanı mı savunacaksınız karar verin!

Zaten Kdz.Ereğli’de fazla gazeteci derneği var.

Kararınıza göre olmadı  cemiyet ismini değiştiriniz…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.