Dolar 32,5519
Euro 34,9369
Altın 2.443,57
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 15°C
Hafif Yağmurlu
Zonguldak
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 16°C

Bu Skandal Ne Baş Bırakır Ne Arka …

Bu Skandal Ne Baş Bırakır Ne Arka …
12 Ekim 2021 18:09 | Son Güncellenme: 12 Ekim 2021 18:30
1.117
A+
A-

Burası Pazaryeri Değil Ama İnsanın Skandala Gel Skandala Diye Bağırası Geliyor !!

Sözcü Gazetesi yazarlarından İsmail Saymaz bugün Zonguldak hakkında beklenen iddiayı ortaya attı ve Zonguldak ,Kdz Ereğli ,Alaplı bir anda karıştı…

Türkiye Taş Kömürü kurumunda yaşanıldığı iddia edilen sahte raporlarla işe gitmeme haberi bölgenin tepesine Karabulut gibi çöktü..

Adı geçen hastaneleri ve GMİSi bu iddialar bayağı zora sokacağa benziyor .

Çünkü işin içinde Genel Maden İşçileri Sendikası yetkililerinde olduğu iddia edilme olayı var .

Genel Maden İşçileri Sendikası Armutçuk Şube Başkanı Ali Eşitmez’in bu işlerde baş rol oynadığı iddia eden Saymaz yolsuzluk iddialarını şöyle anlatıyor.

“Yolsuzluğun iki ayağı var.

Biri TTK’da örgütlü Genel Maden İşçileri Sendikası’nın (GMİS) yöneticileri.

Diğeri sahte sağlık raporu veren Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi ile Özel Anadolu Hastanesi çalışanları.

Hastaneye gitmeden rapor!

Her şey GMİS’in 2014’teki başkanlık seçiminden iki ay önce başladı. TTK Armutçuk İşletmesi’nde GMİS Şube Başkanı olan Ali E. ve yardımcısı Yılmaz Ç., seçimi kazanmak için iki hastane ile anlaştı. İşçilere “İstediğiniz zaman gidin, yardımcı olacaklar. İndirimli muayene olabilirsiniz” denildi.

Bu ‘hizmet’ zamanla sahte sağlık raporu alımına dönüştü.

Nasıl mı?

Üç yöntemle.

İlk grup, hastaneye gitmeden rapor aldı. Sendikanın görevlendirdiği Turgay K. ve üç işçi 40-50 TL karşılığında rapor temin etti. Şebekenin hastane bağlantısı başka hastalara ait protokol numaralarını ve doktor kaşelerini kullandı. Yani rapor verilen işçi, SGK kayıtlarında görünmüyordu. Bu yolla 1114 rapor yazıldı.

İkinci grup, 10 dakika da olsa hastaneye gitti. Ya kapıda bekledi ya da Acil Servis’te göründü. Ancak raporlarda 5-6 saat tedavi olmuş gibi gösterildi. Kısa bekleyişin ardından raporu eline ulaştırıldı. Bazen 20-50 TL, bazen sigara verdi.”

Düşünebiliyor musunuz yapılan iddiaları?

Eğer iddialar doğru ise mahkeme bu yönde karar verirse yaşanılacak skandalın boyutunu ben bile düşünemiyorum.

GMİS’in adının böyle bir şeye karışması bile aslında başlı başına bir skandal olarak yorumlanabilir.

Yine iddialar doğru ise GMİS, TTK’ya işçi aldırmak yönündeki emeğini nerelere harcandığını görebiliyor musunuz?

Tabi her şey şimdi mahkeme kayıtlarında.

Son kararı verecek olan yine adli mercilerdir.

Bu haberler üzerine Elmas Televizyon’u adına Ali Eşitmez’e mikrofonlarımızı uzattık!

Eşitmez ise kendini şöyle savunuyor; “2014 yılında bu olay başlamış, 2011 yılından beri görevdeyim. Hastanelerde anlaşmamız var, nasıl hastaneye gidebileceklerini biz işçilerimize anlatırız. Bizlerde hastanelerle, petrollerle anlaşmalar yaparız ve işçilere duyururuz. İddiaları kabul etmiyorum. Hukuki hakkımı arayacağım. Hukuki süreç devam ediyor. Suçumuz varsa adalet verecek. Siyasi çekişmelerden bunlar yaşanabilir. Daha önce ki seçimlerde karşıma aday olarak çıkanlar bu iddiaları yaptılar.” 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.