Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 16°C
Parçalı Bulutlu
Zonguldak
16°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 23°C
Çar 20°C

ÇELİK VE YAŞAM HEYKEL YARIŞMASI İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI

ÇELİK VE YAŞAM HEYKEL YARIŞMASI İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI
7 Mayıs 2021 11:26
532
A+
A-

ÇELİK VE YAŞAM HEYKEL YARIŞMASI İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI

Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması için başvurular başladı.

Erdemir’in Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi işbirliğiyle bu yıl 6’ncısını düzenlediği Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması için başvurular 7 Mayıs’ta başladı.

Öğrencilerin merakla beklediği yarışmaya başvurular 28 Mayıs 2021 tarihine kadar devam edecek.

Erdemir, ürettiği çeliğin insan hayatındaki vazgeçilmez yerine sanat yoluyla dikkat çekmek vegençlerinsanat eğitimine katkıda bulunmak amacıyla düzenlediği Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması’nın 6’ncısını bu yıl gerçekleştiriyor.

Erdemir’in yarım asırdan uzun bir süredir hayat verdiği çelik, bu yarışmayla genç yeteneklerin elinde yeniden şekillenerek sanat eserlerine dönüşecek.

Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması öğrencilerin yoğun ilgisi sebebiyle artık her yıl düzenlenecek.

Erdemir’den yapılan açıklamaya göre, Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü öğrencilerinin merakla beklediği yarışmaya bugüne kadar 500’e yakın öğrenci katılım gösterdi.

Erdemir’in Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi iş birliğiyle iki yılda bir düzenlediği Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması, öğrencilerin yoğun ilgi ve isteği üzerine bu yıldan itibaren her yıl gerçekleştirilecek.

Ayrıca yarışma,bu yıl salgın nedeniyle iki aşamalı olarak yapılacak.

İlk aşamada katılımcılar, maket olarak ya da dijitalortamda ürettikleri heykelin PDF formatındakifotoğrafları ile 28 Mayıs tarihine kadar yarışmaya başvuru yapabilecekler.

Jüri değerlendirmesi sonucu ikinci aşamaya geçmeye hak kazanan katılımcılar, Erdemir’in malzeme desteğiyleberaber projelerinin üretimini gerçekleştirecekler.

İkinci aşamanın sonundadaeserlerini belirtilen adresegöndererek başvurularını tamamlayacaklar.

Genç yeteneklerin çelikten ürettikleri heykeller, her yıl olduğu gibi bu senede yarışma sonunda düzenlenecek sergilerle sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Yarışmaya,Türkiye’deki üniversitelerin Güzel Sanatlar Fakülteleri’nde lisans ve lisansüstü eğitimine devam eden heykel öğrencileri katılabilecek.

6. Erdemir Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması’nınbirincisine 15 bin TL, ikincisine 10 bin TL ve üçüncüsüneise7 bin 500 TLpara ödülü verilecek.

Yarışmaya ilişkin detaylı bilgi ve başvuru formuna www.erdemir.com.trüzerinden ulaşılabiliyor.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.