Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 14°C
Hafif Yağmurlu
Zonguldak
14°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 15°C
Sal 16°C
Çar 17°C

“CESUR KALEM UĞUR MUMCU’YU SAYGI VE MİNNETLE ANIYORUZ”

“CESUR KALEM UĞUR MUMCU’YU SAYGI VE MİNNETLE ANIYORUZ”
23 Ocak 2023 13:41
230
A+
A-

“CESUR KALEM UĞUR MUMCU’YU SAYGI VE MİNNETLE ANIYORUZ”

Araştırmacı gazeteciliğin duayen ismi, inandığı yoldan asla dönmeyen halkın öncü yüreği, ‘Türkiye’nin cesur kalemi’ tam bağımsız Türkiye savunucularının sembolü, korkusuz kalem Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’yu katledilişinin 30. Yıldönümünde saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz.

Uğur Mumcu gerçeklerden, halkından ve bağımsız gazeteciliğinden aldığı güçle kendisini tehdit edenlerin ve kirli işlere bulaşan herkesin, bu kirli pazarlıklarının cumhuriyet ve Atatürk devrimleri için nasıl büyük bir tehdit olduğunu korkusuzca yazmış ve dile getirmişti. Dürüst ve namuslu bir gazetecilik yaptığı için bugün halen ilkeli, gerçek ve korkusuz gazeteci denildiğinde akla gelen birkaç isimden biridir Uğur Mumcu. Mumcu, demokrat kişiliği ve tavrıyla, Atatürk devrimlerine sahip çıkışıyla, mesleğinde yaptığı devrim niteliğindeki çıkışları ve çalışmalarıyla hiçbir zaman unutulmayacaktır.

Halkının, haklının, gerçeklerin yanında olması gerekenler, eğer gazetecilik mesleği adı altında kişisel menfaatlerini öne çıkarmışlarsa, birilerine yaranma derdine düşmüşlerse Uğur Mumcu’nun fikirleri, öğretileri ve kitaplarından öğrenecekleri çok şey var demektir.

Geçmişte karşılaştığımız acı gerçekleri, ülkemizin içine düşürüldüğü zor durumları yıllar önce yazdığı kitaplarla anlatan cumhuriyet, özgürlük, demokrasi ve insan hakları savunucusu Gazeteci Uğur Mumcu’yu katledilişinin 30.yıl dönümünde özlemle, minnetle ve rahmetle anıyoruz.

Şafak EREL

Kdz.Ereğli Gazeteciler Derneği

(EGD) Başkanı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.