Dolar 32,3645
Euro 34,9594
Altın 2.324,26
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 20°C
Az Bulutlu
Zonguldak
20°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 16°C

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ALİ ÖZTUNÇ BAŞKAN POSBIYIK’I ZİYARET ETTİ

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ALİ ÖZTUNÇ BAŞKAN POSBIYIK’I ZİYARET ETTİ
12 Haziran 2021 12:48
466
A+
A-

ALİ ÖZTUNÇ: “CÜRUF TESİSİNİ MÜHÜRLEMİŞSİNİZ, TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

POSBIYIK: “EREĞLİ ŞANTİYEYE DÖNECEK, GENEL BAŞKANIMIZI DAVET EDECEĞİZ”

📌 CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç ile CHP Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş, Deniz Yavuzyılmaz Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı makamında ziyaret etti. CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul ve İlçe yöneticileri de ziyarete eşlik etti.

📌 CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, CHP’li belediyelerin bu dönemde büyük başarı sağladığını vurgulayarak, cüruf tesisisin mühürlenmesi nedeniyle teşekkür etti. Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, “Ereğli önümüzdeki dönemde şantiyeye dönecek ve Sayın Genel Başkanımızı buraya davet edeceğiz” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, beraberinde Zonguldak Milletvekilleri Deniz Yavuzyılmaz, Ünal Demirtaş, Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı makamında ziyaret etti. Görüşmeye, Belediye Meclis Üyeleri ve Başkan Yardımcıları da katıldı.
Halil Posbıyık yaptığı konuşmada, bu ziyaretten büyük memnuniyet ve onur duyduğunu belirtti. Alemdar Gemisi’ne gazi unvanı ve madalyası verilmesi konusundaki taleplerini dile getiren ve Zonguldak milletvekillerinin konuyla ilgili tekliflerini hatırlatan Posbıyık şunları söyledi:
“Ereğli’de ilk deniz savaşının simgesi olan Alemdar Gemisi’nin birebir maketini yaptık. Gazi unvanı ve İstiklal Madalyası verilmesini istiyoruz. Partimizin milletvekilleri, AK Parti’li vekillerle bir oldular ve Meclis Başkanlığı’na konuyla ilgili öneri verdiler. Sağ olsunlar ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar.
Dün İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener hanım da Ereğli’deydi. Kendisini karşıladık, bu maketten hediye ettik. Bu konuda bize destek vermek istediğini söyledi. Lütfü Türkkan Bey ‘ben hazırım’ dedi.
Bu konuyu önemsiyoruz, destek bekliyoruz.”
Bu sözler üzerine CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, konuyu TBMM’de takip ettiklerini, İYİ Parti temsilcileriyle de gereken işbirliğini memnuniyetle yapacaklarını söyledi.
CÜRUF TESİSİNİ MÜHÜRLEMİŞSİNİZ TEŞEKKÜR EDİYORUZ
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç konuşmasında, bölgedeki temaslarından söz etti ve şunları söyledi:
“Dün sabah geldik, Alaplı’da programımız vardı. Alaplı’da cüruf tesisi konusunda incelemelerimiz, açıklamalarımız oldu. Siz Ereğli sınırında olan bölümü mühürlemişsiniz; doğru bir karar olmuş, size teşekkür ediyoruz. Daha sonra Gümeli’ye geçtik. 4117 yaşındaki ağacı gördük. Müthiş bir şey… Onu çok iyi değerlendirmek lazım; Alaplı’da olur, Ereğli’de olur, çok turistin gelmesini sağlayacak bir güzellik. Ciddi bir turizm potansiyeli. Görevimiz gereği çok yayla, orman gezdik. Bu orman gibi bakımlı, el değmemiş olanını görmedim. Kaz Dağları bile böyle değil. Bugün de sizi ziyaret etmek istedik. Umarım herşey güzeldir. Takip ediyoruz.”
ZORLUKLARA RAĞMEN GÜÇLÜ BİR BELEDİYEYİZ
Bu sözler üzerine belediye çalışmaları hakkında bilgi veren Posbıyık, şu değerlendirmeyi yaptı:
“Belediyenin durumu iyi. Ne müteahhide, ne Vergi Dairesine, ne SSK’ya borcumuz var. İşçiler memnun, zamanından önce maaş, ikramiye veriyoruz. En yüksek zammı aldılar. İkramiyeleri, sosyal hakları var. Aynı zamanda memurlara en yüksek zammı ikramiyeyi veriyoruz. Devlet dairesinden geçiş için sürekli talep var. Belediyemiz gayet iyi. Gerçi pandemiden dolayı tahakkuk ve tahsilatta gerileme var. Büyük yatırımlarda zorluk çekiyoruz. Buna rağmen, muhtarların taleplerini karşılıyoruz. Mahallelerde çalışmalarımızı yapıyoruz. Asfalt, parke gibi temel hizmetlerimizi sürdürüyoruz.
EREĞLİ ŞANTİYEYE DÖNECEK, GENEL BAŞKANIMIZI DAVET EDECEĞİZ
Pek çok projemiz başlayacak ve Ereğli önümüzdeki aylarda şantiyeye dönecek. Sayın Genel Başkanımızı sizler vasıtasıyla davet etmeyi düşünüyorum. Kent Meydanı için çalışmalar sürüyor. Eski yıkılan belediye binasının yerine kültür merkezi yapıyoruz, temelini atacağız. Erdemir’den aldığımız plajı büyük bir plaj haline getiriyoruz. Aqua pakıyla, havuzuyla beraber. Yeni şehir mezarlığı yapıyoruz. Şehit Mezarlığı hazırlığımız var. Halk kafe yaptık. Ünal bey çok karşı çıktı ama… ‘Çilek Kafeye dokunma’ falan demişti. İhaleye vereceğiz orayı. Halk Kafe müthiş oldu. Bu bölgede yok, nefis bir yer deniz kenarında… Yine yeni bir restoran yapıyoruz. Yani belediye olarak bu açıdan sıkıntımız yok.
Ama diğer yandan CHP’li belediye olduğumuz için ve pandemi nedeniyle 25 yıllık başkanlığımda en sıkıntılı dönemi yaşıyorum. Vergileri, su paralarını ödeyemiyor vatandaşlar. Bir de hükümet baskısı yaşanıyor. 25 yıldır ilk kez böyle hükümet baskısı var. CHP’li belediyelerin projeleri gitmeye görsün, anında duruyor. Bu iki konuda çok zorluk çekiyoruz ama ben temaslarla bunları aşmaya çalışıyorum. Ankara’daki milletvekillerine anlatıyoruz.
PARTİNİN BÜYÜTÜLMESİ GEREKİYOR
OYAK ile de gayet iyi ilişkilerimiz var, iyiye gidiyoruz. Ama bir tek sıkıntımız var, Eylem Bey de biliyor; partiye üye olmaları için kadınları, gençleri gönderiyoruz. Seni belediye mi gönderdi diye üye yapmıyorlar. Partiyi büyütemiyoruz; ondan sıkıntı yaşıyoruz.”
Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, daha sonra yaptığı konuşmada, partiye üyelik konusunda sıkıntı yaşanmasının söz konusu olmayacağını belirtti. Öztunç, bütün Türkiye genelinde CHP’li Belediyelerin büyük başarı sağladıklarını vurguladı.
Başkan Posbıyık, Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç’a herkül ve Alemdar Gemisi maketi hediye etti. Posbıyık ayrıca, konuyla ilgili çabalarından dolayı teşekkür ederek Milletvekilleri Deniz Yavuzyılmaz ve Ünal Demirtaş’a da Alemdar Gemisi maketi hediye etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.