Dolar 32,3713
Euro 35,0024
Altın 2.325,92
BİST 9.099,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 20°C
Az Bulutlu
Zonguldak
20°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 25°C
Sal 16°C

CHP MADIMAK KATLİAMINDAN NEDEN BAHSETMEDİ? VEKİL 6 LI MASADA MADIMAK FAİLİ DİYE SUÇLANAN KİŞİYİ NEDEN SİMDİ ÖVDÜ?

CHP MADIMAK KATLİAMINDAN NEDEN BAHSETMEDİ? VEKİL 6 LI MASADA MADIMAK FAİLİ DİYE SUÇLANAN KİŞİYİ NEDEN SİMDİ ÖVDÜ?
3 Temmuz 2022 16:52 | Son Güncellenme: 3 Temmuz 2022 16:57
336
A+
A-

Bugün CHP ilçe başkanlığı kahvaltısına damga vuran bazı notlar :

Daha dün Madımak Oteli’nde yaşananların katliam olmadığını, insanların pencereleri açmadığı için hayatını kaybettiğini belirten Karamollaoğlu CHP’lilerin sinirlerini gererken bugün CHP Milletvekili tarafından 6 LI masaya dahil olan Karamolloğlu hakkında övücü sözler soylenmesi Gerçek CHPlileri şaşkına çevirdi

CHP’LİLERİN İÇİNE DÜŞTÜĞÜ DURUM

Aslında Temel Karamollaoğlu ile ittifak yapmayı pek çok CHP’li istemiyordu. Madımak katliamı için Karamollaoğlu ile bağlantı kuran CHP’liler, AK Parti oylarını bölmek için buna razı oluyordu. Saadet Partisi Lideri, CHP’lilerce tepki çeken açıklamayı yapmasına rağmen tepki almadı. Çünkü CHP’liler işbirliği yaptığı siyasetçiye muhalefet edememek gibi bir duruma düştü ki ÇOK YAZIK…

GELELİM BUGÜNE.

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, CHP İlçe Başkanlığınca kahvaltı etkinliği düzenlendi.

 

İlçedeki Eski bağlık Tesislerinde gerçekleştirilen etkinlik, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

CHP Ereğli İlçe Başkanı Op. Dr. Eylem Ertuğ Ertuğrul, burada yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100 yılına, 2023 yılına çok sıkıntılı bir seçim atmosferi içerisinde ilerlendiğini söyledi.

MİLLETİMİZ PERİŞAN OLMUŞTUR

AK Parti iktidarının Cumhuriyet Rejimini değiştirdiğini ileri süren Ertuğrul, şöyle dedi:

“Mevcut iktidar tarafından maalesef Cumhuriyetimizin rejimi değiştirilmiş ve Devletin temelini oluşturan Atatürk İlke ve devrimlerine adeta savaş açılmış durumdadır.

Tek adam rejimiyle sınırsız bir yetkiye kavuşan iktidar, devrimlerle olan mücadelesini de her geçen gün artırmaktadır.

Onlar Atatürk Devrimleriyle mücadele ederken, üzülerek söylüyorum ki milletimiz ekonomik buhranlar içerisinde perişan olmuştur. Ülkemizin para değeri hızla değerini yitirirken, ekonominin dehası olduğunu iddia eden Sayın Cumhurbaşkanının aldığı önlemlerle zengin kesim daha da refaha kavuşmuştur, dar gelirli vatandaşlarımız ise maalesef daha da fakirleşmiştir.

NE GÜZEL CHP’Lİ OLMAK

Halkımızın, Devletimize olan güveni adaletten ekonomiye, eğitimden sağlığa; her konuda azalmaktadır. Halkımızı bu gidişattan kurtaracak olan en önemli güç Cumhuriyet Halk Partisidir. Partimiz, kurulduğu günden bu yana halkımıza demokrasiyi, beraber yaşama kültürünü, insan hak ve özgürlüklerini vatandaşlık bilinci ile birlikte sunmuştur. Partimiz, şu an ülkemize tekrar demokrasiyi getirecek olan ittifakımızın da kurucu ve en önemli aktörüdür. Bizler, bugün makamımız ne olursa olsun, hepimiz bu şanlı davanın birer neferleriyiz. Bunun bilincinde olarak hareket etmeli ve o yönde çalışmalıyız. Kendimize, yönetici kadrolarımıza, partimize inanalım. Biz, birlikte olursak hedefe ulaşabiliriz ve ancak o zaman gelmekte olanı getirebiliriz. Ne güzel sizinle birlikte çağdaş olmak, Laik olmak, dine inanmak. Ne güzel Cumhuriyet halk Partili olmak.”

DEMİRTAŞ’TAN “6’LI MASA” VURGUSU

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş da, İlçe başkanı Ertuğrul’un güzel işler yaptığını, kahvaltı etkinliğinin de son derece güzel olduğuna değinerek teşekkür etti.

Ülkenin zorlu dönemde geçtiğine vurgu yapan ve bu sürece gelinmesindeki süreci hatırlatan demirtaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“2016’daki FETÖ Darbe girişiminden sonra Ak Parti ve MHP bunu bir fırsat bilerek rejim değişikliğine gitmek istedi.

Ben de o dönemler yaptığım konuşmada, ‘bunu tek adam rejimine getirirseniz, Türkiye ekonomik felakete sürüklenir’ demiştim.

Maalesef öngörülerimizde haklı çıktık. 5 tarihte Dolar 3 lire 25 kuruştu, bugün dolar 17 lira sınırında. Halkımız, Tek adam rejiminin yürürlüğe girmesiyle birlikte büyük bir yoksulluğa sürüklenmiş durumda. Şu anda büyük bir ekonomik felaketin, ekonomik buhranın içerisindeyiz.

Ak parti ve yandaşları hariç toplumun bütün katmanları bundan büyük oranda etkileniyor.

Bunun ekonomik yansımaları yanında sosyal yansımalarını da görüyoruz. Böyle bir ortamda Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve diğer genel başkanlarımızın önderliğinde oluşan 6’lı masayı Türkiye’nin geleceği için son derece önemli görüyorum.

Özellikle 6’lı masayı oluşturan partilerin birlikte çalışmasıyla ve güç birliğiyle, önümüzdeki ilk seçimde bu tek adam rejiminden kurtulacağız diye düşünüyorum. Onun için bütün partili arkadaşlarımdan çalışma yaparken özellikle 6’lı masanın özüne ve ruhuna zarar vermeyecek söylemler ve eylemlerle devam etmelerini rica ediyorum. Artık tek başımıza değiliz, Türkiye’nin geleceği için 6’lı masa ile birlikteyiz.”

Kahvaltıya eşi ile birlikte ilerleyen saatlerde katılan Ereğli belediye Başkanı Halil Posbıyık da, ülke genelinde oluşan ‘iktidar değişecek’ havasının rehavetine kapılmamak gerektiğine ilişkin bir konuşma yaptı.

CHP Ereğli İlçe Teşkilatınca Eski Bağlık salonundaki kahvaltı etkinliğine; Alaplı Belediye Başkanı Nuri tekin ve eşi, Kandilli belediye Başkanı Mustafa Aydın, CHP İl ve diğer ilçelerin başkan ve teşkilatları, İYİ Parti Ereğli İlçe Başkanı Op. Dr. Evrim Balbaloğlu, Demokrat Parti İlçe Başkanı Metin Demir, eski CHP Milletvekili Ali İhsan Köktürk, partinin eski İl ve İlçe başkanları, bazı sivil toplum kuruluş başkan ve yöneticileri ile kalabalık partili katıldı.

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.