Dolar 35,6798
Euro 37,4767
Altın 3.181,09
BİST 10.104,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 10°C
Hafif Yağmurlu
Zonguldak
10°C
Hafif Yağmurlu
Cts 11°C
Paz 11°C
Pts 14°C
Sal 15°C

“ÇINAR” YAPTIRDI İKİNCİSİ “OBAL’DAN”

“ÇINAR” YAPTIRDI İKİNCİSİ “OBAL’DAN”
11 Aralık 2024 14:35 | Son Güncellenme: 11 Aralık 2024 14:42
130
A+
A-

“ÇINAR” YAPTIRDI İKİNCİSİ “OBAL’DAN”

Zonguldak’ın ilçesi Ereğli’de, temeli 30 Eylül 2021 atılarak tamamı hayırseverlerin yardımları ile inşa edilen Mustafa Çınar Kuran Kursu’nun yakın tarihte açılışının gerçekleştirileceği bildirildi.

Karadeniz Ereğli Müftülüğü Mustafa Çınar Kur’an Kursu yerleşkesi tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Gazetecilere bilgi veren İlçe Müftüsü Sabri Kütükçü, yüzde 90’nının Çınar ailesi olmak üzere yüzdü yüzünün hayırseverlerin katkıları ile hayata geçirilen kurumunda, eğitime başlandığını söyledi. Elektrik, su ve doğalgaz giderlerinin devlet tarafından, iaşelerinse vakıf aracılığı ile karşılandığını ifade eden Kütükçü ‘özetle’ şöyle konuştu:
“Kursumuzun arsası Din Öğretimini Destekleme ve Koruma Derneği Tarafından, Türkiye Diyanet Vakfı Kdz. Ereğli Şubesi’ne bağışlamış ve 30 Eylül 2021 tarihinde kuran kursumuzun temeli atılmıştır. Kursumuzun inşaat ve iç donanım sürecinde ki giderlerinin yüzde doksanını hayırsever is insanı Abdurrahman Çınar ve Çınar Boru ailesi üstlenmiş olup, inşaat süreci yaklaşık 2 yıl sürmüş, 28.08.2023 tarihinde 32 öğrenci ile eğitime başlamıştır. Halen 46 öğrenci ile hafızlık eğitimi yapılan kursumuz bünyesinde 30 öğrencinin eğitim gördüğü 2 sınıflık 4/6 yaş Mintaze Çınar Kuran Kursu’muz bulunmaktadır.

 


  1. Hafızlık yapan öğrencilerimiz aynı zamanda Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında ki örgün eğitimle birlikte hafızlık eğitimi protokolüne göre 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Orta Okulu’na devam etmektedir. Kursumuza öğrenci kabulü ilkokul 4. sınıfı bitiren erkek öğrenciler arasından yapılmakta olup, kursumuzun toplam yatılı öğrenci kapasitesi 90’dır. Kursumuzun iaşe ve ibatesi Diyanet Vakfı tarafından karşılanmaktadır.”
    Kütükçü, başta Çınar ailesi olmak üzere tüm hayırseverlere teşekkür etti.

OBAL DA OKUL YAPTIRACAK


Müftü Kütükçü, Kemer Mahallesi’nde Devlet Hazinesi’ne ait 700 metrekare olan alana da benzer bir okul yapılacağını, bu okulu ise Ereğli’de faaliyet gösteren OBAL Alüminyum’un yaptıracağını belirterek, “beşeri ilişkilerimiz ile buraları sürdürmeye çalışıyoruz. Kemer’deki alan için OBAL’i ziyaret ettik ve ‘burası da size yakışır’ dedik. Onlar da kabul ettiler inşallah. Proje çıktığında OBAL Alüminyum yapıp bize teslim edecekler” dedi.

KEPEZ KUR’AN KURSU


Karadeniz Ereğli Müftülüğü Kepez Kuran Kursu hakkında da bilgi aktaran Kütükçü, “kursumuzda kız öğrencilerimiz hafızlık eğitimi almaktadır. 2003 yılından bu yana kız öğrencilere hafızlık eğitimi vermekte olup halen 55 öğrenci eğitim almaktadır. Hafızlık yapan öğrencilerimiz aynı zamanda Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı Arasındaki örgün eğitimle birlikte hafızlık eğitimi protokolüne göre Fazlı Erdoğan İmam Hatip Orta Okuluna Devam Etmektedir. Kursumuza öğrenci kabulü ilkokul 4. sınıfı bitiren kız öğrenciler arasından yapılmakta olup, kursumuzun toplam yatılı öğrenci kapasitesi 65’tir” diye konuştu.
Müftü Sabri Kütükçü ve din görevlileri, konuşmaların ardından 7 katlı yerleşkeyi gazetecilere gezdirdi.

 

Haber Kaynağı:

Ereğlidemokratmedya.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.