Dolar 32,4428
Euro 34,7579
Altın 2.439,71
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 15°C
Hafif Yağmurlu
Zonguldak
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 15°C
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 16°C

Civelek”kendi meslektaşlarını şikayet etmekten başka üyelerimiz için ne yapmış”?

Civelek”kendi meslektaşlarını şikayet etmekten başka üyelerimiz için ne yapmış”?
16 Şubat 2021 19:04
382
A+
A-

Şoförler Odası’ndan iddialara yanıt

Şoförler Odası’ndan iddialara yanıt

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek, hakkında çıkan haberler ve iddialara yanıt verdi.

Kdz. Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Civelek, hakkında yazılan iddialara yanıt vermek için basın açıklaması düzenledi.

15 yıldır Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde olduğuna dikkat çeken Civelek açıklamasında şu ifadelere yer verdi:“Bu zaman kadar Oda üyelerimizin iyi günlerinde kötü günlerinde, düğününde, cenazesinde hep yanlarında olmaya çalıştım. Gerek Odaya gelip gerekse dışarıda görüp, gerekse bana telefonla ulaşıp sorunlarını dile getiren bütün üyelerimize gerek şahsım olsun, gerek başkan vekilimiz olsun, gerekse genel sekreterimiz olsun yardımcı olmaya çalıştık.

Değerli üyelerimiz sizin de bildiğiniz gibi COVİD-19 salgını tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de tüm sektörleri olumsuz yönde etkilemiş, yolcu ve öğrenci taşımacı esnafımızı mağdur etmiştir. Özellikle İlçemizde Öğrenci Servisçi esnafımız pandemiden en çok olumsuz etkilenen kesim olmuştur. Bu konuda sizlerin sorunlarıyla ilgili kurumlarla görüşmeler yaptık, yazılarımızı yazdık. Yani ‘5362 sayılı Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Kuruluşları Kanunu’nun bize verdiği yetkilere göre sorunları gidermeye çalıştık.

Tabi bazı durumlarda Odamızın yaptırım gücü olmadığı yerlerde sorunların çözümü için Birliğimize, Federasyonumuza ve ilgili Kurumlarla yazışmalar yaptık, bazıları olumlu bazıları olumsuz geri dönüşler oldu.

Son zamanlarda sosyal medya üzerinden birkaç üyemiz şahsıma, başkan vekilime ve Odamıza yakışmayacak çirkin ithamlarda bulunmuşlardır.

Biz herkes kendine yakışanı yapar dedik. Bunlara herhangi bir cevap vermedik. Ancak biz cevap vermedikçe bunlar Oda Başkanını ve Odayı küçük düşürücü sözler yazmaya devam etmişlerdir. Artık bu süreçten sonra bu tür çirkin ithamlar için disiplin cezaları ve yargı yolunu başlatacağımızı bildirmek isterim. Bizler her türlü eleştiriye açığız.

Bizimde eksiklerimiz ve hatalarımız olabilir, bizler her zaman yapıcı eleştiriye açığız.

Ancak sosyal medyadaki bu yalan yanlış yazılarla Odamıza hakaret ediliyorsa buna karşıyız.

Bunlar Odamızın 2022 yılı Ocak-Şubat-Mart aylarında yapılacak olan genel kurul için şahsıma yapılan karalama kampanyalarıdır.

Son günlerde Metin FİDAN adlı üyemiz ilçemizde ‘Servisçiler ve Minibüsçüler Odası’ kuruluyor diye basında açıklamalar yaptı.

Değerli üyelerimiz Metin Fidan zamanında Kdz. Ereğli Umum Servis Araçları Derneği’ne karşı S.S. 86 nolu Star Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’ni kurdu.

Ancak ne hikmettir ki şu anda kooperatifinde bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar üyesi olması, bu işte ne kadar başarılı bir idareci olduğunu göstermiştir.

Değerli üyelerimiz bir Oda kurmak için en az 500 üye olması gerekiyor.

Metin Fidan da 500 üyeyi toplamayacağını biliyor. Ancak kamuoyu yaratmak ve Odamızı üyelerimizin gözünde iş yapmaz bir kurum olarak göstermek amacındadır.

Bu oluşuma katılmayı düşünen üyelerimizin bir kere daha düşünmelerini isterim.

Metin Fidan şu ana kadar sosyal medyada yazmaktan başka, kendi meslektaşlarını şikayet etmekten başka üyelerimiz için ne yapmış?

Burak Ulaş üyemizin şahsım ve odamız hakkındaki sosyal medyada yazdığı çirkin ithamlarını muhatap bile almıyorum.

Çünkü bunları başka birinin ağzıyla yazdığını biliyorum. Böyle devam etmesi durumunda kendisi için disiplin cezası ve yargı yoluna başvurulacaktır.

Değerli üyelerimiz Oda aidatları amme alacakları olup, yasal olarak almama gibi bir durum olamaz, aidatların tahakkukları Ticaret Bakanlığı ESBİS sistemine otomatik olarak aktarılmakta olup, bizler aidat tahsilatı yapmadığımız zaman 5362 Sayılı Esnaf ve Sanatkârları Kanununa göre suç işlemiş oluruz.

Biz üyelerimizden şu ana kadar zorla aidat ve muhasebe ücreti tahsil etmedik.

Bizler Pandemi döneminden önce de para konusunda zorlamadık.

Üyemizin borcu olduğu zamanlarda bile belge verme konusunda ve diğer konularda yardımcı olduk ve kimseyi mağdur etmedik.

Ayrıca Öğrenci Servisleri ve diğer esnaflarımızın sorunları ile ilgili Federasyonumuza ve Maliye Bakanlığına yazılar yazdık.

Özellikle öğrenci servisleri Covid-19 başlangıcı olan 13 Mart 2020 den bu tarafa çalışmadıkları için bunların M.T.V. ödemeleri, sigorta ödemeleri ve vergi ödemelerinden muaf tutulmasını talep ettik.

Federasyonumuz bütün bu taleplerimizi ilgi bakanlığa yazılı olarak iletmiştir. Ancak bu tür ödemelerin muaf tutulması için kanun değişikliği yapılaması gerektiğini belirtmişlerdir.

Bildiğiniz gibi kanunu değişikliği de mecliste Sayın Milletvekillerimiz ve Cumhurbaşkanımızın onayı ile yapılmaktadır.

Şoförler Odalarının bu noktada yapacak bir şeyi yoktur.

Kıymetli üyelerimiz siz sosyal medyada yazılan yalan yanlış yazılara itibar etmeyin. İnanın bizler Oda olarak sizin sorunlarınızı ilgili kurumlara her zaman iletmekteyiz. Ancak bütün bu yazışmaları sosyal medyada paylaşma gereği duymadık.

Başkan vekilimiz Ahmet Küçük’ün ilçemizde bir siyasi parti teşkilatı yönetiminde görev aldı diye görevinde istifa etmesi yönünde sosyal medyada yazılar yazıldı. Esnaf Odalarımız ‘5362 sayılı Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Kuruluşları Kanunu’na tabi olup 8. ve 50. maddede üyeliğin hangi durumlarda düşmesiyle ilgili yazılar mevcut olup, bu maddelerde siyasi partide görev alanın yönetim kurulu üyeliği veya üyelikten düşer ibaresi yoktur.

Ayrıca diğer Esnaf Odalarında, Ticaret ve Sanayi Odalarında şu anda siyasi parti teşkilatlarında görev yapan Oda yöneticileri Odalardaki görevlerine devam etmektedirler.

Odamıza bu konu ile ilgili Federasyonumuzdan veya başka kurumlardan gelen resmi bir yazı yoktur.

Zaten Odamıza Başkan Vekilinin görevden düşmesi ile ilgili yazı gelipte, biz düşürmezsek suç işlemiş oluruz. Bu sebeple başkan vekilimiz Ahmet Küçük’ün görevinden istifası söz konusu değildir. Başkan Vekilim, Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyelerim birlik beraberlik içerisinde görevlerine devam etmektedirler.

”Başkan Civelek, Şoförler Odası görevini ilk günkü heyecanla devam ettiğine vurgu yaparak, uzun yıllar daha hizmet etmeye takip olduğunu söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.