Dolar 32,3341
Euro 35,0774
Altın 2.308,07
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 20°C
Açık
Zonguldak
20°C
Açık
Cum 20°C
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C

Çocuk Bayramı’nın Ve Ulusal Egemenliğin101.Yıldönümü Kutlandı

Çocuk Bayramı’nın Ve Ulusal Egemenliğin101.Yıldönümü Kutlandı
23 Nisan 2021 11:02 | Son Güncellenme: 23 Nisan 2021 13:52
374
A+
A-

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 101 yıldönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Ulusun bağımsızlık mücadelesi verildiği Kurtuluş Savaşı yıllarında, 23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla Türk Ulusunun Dünya’ya bağımsızlığını ilan edilişi ve Mustafa Kemal Atatürk’ün bugünü Dünya çocuklarına armağan edişi nedeni ile yurtta olduğu gibi Zonguldak ili Ereğli ilçesinde de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenleri gerçekleştirildi.Devrim Bulvarı Atatürk Anıtı önündeki törende İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, Anıta çelenk bıraktı.

Saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi. Marşın söylendiği sırada göndere Türk Bayrağı çekildi. Güne ilişkinse İzmirlioğlu İlk Okulu Müdürü Cem Akbaş konuştu. Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet’i emanet ettiği çocuklara sahip çıkılması gerektiğini söyleyen Akbaş, şöyle dedi: “Cumhuriyetimizin geleceğini gençlere ve yarının sahipleri çocuklara emanet edecek kadar çocuk ve gençlerimize güvenini ifade eden Atatürk, onlara bir de bayram armağan etmiştir. Bugün de bize düşen; hem Atamızın emanetlerinin sahipleri olduğumuzu göstermek hem de Atamızın aziz hatırasını en yoğun ve güzel bir biçimde yad etmek olmalıdır. 23 Nisan gibi milli bayramlarımızın önemli bir anlamı daha vardır. Bu bayramlar, milli birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz, millet olarak tasada ve kıvançta bir olduğumuz günlerdir.

Bugünlerde, bize bu cennet vatanı çanları ve kanları pahasına emanet eden atalarımızın emanetlerini daha nasıl iyi koruyarak ve geliştirerek, yarınlara taşıyabileceğimizi konuşmalıyız.”Törende, daha önceki yarışmada kendisine birincilik ödülü getiren şiirini okuyan öğrenci Hümeyra Ceren Kurt, mısralarındaki sözleri ile duygu dolu anlar yaşattı. Yarışmalarda ödül alan öğrencilere Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, Komutan Tuğamiral Taner Gün ve Belediye Başkanı Halil Posbıyık tarafından ödülleri verildi. Tören, alana kurulan serginin gezilmesi ile son buldu.

KÜÇÜK GAZETECİLER RÖPORTAJDA

Diğer yandan çocuk gazeteciler, İlçe Kaymakamı, Belediye Başkanı ve İlçe Milli eğitim Müdürü ile röportaj yaptılar.

MİNİK GAZETECİLER EMBED

Törenin sona ermesi ardından, alandaki gazetecilerle bir arada bulunan Gazeteci Fikri Kapan’ın 7 yaşındaki torunu İlkokul 1. Sınıf öğrencisi Duru Ayten ile Demirören Haber Ajansı, Değişim Gazetesi muhabiri Gazeteci Sinan Kabatepe’nin oğlu 8 yaşındaki ilkokul 2. sınıf öğrencisi yağız Kabatepe, İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Başkanı Halil Posbıyık ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Aksoy’a sorular yönelttiler.

Küçük öğrenci Ayten, Kaymakam Çorumluoğlu’na, “Koronavirüs Salgını süresinde çocuklar ne gibi tedbirler almalı sorusunu yöneltirken, Üzerinde Türk Bayraklı tişörtü ile alana gelen Küçük öğrenci Kabatepe Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aksoy ve Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a, 23 Nisan ile ilgili düşünceleri sorusunu yöneltti.

Kabatepe ayrıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy’a okulların ne zaman yüz yüze eğitime açılacağını sordu.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.