Dolar 32,5192
Euro 34,8969
Altın 2.428,91
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 27°C
Az Bulutlu
Zonguldak
27°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 16°C

Çok Şükür Hastalıkta Azalma Görülüyor Ama Yine de Dikkat !

Çok Şükür Hastalıkta Azalma Görülüyor Ama Yine de Dikkat !
31 Ocak 2021 12:08
343
A+
A-

Zonguldak’ın Ereğli İlçesindeki hastanelerde Koronavirüs (Covid-19) tanılı hasta sayısında belirgin düzeyde azalma gözlendi.

Edinilen bilgiye göre, Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesinin Covid-19 Servisinde hasta sayısı 50’ye düşerken, yoğun bakımdaki hasta sayısı ise 5’e düştü.

ÖZELLERDE YOK DENECEK KADAR!

Özel Echomar Hastanesinin servisinde Covid-19 tanılı hasta bulunmazken, aynı hastanenin yoğun bakım ünitesinde ise halen bir hastanın tedavisine devam ediliyor.

Özel Ereğli Anadolu Hastanesinin yoğun bakım ünitesinde Covid’li hasta bulunmazken, hastanenin Covid-19 Servisinde ise 3 hasta tedavi görüyor.

48 GÜN ÖNCEKİ DURUM NEYDİ?

Aynı hastanelerin 21 Aralık 2020 tarihindeki rakamlar ise ürkütücü boyutlara ulaşmıştı.13 Aralık’ta, üç hastanedeki yoğun bakım üniteleri toplamda 48 hasta kabulü ile yüzde doluluk yaşanırken, 196 hasta da servislerde tedavi altında tutuluyordu.

23 Aralık 2020’deki rakamlara bakıldığında ise yoğun bakımdaki hasta sayısı 37’ye, servislerde tedavi gören hasta sayısı ise 141’e gerilemişti.

VEFAT SAYILARINDA DURUM NE?

Covid-19’a bağlı ilk ölümün yaşandığı 16 Nisan’dan 1 Aralık 2020’ye tadar 81 ölümün yaşandığı Karadeniz Ereğli’de, Aralık ayı sonuna kadar 100 ölüm vakası ile ‘pic’ yapan ölümler, yıl sonunu 181 rakamı ile tamamlamıştı.

Ülke genelinde de yükselişe geçen salgına karşı yeni tedbirlerin alınmasıyla vaka sayısındaki azalmalar, Covid’e bağlı ölümlere de yansıdı.30 Ocak itibariyle 21 ölümün yaşandığı Karadeniz Ereğli’de, toplam ölüm sayısı da 202’yi buldu.

UYARILARI UNUTMAYALIM!

Genel hatları ile alınan tedbirlerin etkisi, vatandaşların da daha duyarlı hale gelmesiyle azalma gösteren Covid-19 vakalarında, yetkililer ise uyarılarını sürdürmeye devam ediyor.

Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, hemen hemen her açıklamasında, Sağlık Bakanlığınca belirlenen 14 kurala; özellikle de maske, hijyen ve sosyal mesafeye uyulmasının devamı önerisinde bulunuyor.

MUTASYON ENDİŞESİ!

Öte yandan, öncelikel İngiltere’de başgösteren ‘Coronavirüsün mutasyona uğramış hali ile hızlı bulaşı tehlikesi’ Türkiye’de de görülmeye başladı.

Yapılan açıklamalarda, Ülke genelinde 200’ü bulduğu ileri sürülen ‘Mutasyonlu Covid’e karşı vatandaşların daha da duyarlı olması isteniyor.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.