Dolar 32,3293
Euro 35,0375
Altın 2.280,20
BİST 8.996,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 20°C
Parçalı Bulutlu
Zonguldak
20°C
Parçalı Bulutlu
Cum 20°C
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C

Çorumluoğlu”Tehlike Henüz Geçmedi Rehavete Kapılmayın”

Çorumluoğlu”Tehlike Henüz Geçmedi Rehavete Kapılmayın”
21 Şubat 2021 17:48
475
A+
A-

Zonguldak’ın Ereğli İlçe Kaymakamlığınca, ilçedeki sanayi sitelerindeki esnafa, Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında maske dağıtımı gerçekleştirildiği bildirildi.


Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, gazetecilerin Covid-19 ile mücadeleye yönelik sorusu üzerine, ilçe genelinde her türlü tedbirleri almaya devam ettiklerini söyledi.
Covid-19 virüsünün tehlikesinin henüz geçmediğini, bu nedenle vatandaşların da rehavete kapılmaması gerektiğini belirten Çorumluoğlu, şunları kaydetti:


“Ülkemizde ve bölgemizde etkisini sürdüren Koronavirüs salgınına karşı en etkin üç uygulama olan ‘Maske-mesafe-hijyen’ kurallarının günümüzde daha da önemli olduğunu bildirmek istiyorum. Zira, söz konusu virüsün mutand yayılımları da artıyor. Bu da, Covid-19 bulaşı etkisinin arttığını gösteriyor.

Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Sağılık Bilim Kurulumuz ve valiliğimiz talimatları doğrultusunda ilçemizde de bir dizi tedbirler alıyoruz. Hafta içinde oluşturduğumuz ekipler sürekli maske kullanım denetimi yapıyor. Güvenlik birimlerimiz de uyulması gereken yasaklar kapsamında denetimlerini sürdürüyorlar. Bir yandan da esnafımızın ihtiyaç duyacağı maske dağıtımlarını gerçekleştiriyoruz.

Hafta içi saat 21.00 – 05.00 arasındaki sokağa çıkma kısıtlamaları, Hafta sonlarını ise tam gün olarak kapsıyor. Bu günlerde, temel gıda ihtiyacı satışı yapılan yerler ve açık tutulması zorunlu iş yerleri haricinde vatandaşların sokağa çıkmaması gerekiyor.

Ancak, bazı vatandaşların yine de alınan tedbirleri uygulamadığına şahit oluyoruz. Bundan sonraki süreçte, ‘yerinde tedbirler’ uygulaması hayata geçirildiğinden; eğer gerekli tedbirleri almayı sürdürmez, alınan kararları uygulamazsak, ne yazık ki, normale dönme sürecimiz uzayabileceği gibi, daha sıkı ve sert tedbirler almak zorunda kalabiliriz.


Tüm bu gelişmeler ışığında vatandaşlarımızın; önce kendi, sonra çevresindekilerin can güvenliği için alınan kararları uygulamalarını istiyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.