Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 16°C
Az Bulutlu
Zonguldak
16°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 16°C
Çar 16°C
Per 17°C

Dikmen’e Yetişmek Zor

Dikmen’e Yetişmek Zor
1 Kasım 2023 20:39
134
A+
A-

Ziyaret programlarını ara vermeden sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Aday Adayı Muhittin Dikmen, 1 Kasım günü Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) yöneticileri ile bir araya geldi.

13.30’da eşi Tunay Dinçer Dikmen ile birlikte ADD Karadeniz Ereğli Şubesi’ni ziyaret eden Muhittin Dikmen’i, derneğin Genel Sekreter Yardımcısı ve Batı Karadeniz Bölge Sorumlusu Yusuf Arslan, Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Turgay Erdoğan, Şube Başkan Yardımcısı Emine Türedi, İktisadi İşletme Başkanı Hülya Ceylan ve dernek üyeleri Yunus Kirazlı, Fikret Ekim ve Türkan Erdoğan misafir etti.

Yaklaşık kırk beş dakika süren ziyaretinde ADD yöneticileri ve üyelerine özel yaşamı ve siyasî geçmişi ile ilgili bilgiler veren CHP Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Aday Adayı Muhittin Dikmen, 14 yıllık siyasî yaşamının en büyük hedefi olarak gördüğü belediye başkan adaylığı için uzun bir süredir çalıştığını kaydederek şunları söyledi:

“En önemli amaçlarımdan biri, belediye başkanı olabildiğim takdirde Karadeniz Ereğli Belediyesi’ni halka ve sivil toplum yaşamına yön veren kuruluşlarla beraber yönetebilmek. İlçemizde ADD gibi topluma örnek olan çok sayıda sivil toplum kuruluşu var. Bu derneklerle, başkan adaylığı mücadelesine çıktığım günden bu yana çok iyi diyaloglar içindeyim. Yolumuz Atatürk’ün çizdiği yol. Karadeniz Ereğli halkına hizmet etme şansını elde edebilirsem ilk işim, gençlerimizi ve çocuklarımızı cumhuriyete ve cumhuriyetin erdemlerine inandırmak için çalışmak olacak. Hepimiz çok iyi bilmekteyiz ki, 11 Kasım 1938’den sonra ve o günden bugüne değin cumhuriyete inanmayan bir kesim var. Gençlerimizi ve çocuklarımızı bu kesime karşı eğitmek ve bilgilendirmek hepimizin görevi. Diğer yandan gençlerimizin ilçemizdeki en temel ihtiyaçlarından biri de kendilerine ait bir sosyal kompleksin olmaması. Gençlerimizin beklentilerinin hayata geçirileceği böyle bir kompleksi Karadeniz Ereğli’ye kazandıracağız.

Halkıma ilk ve en önemli vaadim ise her vatandaşıma karşı eşit olacağımdır. Kimse bu kentte kendini yalnız hissetmeyecek. Eğer şehr-i emin herkese eşit olursa halkın her bir ferdi de çalışmalarında ve girişimlerinde belediyeye o kadar destek olur.

Belediye Başkanı olabildiğim takdirde ilçeme kazandırmak istediğim ilk yapıların başında da öğrenci yurdu geliyor. Gülüç beldesinin girişinde bulunan Erdemir Eğitim Müdürlüğü binasını, gözbebeğimiz Erdemir’in yönetiminden Ereğli halkı adına talep edeceğim. Talebimiz karşılık bulursa, o binayı, ilçemize yüksek tahsillerini yapmak için gelecek öğrencilerimize yurt olarak sunacağım. Bu mümkün olmazsa, belediyenin öz kaynaklarıyla mutlaka ama mutlaka ilçeye bir yurt kazandıracağım. İlçemiz yükseköğretimi için en temel sorunlardan biri barınma sorunu. Bunu sorun olmaktan çıkardığımız güne kadar, halkımla birlikte ortak bir proje başlatıp, yurt buldukları güne kadar belli bir süreliğine öğrencilerimize kendi evlerimizde odalar vereceğiz. Ereğli halkının misafirperverliğini bu çocuklara sunacağız. Kentimizin insanı bu konuda duyarlıdır; sesimize mutlaka kulak vereceklerdir.

İlçemizin Kent Konseyi’ni daha aktif hale getireceğiz. Kent Konseyi, daha fazla proje üretip kent yönetimine ortak olabilecek yeni bir kimliğe bürünecektir.

Biz, kuşkusuz, öncelikle bir sanayi kentiyiz; ancak Karadeniz Ereğli’nin elli yıllık yeni planlamasında ilçenin bir kültür ve turizm kenti olabilmesi yolunda da mesafe alabilmemizi sağlayacak adımlar atacağız. Kentimizin kültürel ve ekonomik dokusunu canlandırmaya çalışacağız.

Benim belediye başkanlığım dönemimde yerel yönetim şeffaf bir anlayışa sahip olacak. Her altı ayda bir belediyenin çalışmaları, yatırımları ve mali bilançosu hakkında halka hesap vereceğiz. Belediyenin sahip olduğu potansiyeli en iyi şekilde kullanacağız ve israfı önleyeceğiz.

Benim anlayışıma göre belediyelerin halk günleri mesai günlerinde olmaz; benim başkanlığım döneminde halk günleri cumartesi veya pazar günleri olacak. Derdi, sıkıntısı veya isteği olan her vatandaşımız o halk günlerine katılabilecek.

Bana en büyük vaadimin ne olduğunu soruyorlar. Ben hepinize belediye başkanı olmayı vaad ediyorum. Ben yola çıktığım günden bu yana göle sevgi ve saygı mayası çaldım. Bu mayanın kirletilmemesini ve benden sonra aday adayı olmak isteyen bugünün gençlerinin bu mayadan istifade etmesini istiyorum. Kimseyle bir gönül bağım da yok, göbek bağım da… Kimseye bir vefa borcum da yok. Halkım için yine halkımla birlikte yola çıktım. İsterim ki ben belediye başkanı olacaksam halkım istediği için olayım.”

Ziyaretlerinden dolayı Muhittin Dikmen ve eşi Tunay Dinçer Dikmen’e teşekkür eden ADD Genel Sekreter Yardımcısı ve Batı Karadeniz Bölge Sorumlusu Yusuf Arslan ile Şube Başkanı Turgay Erdoğan da temennilerini paylaştılar ve Muhittin Dikmen’e başarı dilediler. Konuklarına hitaben bir konuşma yapan Yusuf Arslan ayrıca şu görüşleri de sundu:

“Sizin gibi sevilen ve parti camiasında değer gören bir büyüğümüzün aday adayı olarak yola çıkması hepimizi sevindirdi. Benim öncelikle sormak istediğim bize ne düştüğüdür? Biz de ne lazımsa, bize ne düşüyorsa yapmak isteriz. Biz ADD olarak yıllarca önemli konularda çeşitli projeler ürettik; ancak bu projelerin hayata geçirilmesi noktasında belediye başkanlarının sosyal demokrat insanlar olmasının ne kadar önemli olduğu gerçeğini daha iyi anladık. Derdimiz aslında çok. İstediklerimizi, hayata geçirmeyi arzu ettiklerimizi tam olarak yapamıyoruz. Bu vesile ile de sizin adımınızı çok sıcak ve samimi buluyoruz. Sizin partinizin her kademesinde emeğiniz ve alın teriniz var. Bir dönem de sizinle birlikte çok keyifli çalışmalar yaptık. Umarım bu güzel çalışmalardan Karadeniz Ereğli halkının tamamı da nasibini alır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.