Dolar 32,3379
Euro 35,1488
Altın 2.241,94
BİST 8.740,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 9°C
Hafif Yağmurlu
Zonguldak
9°C
Hafif Yağmurlu
Çar 10°C
Per 9°C
Cum 10°C
Cts 14°C

Diplomalarını Denizden Aldılar

Diplomalarını Denizden Aldılar
31 Mayıs 2022 22:42
558
A+
A-

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Meslek Yüksek Okulu Ulaştırma Bölümü Deniz ve Liman İşletmeciliğinden mezun olan öğrenciler, diplomalarını denizden aldı.

BEÜ Ereğli Meslek Yüksekokulu Ulaştırma Hizmetleri Bölümünün 30. Yılı dolayısıyla değişik bir etkinlik gerçekleştirildi. Bölümden mezun olan öğrenciler, Yelken İhtisas Kulübünde düzenlenen etkinlik kapsamında ilk olarak kano yarışında kozlarını paylaştı. Daha sonra ise mezun olan öğrenciler denzie attıkları diplomalarını almak için denize atladı.

BEÜ Ereğli Meslek Yüksekokulu Ulaştırma Hizmetleri Bölüm Başkanı Dr. Barış Demir, okulun 30. yıl kutlamaları kapsamında farklı bir etkinliğe imza atmak istediklerini söyledi. Öğrencilerin denizden diplomalarını almalarını denizle bağdaşmaları için yaptıklarını ifade eden Demir “ Önümüzdeki günlerde daha değişik etkinlikler de gerçekleştireceğiz. Bunlar tek başına da olmuyor, denizcilik paydaşları, denizcilik üyeleri ile birlikte oluyor. Bizlere çok destek verdiler. Söz veriyoruz, biz gençlerimizi denize alıştıracağız, inşallah denizci ülke olma hedefinde sağlam adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz” dedi.

Mezun olan öğrenciler oluşturulan alanda kano kürek yarışları gerçekleştirdi. Denizde bir araya gelerek Türk Bayrağı açan öğrenciler daha sonra da denize attıkları diplomaları yine denizden yüzerek aldılar.

Karadeniz Bölge Komutanlığı’na ait bir botta görevli personel, öğrencilerin yarıştığı ve diplomalarını aldığı bölgede seyir etti.

Okuldan mezun olan Enes Demirci ve Mehmet Demirel’ de gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk kez denizden diploma almanın heyecanını yaşadıklarını söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.