Dolar 32,5296
Euro 34,7941
Altın 2.426,06
BİST 9.712,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 19°C
Az Bulutlu
Zonguldak
19°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 16°C
Paz 16°C

Doğru”KADIN ANA, KADIN YAR, KADIN MİMAR”…

Doğru”KADIN ANA, KADIN YAR, KADIN MİMAR”…
7 Mart 2021 21:56
754
A+
A-

KADIN ANA, KADIN YAR, KADIN MİMAR…

AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Kadın Kolları Başkanı Fadime Doğru; kadınların, dayanışmanın sembolü olduğunu ifade etti.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Doğru; AK Parti hükümetlerinin, kadına yönelik birçok düzenlemeyi hayata geçirerek kadını merkeze alan kararlı duruşlarını sürdürdüklerini belirtti.Doğru, mesajında şunları kaydetti:

“Toplumun yarısını oluşturan kadınlar, yarısını da doğurup yetiştirirler. Kadın, hayatın her alanında kilit noktadır. Kadının değeri yükseldikçe, yetişen nesiller de daha kaliteli insanlar olacaktır. Dünyada kadınlara verilen değere bakıldığında, bizim inancımızdan kaynaklanarak verilen değer gibi hiçbir ülkede yoktur.

Peygamberimiz veda hutbesinde; ‘Ey insanlar, Kadınların haklarını gözetmenizi ve bu hususta Allah’tan korkmanızı tavsiye ederim’ buyurmuştur.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, geçen yüzyıldan beri kadınların hak ve eşitlik talepleri ile birlik ve dayanışmasının sembolü olarak kutlanmaktadır. 8 Mart; Kadınların cinsiyet ayrımcılığı, şiddet, fırsat ve kaynak eşitsizliği ile siyasette yer alma çabalarının gündeme getirilmesi açısından büyük önem arz etmektedir.

Kadınlara uygulanan her türlü şiddet ve ayrımcılık, kesinlikle kabul edilemez ve çağ dışıdır. Kadınlarımızı ikinci sınıf olarak gören, onları rengine, inancına ve kılık kıyafetine göre ayırıp aşağılayan hiçbir zihniyet kabul edilemez.Bizler AK Parti Kadın Kolları olarak, beş milyon üyemiz ile dünyanın en büyük kadın hareketiyiz. AK Parti iktidarı, kadını merkeze alan kararlı duruşuyla; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi ‘Kadınlar siyasetin nesnesi değil öznesi olacaktır’ şiarıyla bu alandaki tavrını ortaya koymuştur.

AK Parti iktidarı süresince anne-çocuk sağlığından kız çocuklarının okullaşmasına, kadına yönelik şiddetle mücadeleden iş hayatındaki ayrımcılığı önlemeye yönelik tedbirlere, kadına yönelik pozitif ayrımcılıkların Anayasa ile kontrol altına alınmasından haklarını kullanmaları noktasında kadınların önlerini tıkayan ayrımların sonlandırılmasına kadar pek çok düzenleme yürürlüğe konularak önemli bir mesafe kat edilmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle; milli mücadelede en ön saflarda yer alan Fatma bacıyı, Şerife bacıyı, Nene Hatunu, 15 Temmuz’da darbe girişimine göğüs gerip şehadete yürüyen kahraman kadınlarımızı, şehit analarımızı ve şehit eşleri kardeşlerimizi, her alanda vatan sevdasıyla hizmet veren tüm emektar kadınlarımızı sevgi, saygı ve hürmetle anıyor, tüm kadınlarımızın ‘8 Mart Dünya Kadınlar Gününü’ en içten dileklerimle kutluyorum.”

FADİME DOĞRU

AK PARTİ KDZ. EREĞLİ İLÇE KADIN KOLLARI BAŞKANI

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.