Dolar 32,5805
Euro 34,8346
Altın 2.418,98
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 27°C
Az Bulutlu
Zonguldak
27°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C
Cts 17°C

DÜNYA OTİZM GÜNÜNDE ÖZEL ÇOCUKLAR İÇİN ATÖLYE 

DÜNYA OTİZM GÜNÜNDE ÖZEL ÇOCUKLAR İÇİN ATÖLYE 
21 Mart 2022 08:54 | Son Güncellenme: 21 Mart 2022 10:56
714
A+
A-

 

DÜNYA OTİZM GÜNÜNDE ÖZEL ÇOCUKLAR İÇİN ATÖLYE

ÇOCUKLAR İÇİN AYRICA YARATICI YOLCULUK VE CAM BOYAMA ATÖLYELERİ VAR

Kdz. Ereğli Belediyesi Oyuncak Evi’nin Nisan ayı programı belli oldu. 2 Nisan Dünya Otizm Günü’nde özel çocuklar için atölye çalışması yapılacak. Atölye, ZBEÜ Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü’yle işbirliği çerçevesinde gerçekleştiriliyor. Nisan ayında ayrıca çocuklar için Yaratıcı Yolculuk ve Cam Boyama etkinlikleri var. 23 Nisan’da büyük bir şenlik için hazırlıklar yapılıyor.
Oyuncak Evi’nin Nisan 2022 atölye programı şöyle:
2 Nisan Cumartesi
Saat: 11.00 – 12.30
Katılım için belirlenen yaş grubu: (4-9)
Konu: Özel Çocuklarla Buluşuyoruz
Eğitmen: Dr. Buket Kısaç Demiroğlu
(ZBEÜ Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi)
Dünya Otizm Günü’nde atölyemizi özel çocuklara ayırdık. Bu atölyede uzman eğitmenlerin gözetiminde grup etkinlikleri planladık. Uygun müzik ve oyunlar atölyenin parçası olacak. Sayıların dünyasında dolaşıp, ritim çalışmaları yapacağız. İsteyenler için yüz boyama etkinliğimiz de var.
(Bu çalışma ZBEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi’yle işbirliği çerçevesinde gerçekleşmektedir)

9 Nisan Cumartesi
Saat: 11.00 – 12.30
Katılım için belirlenen yaş grubu: (8-10 )
Konu: Yaratıcı Yolculuk
Eğitmen: Melih Can Tanrıkulu
Yaratıcı Drama Uzmanı
Bu atölyede çocuklarla eğlenceli ve öğretici bir yolculuğa çıkacağız. İçinde drama da var, oyunlar da… Fark edeceğiz, karşılaştıracağız, kendimizi ifade etmenin keyifli yollarını deneyeceğiz. Çizip boyadığımız görseller dramaya eşlik edecek. Yolculuğumuz, oyuncaklardan kendimize, kendimizden oyuncaklara olacak.

16 Nisan Cumartesi
Saat: 11.00-12.30
Katılım için belirlenen yaş grubu: (5-9)
Konu: Cam Boyama
Eğitmen: Parya Başkurt
Vitray ve Cam Boyama Sanatçısı
Bu atölyede camın ve vitrayın renkli dünyasında buluşuyoruz. Kendi tasarımlarımızı ortaya koyup rengarenk, eğlenceli çalışmalar yapıyoruz. Cam bardaklarımıza kendi desenlerimizi çizip, kesip, yapıştırıp, boyuyoruz. Küçük kavanozlar rengarenk kalemlikler oluyor. Cam eşyalarımızı çocuk sanat eserine dönüştürüyoruz.
(Bu atölye için KALIN düz cam bardak, kalemlik olabilecek boyutta küçük-orta boy cam kavanoz, istenirse düz cam tabak getirmeniz gerekmektedir.)

 

23 Nisan Cumartesi
Bugün hepiniz davetlisiniz.
Tüm çocuklar için şenliğimiz var!
Oyuncak Evi’nin Bahçesi ve İnönü Parkı o gün size ayrılacak.
Büyük sürprizlere hazır olun
23 Nisan’da bütün çocuklarla birlikteyiz.
(Program saati ve ayrıntılar daha sonra açıklanacak)

Atölye çalışmalarından yararlanılabilmesi için velilerin 0372 310 01 44 No’lu telefonla arayıp form doldurması ve imzalaması gerekiyor.
Veliler atölye sırasında çocukları teslim edecekler. Atölye bitiminde çocuğu teslim alacak kişinin kimlik bilgileri önceden Oyuncak Evi yönetimine iletilecek ve kimlik gösterildikten sonra çocuklar teslim edilebilecek.
Atölyeler pandemi koşulları nedeniyle en fazla 15 kişiyle sınırlı olacak. Talebin yoğun olması durumunda yeni tarihler belirlenecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.