Dolar 32,5158
Euro 34,6976
Altın 2.489,34
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 16°C
Az Bulutlu
Zonguldak
16°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 18°C

Echomar Hastanesi Sayesinde İnsanlar Sehir Dışında Çare Aramayı Unuttu

17 Aralık 2021 18:01 | Son Güncellenme: 17 Aralık 2021 18:02
2.300
A+
A-

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde boynunda ki tümör şikâyetiyle hastaneye başvuran İbrahim Gemici, yapılan başarılı operasyonun ardından sağlığına kavuştu. Gemici, korkarak geldiği hastanede Doktor ile görüşmesinin ardından gönül rahatlığı ile ameliyata girdiğini ve sağlığına kavuştuğunu söyledi.

Alaplı ilçesinde yaşayan ve 2012 yılından bu yana boynunda ki tümör nedeniyle hastane hastane dolaştığını ifade eden İbrahim Gemici, son olarak geldiği Ereğli Özel Echomar hastanesinde yapılan başarılı operasyon ile tümörden kurtuldu.

Özel Echomar Hastanesinin yaptığı başarılı ameliyatları basından görmesi üzerine hastaneye gelen ve Kalp Damar Cerrahi doktoru Doçent Doktor Ali Kemal Gür ile görüşen İbrahim Gemici, 20 gün süren teşhis ve tetkiklerin ardından ameliyata alındı. Şah damarı başta olmak üzere boyun kısmında ciddi sorun yaşatan tümör 2 saat süren ameliyatın ardından alındı.

Operasyonu gerçekleştiren Kalp Damar Cerrahi doktoru Doçent Doktor Ali Kemal Gür ameliyatın çok zor bir ameliyat olduğunu ancak yapılan başarılı operasyon ile hastanın sağlığına kavuştuğunu ifade etti. Doktor Gür konuşmasında “ Hastamız İbrahim bey bizlere boyunda şişlik şikâyeti ile geldi. Açıkçası bende görünce biraz şaşırdım. Çünkü sol tarafından ciddi bir şişkinliği vardı. Mandalina büyüklüğünde bir şişkinliği vardı. Daha önce bir doktora gidip gittiğini sorduğumda, kendisinin defalarca doktorlara gittiğini ancak herhangi bir müdahale yapılamadığını ifade etti. Hastamız bizi basında çıkan haberlerde görmüş. Bize ulaştı ve bizde çok şükür ameliyatı yaptık. İnşallah en geç yarın taburcu etmeyi düşünüyoruz. Ameliyatı şah damarında tümör vardı. Onu çıkarttık. Yaklaşık 7 santimetre büyüklüğünde tümör vardı. 2 gün yoğun bakım sürecinin ardından servise çıkarttık. Ameliyat yaklaşık 2 saat sürdü. Şah damarını da sardığı için biraz kanamalı bir ameliyattı. Özellikle tecrübe gerektiren bir cerrahi müdahale olduğu için birçok doktor ameliyatı yapmak istemez. Kulak Burun Boğaz ve Kal Damar cerrahları yapmak istemez. Hasta bize zaten o şikâyet ile de geldi. Yaklaşık 5-6 senedir İzmir, Ankara ve İstanbul’da gittiği hastanelerde ameliyata yapacak kimse olmadığı için hasta bize geldi. Çok şükür ameliyatını yaptık” dedi.

AMELİYATTAN ÖDÜM PATLIYORDU… HOCAM İLE KONUŞUNCA…

Yaklaşık 9 yıldır boynunda ki tümör için hastana hastane dolaştığını ifade eden İbrahim Gemici, basında Ali kemal Gür Hoca ile ilgili çıkan haberleri görünce hastaneye gelerek kendisi ile görüştüğünü söyledi. Doktor Ali Kemal Gür ile konuştuktan sonra ameliyata koşarak girdiğini kaydeden İbrahim Gemici “Ben 2013 yılında ilk bu hastalığı öğrendiğimde tabi buradaki hastanelerden başladım. Zonguldak, Düzce, Kocaeli illerine gitti. Hiç birinde çözüm bulamadım. En son Marmara Üniversitesi’ne kadar gittik. 2-3 yıl gidip geldim. Orada da ameliyatımı yapamadılar. Sonrasında geçenlerde hocamın bir haberini gördüm. Burada böyle bir ameliyat olmuş. Ben inanamadım. Geldim hocam ile görüştüm. Hocam öyle bir konuştu ki benimle, ödüm patlıyordu. Hocamın konuşmasının ardından seve seve koşarak geldim” dedi.

Echomar Hastanesi Başhekimi Dr. Nevzat Çimenoğlu, yapılan ameliyatın ekip işi olduğunu vurguladığı konuşmasında “9 senede yapılamayan tedavinin burada 20 günde yapıldığını gördük. Bizim hastanemiz Yönetim Kurulu Başkanımız Alp Demir Zorlu’nun vermiş olduğu imkanlarla en iyi, en sağlıklı tedaviyi yapmaya çalışıyoruz. Bu bir ekip işidir. Bizler gururluyuz. İlklerden birini daha gerçekleştirdik. Ekibin başında Ali Kemal Gür Hocamız bulunuyor. Kalp ve damarlarda yapılması gereken işlemlerin sıralamasını gerekeni yaptılar. Ameliyathanede Anestezi Uzmanımız Hakan Ateş Hocamız ve ekip arkadaşlarının desteğini esirgeyemeyiz. Bu bir ekip işi. Çok nadir görülen bir hastalığı hastanemizde tedavi etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Hastamızın 9 yıldır şikayeti olmasına rağmen tedavi olamayıp, gazetede gördüğü bir haberin ardından bende de bu hastalık var, bende ameliyat olmak istiyorum diyerek hastanemize başvurdular. Ve yapılan tahlil tetkiklerin ardından hastamızın ameliyatını başarıyla gerçekleştirdik. Hastamızı sağlığına kavuşturduk. Hastamızın sağ tarafında da aynı şikayeti var. Bu yaranın iyileşmesiyle 2.5-3 ay sonunda diğer taraftaki tümörü da alacağoız. Hastamızı tamamen sağlığına kavuşturacağız. Basın olmasaydı hastamız bu haberi görmeyip hastanemizde bu ameliyatın yapılmayacağını bilememizdi. Siz basın mensuplarının desteği bizim için büyük bir güç. Sizlere de desteklerinizden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Yapılan açıklamaların ardından Özel Echomar Hastanesi Başhekim Doktor Nevzat Çimenoğlu ve geçirdiği ameliyat sonrasında sağlığına kavuşan İbrahim Gemici, basın mensuplarının verdiği destek ve haberlerden dolaysı yapılan haberlerde emeği geçenlere teşekkür ettiklerini ifade ettiler.

Diğer yandan İzmir’den Ereğli’ye gelen Ayten Demirbaş, eşii Kemal Demirbaş’ın ameliyatını gerçekleştiren Kalp Damar Cerrahi doktoru Doçent Doktor Ali Kemal Gür ve ekibine teşekkür ettiğini söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.