Dolar 32,5532
Euro 34,9466
Altın 2.422,65
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 17°C
Az Bulutlu
Zonguldak
17°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 15°C
Paz 16°C

Echomar Hastanesine Bir Alkış Daha

Echomar Hastanesine Bir Alkış Daha
9 Ağustos 2022 14:29
625
A+
A-

Zonguldak’ın Ereğli İlçesindeki Özel Echomar Hastanesinde, hastanın kalp damarında tespit edilen tümörün başarı ile çıkarıldığı bildirildi.

Hastanede görevli Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ali Kemal Gür, ameliyatını gerçekleştirdiği hastası Mehmet Eroğlu’nun (55) son kontrollerini yaptığı sırada gazetecilere açıklamasında, hastanın kendisine farklı bir rahatsızlık şikayeti ile geldiğini söyledi.

Damardaki tümör hastalığının ise genellikle şikayet konusu olmadığını anlatan Doç. Dr. Gür, şunları söyledi:

Hastanın hiçbir şikayeti yoktu. Bu tür hastalıklar çok şikayet olmayan hastalıklardır. Genelde, farklı bir konu hakkında araştırma yapılırken fark edilen hastalıklardır. Hastamızda da nefes, darlığı, çarpıntı gibi her hangi bir şikayet yoktu. Yalnız, Eko Kardiyoloji testini yaptığımız hastamızın kalbinin sol atardamarında yaklaşık 7,5 santimetre büyüklükte bir kitle olduğunu tespit ettik. Bunun üzerine hastamızı acil şekilde ameliyata almayı planladık. Çok şükür ameliyatta herhangi bir problem yaşamadan tümörü çıkarttık. Hastamızın durumu şu an gayet iyi, taburcu olmayı bekliyor.”

Bu arada, yaklaşık 2,5 saat süren ameliyatın ardından, 1 gecesi yoğun bakımda olmak üzere 5 gündür hastanede kontrol altında tutulan Mehmet Eroğlu, son kontrollerinin yapılması ardından bugün (9 Ağustos) taburcu edildi.

HASTALIK HAKKINDA BİLGİ

Doç. Dr. Gür, hastalık hakkında verdiği bilgilerde ise şöyle dedi:

“Yaklaşık bir milyon kişide bir görülen bir hastalıktır. Bu ameliyatı da özellikle Ereğli ve Zonguldak çevresinde ilk defa yapıyoruz. Meslek hayatımda daha önce de yaklaşık 25 tane bu tür hastalık tespit ederek tümörü çıkarttık. Bu hastalıklar genellikle yüzde 90 civarında iyi huyludur. Tabi biz Patolojisini gönderdik. Onucu 2 hafta içerisinde çıkacak. Yüzde 80-90 civarında iyi huylu olduğunu düşünüyoruz.”

ÇİMENOĞLU; İDDİALIYIZ

Özel Echomar Hastanesi Başhekimi Dr. Nevzat Çimenoğlu da, Hastanesindeki Kalp Merkezini yaklaşık 3 yıl önce hizmete sunduklarını hatırlatarak, şunları kaydetti:

“Bu süreçte de merkezimizde çok yol aldık, ilerledik. Zonguldak’ta, biri Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde olmak üzere 2 kalp merkezi var. Yasa gereği de o kadar olabiliyor. Ekibimiz çok iyi, çok değerli hocalarımız var. Kardiyologlarımız olsun, Kalp Damar Cerrahımız Kemal Gür hocamız olsun, hemşirelerimiz, ameliyathane ekibimiz, çok donanımlı ve çok da iddialıyız. Sadece ameliyat değil; ameliyat öncesi, ameliyat ve sonrası komple bir ekip çalışmasıdır. Ameliyat hanemiz ve ameliyat aletlerimiz, ameliyat sonrası yoğun ve servis bakımlarımız olsun; o konuda çok üst düzey olduğumuzu görüyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.