Dolar 32,5224
Euro 34,9382
Altın 2.439,31
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 18°C
Az Bulutlu
Zonguldak
18°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 15°C

EGD DEN BEKLENEN AÇIKLAMA GELDİ

EGD DEN BEKLENEN AÇIKLAMA GELDİ
8 Mayıs 2022 14:32 | Son Güncellenme: 9 Mayıs 2022 19:51
430
A+
A-

EGD DEN BASIN AÇIKLAMASI

Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneği‘mizin olağan kongresi, geçtiğimiz yıl Mart ayında gerçekleştirildi.

Demokratik bir ortamda gerçekleşen kongrede, dernek üyelerimiz Şafak Erel Başkanlığındaki yönetime onay vermiş ve göreve getirmiştir.

Seçimlerin üzerinden daha bir hafta bile geçmeden, seçimi kaybeden Sina Çıladır kaleme aldığı yazılarla Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneği’ne saldırmaya başlamıştır.

Yapılan tüm saldırılara bugüne kadar yanıt vermedik.

Gelinen noktada artan yalanlar ve iftiralara cevap verme zorunluluğu doğmuştur.

Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneği seçimlerini kaybetmeyi hazmedemeyip kendisine yeni bir dernek kuran Sina Çıladır, Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneği tüzüğünün ilgili maddeleri gereği üyelikten çıkarılmış, aynı zamanda EGD’nin tüzel kişiliğine saldıran etrafındaki 3-5 avanesi de beraberinde üyelikten çıkarılmıştır.

Bahsedildiği gibi Kdz Ereğli Gazeteciler Derneği’nden 35 ya da 50 üye atıldığı iddiası tamamen yalandır, iftiradır.

Yine genel kurul yapılmadan dernek tüzüğünde tadilat yapılıp, yeni bir tüzük yapıldığı iddiası da tamamen yalan ve iftiradır.

Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneği yönetimindeki tüm arkadaşlarımız, birlikte görev yaptığımız Recep Akkaya arkadaşımızın ilkeli, ahlaklı ve dürüst bir insan ve gazeteci olduğuna kefildir.

Recep Akkaya arkadaşımız ile ilk gün olduğu gibi bundan sonrada birlikte görev yapmaya devam edeceğiz.

Kdz. Ereğli Kaymakamlığı tarafından Sina Çıladır’ın başkan yardımcısı olduğu dönem hakkında soruşturma yapılmış, bazı usulsüzlükler ve nereye harcandığı belli olmayan paralar nedeniyle konu yargıya intikal etmiş ve süreç devam etmektedir.

Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneği, başkanı ve yönetim kurulu; Sina Çıladır ve avanesinin geçmişte olduğu gibi Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneği’ni kendi çiftliği gibi kullanmasına müsaade etmeyecektir.

Sina Çıladır döneminde hiçbir gerekçe gösterilmeden dernek üyeliğinden atılan ve geçimini gazetecilikten sağlayan gazeteci meslektaşlarımızı seçimden hemen sonra nasıl derneğimize yeniden üye yapmışsak, Kdz. Ereğli’de Gazetecilik mesleğinin kaybolan itibarını yeniden kazandırmak, meslektaşlarımız arasındaki kaynaşma ve dayanışmayı sağlamak için çalışmalarımız sürecektir.

Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneği 100’ün üzerinde üyesi, yönetim ve denetim kurulu ve başkanıyla birlik ve beraberlik içerisinde yoluna devam edecektir.

Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneği yönetimi, Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneği’nin kurumsal kimliğine zarar verecek hareketlere bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada müsaade etmeyecektir.

AHLAKLI BİR GAZETECİDE OLMASI GEREKEN VASIFLAR!

Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneği’nin kurumsal kimliğini, başkanını ve yönetimini eleştirecek insan tarihi eser kaçakçılığından sabıkalı olmamalı!

Bedelli askerlik parası istediği iş insanını; talebini yerine getirmeyince ‘FETÖCÜ’ olmakla suçlayıp, şantaj yapmamalı!

Görevden alınan emniyet müdürü ile Akçakoca’da bir otelde buluşup FETÖ soruşturması geçiren iş insanlarına ilişkin aldığı dosyayı şantaj aracı olarak kullanmamalı, adli makamlara teslim etmeli!

İşe alındığı resmi kurumdan sebebi herkesçe bilinen nedenlerden dolayı daha üç ayı dolmadan işten atılmamalı!

Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneği’ne ait demirbaşları kendi şahsi işlerinde kullanmamalı, seçimi kaybedince kuruma teslim etmeli!

Kuruma hibe edilen demirbaşlar için ayrıca başka firmalardan fatura alıp derneğin parasını iç etmemeli!

Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneği’nin adını kullanarak kendi adına piyasadan para toplamamalı!

Bir gazetecinin adı fuhuş operasyonlarıyla anılmamalı!

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

KDZ. EREĞLİ GAZETECİLER DERNEĞİ YÖNETİM KURULU

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.