Dolar 32,3680
Euro 34,9630
Altın 2.325,55
BİST 9.127,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 20°C
Az Bulutlu
Zonguldak
20°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 16°C

EGD, TSO VE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNÜ ZİYARET ETTİ

EGD, TSO VE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNÜ ZİYARET ETTİ
1 Nisan 2021 20:01
457
A+
A-

EGD, TSO VE EMNIYET MÜDÜRLÜĞÜNÜ ZİYARET ETTİ


19 Mart tarihinde gerçekleştirilen genel kurulla göreve seçilen ve 22 Mart günü de eski yönetimden görevi devralan Ereğli Gazeteciler Derneği (EGD) Yönetim Kurulu, nezaket ziyaretlerini sürdürdü.

Şafak Erel’in başkanlığındaki dernek yönetimi, 1 Nisan Perşembe gününü de önemli ziyaretlerle değerlendirdi.

EGD yönetiminin ilk ziyaret durağı Karadeniz Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü oldu. Ziyarette dernek denetim kurulu başkanı Altan Akçakese de yer aldı.
14.00 sularında gerçekleşen günün ilk ziyaretinde, Karadeniz Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Hakan Çelik, EGD Başkanı Şafak Erel ile dernek yöneticilerini makam odasında misafir etti.


Çelik’e hitaben yaptığı konuşmada Ereğli Gazeteciler Derneği’nin son genel kurulu ile ilgili bilgiler veren ve yeni yönetimin temel hedeflerini anlatan Başkan Şafak Erel, bundan önce olduğu gibi gelecekte de basın kuruluşlarının emniyet teşkilatının tüm mensuplarıyla bir ve omuz omuza olarak Ereğli halkı için çalışmayı sürdüreceklerini söyledi. “Benim için iki meslek dalının ayrı bir önemi var: Polislik ve öğretmenlik. Mesleğiniz çok zor. Meşakkat gerektiren göreviniz dahilinde biz gazeteciler de sizin çalışmalarınızın kamuoyuna aktarılması konusunda üzerimize düşeni yapacağız.”, diyen Şafak Erel, kadro eksikliğine rağmen Ereğli Emniyet Teşkilatı’nın özveriyle çalışarak pandemi süreci boyunca Ereğli halkının takdirini kazandığını ifade etti. Erel sözlerini şöyle sürdürdü:
“Karadeniz Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü görevine başladıktan hemen sonra farkınızı ortaya koyan güzel çalışmalar yaptığınızı görüyoruz ve ilgiyle sizi izliyoruz. Kamuoyunun bilgilenmesi gereken asayiş haberlerinde de gazeteci arkadaşlarımıza yardımlarınızı duyuyoruz. Bundan sonraki dönemlerde halkımızın asayiş ve güvenliğinin sağlanmasında sizin, o halkı bilgilendirmek için bizim yapacağımız çalışmalarda sizlerle omuz omuza olmaya devam edeceğiz.”
Ziyaretlerinden dolayı EGD Başkanı Şafak Erel ve dernek yöneticilerine teşekkür eden Karadeniz Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Hakan Çelik de emniyet teşkilatı ile basın camiasının birlikte uyum içinde olmasından dolayı memnun olduklarını belirtti. Daha önceki dernek yönetimi döneminde bazen kopukluklar yaşadıklarını, zaman zaman da bazı gazetecilerin kendi aralarındaki sorunları teşkilatlarına yansıtmak istemelerinden dolayı sıkıntı yaşadıklarını kaydeden Çelik, son zamanlarda Ereğli’de, gazeteci olmamalarına rağmen basın tanıtım kartı taşıyan bireylerin çoğaldığını ve bunun önüne geçilmesi için dernek yönetiminin gerekli çalışmayı yapması gerektiğini söyledi. Çelik; “Dernek yönetiminden ricamız, kentte gerçekten gazetecilik yaparak hayatlarını idame ettiren vatandaşların kullanabilecekleri bir kartı yürürlüğe sokmanızdır. Bu kartları kullanma salahiyetine sahip olan vatandaşlarımızın bir listesi de bizde olduğu takdirde bundan sonra yapılacak denetimlerde herhangi bir sorun yaşanmasının önüne daha kolay geçilebilecektir.”, dedi. Çelik nazik ziyaretlerinden dolayı Erel ve beraberindekilere teşekkür etti.

Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı Şafak Erel ve dernek yöneticileri, günün ikinci ziyaret durağı için Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası’na geçtiler. 15.00’te gerçekleşen ziyarette Erel ve beraberindekileri TSO Başkanı Arslan Keleş ve Meclis Başkanı İlhan Yazıcıoğlu misafir etti.


Başkanlık makamında gerçekleşen ve yaklaşık kırk beş dakika süren buluşmada kısa bir konuşma yapan EGD Başkanı Şafak Erel, kendilerini misafir eden Keleş ve Yazıcıoğlu’na teşekkür etti. Erel konuşmasına; “Kıymetli Başkan Arslan Keleş bizler için kadim bir dosttur.”, cümlesi ile başlarken özetle şu görüşleri sundu:
“Genel kurul sonucu göreve gelen yönetimimiz ile birlikte temel amaçlarımızdan biri Ereğli’nin menfaatleri doğrultusunda yapılacak her çalışmada kentimizi yönetenlere destek olmaktır.

Bu noktadan bakıldığında, kente bazı hizmetlerin getirilebilmesi ve temel sorunlarımızın çözümü için TSO’nun büyük çaba içerisinde olduğu aşikardır. Geçtiğimiz günlerde düzenlediğiniz basın toplantısında da bu yöndeki çalışmalarınızın bir değerlendirmesini yaptınız. Biz de gazeteciler olarak bu gayretlerinizin takipçisiyiz. Ereğli’nin yükseköğretim yatırımı başta olmak üzere tersaneler bölgesinin yeniden işlevini kazanması gibi temel amaçlar için biz de TSO yönetiminin destekçisi olmaya devam edeceğiz.”


TSO Başkanlık makamında gerçekleşen buluşmada görüşlerini paylaşan EGD Denetim Kurulu Başkanı Altan Akçakese de konuşmasında, EGD ile TSO’nun geçmişlerinde önemli bir paydaşlığının olduğuna vurgu yaptı ve şunları söyledi: “90’lı yıllarda, Erdemir’in blok satışına karşı başlatılan mücadelenin öncüsü olmak kurulan o dönemin İlçe Temsilciler Kurulu’nun temelinde, dönemin EGD ve TSO yönetimlerinin katkıları vardır. Bu birliktelik bugün de TSO ve EGD’ye bir ve beraber olma yükümlülüğü ve sorumluluğu vermektedir. TSO, Ereğli’nin sorunlarına siyaset penceresinden bakmadığı için ortaya koyduğu her öneri bizim için kayda değerdir. Bu sorumluluk anlayışı içinde sizler TSO yönetimi olarak Ereğli halkı için çalışmaya devam ettikçe bizler de bir adım arkanızda durmaya ve size destek vermeye devam edeceğiz.”

Şafak Erel ve EGD yöneticilerini makamında ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek Erel ve dernek yöneticilerine teşekkür eden TSO Başkanı Arslan Keleş de zaman zaman serzenişlerde bulunduğu konuşmasında özetle şu görüşleri sundu:
“TSO Başkanı olmadan önce de bu görevi üstlendikten sonra da Arslan Keleş olarak her zaman yerel basının yanında yer almaya çalıştım. Ancak görev sürem içinde beni üzen, asılsız iddia ve ithamların kaleme alındığı haberlerle de karşılaştım. Konuşmasam; ‘Erdemir’den ne aldı?’, dediler, konuşsam ciddiyetten uzak üslupla tenkit ettiler. Bunlar bir tarafa, benim Arslan Keleş olarak EGD’nin genel kuruluna etkide bulunduğumu dahi yazıp çizdiler. Ben Şafak Erel’i de sizleri de yıllardır tanıyan biriyim. Hepinizle aramda güzel bir dostluk olduğunu biliyorum. Buna rağmen derneğinizin genel kurulunda sizlerin seçimi kazanması için delegelerden bazılarına para verdiğim bile söylendi. Genel kurul öncesi bazı toplantılarınızın masraflarını karşıladığım dahi yazıldı. Bu asılsız yorum ve cümleler beni çok üzdü. Bizim için EGD yönetiminin kimlerden oluşacağının hiçbir önemi yoktu. Biz herkese eşit mesafedeydik. Her zaman da böyle olduk. Ancak önceki yönetimden daha sağlam ilişkiler içerisinde olmak elbette bizim de temennimiz. Açık söylemek gerekirse yüreğimde biraz kırgınlık var. Elbette bizler eleştirileceğiz. Yaptıklarımız yetersiz görülebilir. Ama aslı astarı olmayan olaylarla adımızın yan yana konulmasını da hak etmiyoruz.”
Başından sonuna kadar samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Arslan Keleş, Ereğli’nin sorunları ve bu sorunların çözümü noktasında yorum ve bilgilerine başvurulan sorulara da yanıt verdi. Erdemir’in Özel Endüstri Bölgesi kapsamına alınması ile ilgili talep hakkında netleşmiş bir karar olmadığına değinen Keleş, Endüstri Meslek Lisesi mezunu olan ve bazı kriterlere haiz gençlerin Erdemir’e alınmasıyla haberiyle ilgili bildiklerini de paylaştı. Erdemir’in bu adımının kent için önemli olduğunu, buna rağmen yeni işçi alınacaksa bu yeni işçilerinin belli bir süre Ereğli’de ikamet etmeleri şartının da aranması gerektiğinin altını çizen Arslan Keleş, Erdemir yönetiminden, yıllardır mağdur edilen ve daimi kadroya geçme özlemi çeken OYPA personeli ile ilgili de güzel haberle duymayı beklediklerini ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.