Dolar 32,3755
Euro 34,9680
Altın 2.325,67
BİST 9.057,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 20°C
Az Bulutlu
Zonguldak
20°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 25°C
Sal 16°C

EGD YAĞIZ’I ZİYARET ETTİ

EGD YAĞIZ’I ZİYARET ETTİ
3 Kasım 2022 14:35
494
A+
A-

Kızılay Başkanı Yağız, gazetecilere çalışmalarını anlattı

Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı Şafak Erel, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Türk Kızılayı Kdz. Ereğli Şube Başkanı Kürşat Yağız’ı ziyaret etti.

 


Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı Şafak Erel, Başkan Yardımcıları Recep Akkaya ve Vedat Kılıç, Genel Sekreter Haydar Yağız, Mali Sekreter İlknur Özen, Yönetim kurulu üyeleri Fedai Kaçar, Çiğdem Koç ve İbrahim Solmaz ile birlikte Türk Kızılayı Kdz. Ereğli Şube Başkanı Kürşat Yağız’ı hizmet binasında ziyaret etti.


Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı Erel, Kızılay’ın ilçedeki çalışmalarını takdirle izlediklerini belirterek tüm ekibini tebrik etti. Erel “Görevinizde başarılar dileriz. Bizlerde çocukluk yaşlarımızdan beri hepimizin özel paydaları vardır. Kızılay’da bunların başında gelen ve en önde gelen bir kurumdur. Zaten, yıllarca Yusuf Oktay abimizi bu işlerle uğraşırken Ereğli’de gördük ve ben her zaman şuna inandım; Ereğli değil Zonguldak bölgesinin en büyük gücü kan bağışında bilhassa. Rahmetli Yusuf Oktay’dan sonra sizlere baktım. İçeride çalışan kardeşlerimi gördüm. Aktiviteler çoğalmış, insanlara yardımlar çoğalmış. Bu da bizi gururlandırıyor, Ereğli adına sevindiriyor. Bu bayrağı almışsınız ileriye doğru getiriyorsunuz. Ben de Ereğli adına sizlere teşekkür ediyorum. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.” dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kızılay Kdz. Ereğli Şube Başkanı Kürşat Yağız ise EGD Başkanı Erel ve yöneticilerine faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Yağız ziyarette yaptığı konuşmada şunları söyledi: “27 Şubat’ta yapmış olduğumuz kongreden bu zamana kadar emin adımlarla Türk Kızılayı olarak devam ediyoruz. Ereğli’de kurumsallaşma adına birçok iş yaptık. Bu koltukların hepsi gelip geçici, bizler de gelip geçiciyiz burada ama Kızılay burada baki. 1868 yılında kurulmuş bir kuruluş. Ereğli’de Kızılay 1956 da kurulmuş. O kadar geçmişi olan bir kurum ama burada kurumsallaşma adına bir şeyler yapılmamış. Kurumsallaşmayı sağlamak için öncelikle burada iki tane genel merkezden maaşı ödenen personel ataması yaptırdık. Bizim için en önemli işlerden bir tanesi. Burada artık kurumsal bir hafıza var. Bizlerde gelip geçiciyiz. Belli sürelerde başkanlık yapabiliyoruz. Teşkilatlanmamızı yaptık: gençlik kollarımızı, kadın kollarımızı, yönetim kurulu üyelerimizi oluşturduk. Yakın bir zamanda mahalle temsilcilerimizi de atayacağız. Kızılay ailesi gönüllülük esasıyla büyüyerek Ereğli’de devam ediyor. Aynı zamanda hizmetlerine de devam ediyor. Bu hizmetleri yaparken de din, ırk, siyaset gözetmeksizin elimizden geldiği kadar yapmaya çalışıyoruz, hassas davranmaya çalışıyoruz. İşte bu yönde bağışçılarımıza, bizi destekleyen gönüllü insanlara hepsine teşekkür ediyorum.”
Ziyaretin sonunda EGD Başkanı Erel günün anısına, Başkan Yağız’a EGD flaması tektim etti. Ziyaret toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.