Dolar 32,3736
Euro 34,7899
Altın 2.398,93
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 16°C
Az Bulutlu
Zonguldak
16°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C
Sal 21°C

EGD’Yi ziyaret eden Dikmen hedeflerini anlattı

EGD’Yi ziyaret eden Dikmen hedeflerini anlattı
11 Ekim 2023 17:56
151
A+
A-

EGD’Yi ziyaret eden Dikmen hedeflerini anlattı

 

CHP’den Kdz. Ereğli Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan Muhittin Dikmen, neden aday adayı olduğunu ve belediye başkanı olduğunda hayata geçirmek istediği hedeflerini anlattı.

CHP Kdz. Ereğli Belediye Başkan Aday Adayı Muhittin Dikmen, Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneği’ni ziyaret ederek Başkan Şafak Erel, Başkan Yardımcısı Vedat Kılıç, Genel Sekreter Haydar Yağız ve yönetim kurulu üyesi Hakan Kurttekin ile bir süre sohbet etti.

Kdz. Ereğli’de doğup büyüdüğünü ve belediye başkanlığının 40 yıllık hayali olduğunu ifade eden Dikmen, hayata geçirmek istediği hedeflerini anlattı.

İlk olarak kendisini tanıtan Dikmen “Kdz. Ereğli’de doğdum. Dikmen ailesinin en küçük oğulları Yücel ve Emine Dikmen’in çocuğuyum. Kayabaşı ilkokulunu bitirdim. Orta ve liseyi Kdz. Ereğli Anadolu Lisesi’nde tamamladıktan sonra İstanbul Teknik üniversitesi Denizcilik Fakültesi Gemi Makinaları İşletme Mühendisliği’ni bitirdim. Kısa zamanda dünyayı dolaştım. Yaklaşık 50 ülke gezdim, en sonuncusunda kızımı ve eşimi alıp çıkmıştım. 1996 yılında makine mühendisi olarak AKAL Tekstil Fabrikası’na girdim.2000 yılında acı bir olay yaşadım. Annemi, Babamı ve ablamı trafik kazasın da kaybettim. 2006 yılında AKAL’dan ayrıldım, Ereğli’ye yerleştim. 2006 yılın da kendi firmamı kurdum. Ada Denizcilik Gözetim firması ile gözetim işleriyle meşgul oldum. Birçok sivil toplum örgütünde görev alıp, devamlı halkın için de oldum. Burada hem ailemden, sülalemden gelen ismimin de faydası oldu ama kendimi Ereğli halkına sevdirdiğime inanıyorum. Şu anda da bir yola çıktım. Beni sevenlerle başta ailem olmak üzere verdiği destekle Kdz. Ereğli Belediye Başkan adayıyım Cumhuriyet halk Partisi’nde. Ben Ereğli’ye geldiğim de kendi firmamı kurmadan önce 2008’in sonun da Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye oldum. Aslın da Belediye Başkanlığı hayali benim için 40 yıllık bir hayal ama bunun için de 15 yıldan beri emek harcıyorum, çalışıyorum, siyasetin içindeyim. 2009 yılında girdiğim Cumhuriyet Halk Partisi’nde önce Hayrettin Kartal başkanlığı dönemin de 2013 yılına kadar hem sayman olarak örgüt yönetimin de bulundum. Daha sonraki süreçte son dönem de ilçe örgüt yönetimine girdim Başkan Eylem Ertuğrul yönetiminde. Orada da yine saymanlık yaptım. Bu arada köylerde sandık görevlisi, il delegeliği, ilçe delegeliği de yaptım. 14 yıldır bil fiil CHP’nin neferiyim” dedi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a rakip olacağının hatırlatıldığı Dikmen, “Aslında rakip demeyelim bir yarış içerisine gireceğiz. Şöyle söyleyeyim; ben bu yola girerken zaten ilk ziyaret ettiğim yer 14 yıl içinde bulunduğum örgüt, hemen oradan çıkıp hiç vakit geçirmeden gittiğim 2. İsimde başkanımız Halil Posbıyık’tır. Tabi ki bu bir hizmet yarışıdır, bir süreçtir. Değişimler gerekiyor mudur? Gerekiyordur. Sonuçta ben bu yarışta bu hizmeti daha iyi şekillendirebileceğim daha iyi yapabileceğim için adayım. Başkanımı da taktir ediyorum. Ereğli’ye çok büyük hizmetlerde bulunmuştur. ‘Niye aday oldunuz?’ derseniz ben ekibimle Ereğli’de bu işi daha iyi sürdürebileceğime inanıyorum, daha iyi yapabileceğime demeyelim başkanımıza haksızlık yapmış olurum, daha iyi sürdürebileceğime inanıyorum” şeklinde konuştu.

Kdz. Ereğli’nin en önemli sorununun trafik olduğunu belirten Dikmen, belediye başkanı olduğu takdirde toplumun tüm kesimleri ile konuşarak sorunlara çözüm üreteceğini dile getirdi. Dikmen konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Bir çırpıda söyleyebilirim Ereğli’nin en büyük sorunu trafik sorunu. Ereğli’nin en büyük sorunu dev gibi işletmemiz Ereğli Demir Çelik Fabrikaları olduğu halde bunu yan sanayiye çok yansımaması. Dolayısıyla getirdiği işsizlik sorunları ülkenin yönetiminden kaynaklanan, gerek yoksuzluğun ağırlaşması insanlar belki zenginler daha fazla zengin olabilir. Yoksullarında daha yoksul olduğu bir dönemi yaşıyoruz enflasyon bu kadar yüksek olmasıyla. Benim için ‘senin kafandaki en büyük proje nedir?’ Benim kafamdaki en büyük proje, kozmopolit şehir olan, çok yüksek insan kaynağı olan kalifiye insanların bir arada yaşadığı bir şehirde maalesef insanların bir araya gelerek proje üretememesi. Benim en büyük projem herhalde her insanla gerekirse evlerinde konuşarak, gerekirse iş yerlerinde konuşarak insanları Ereğli için bir şey yapmaya ikna etmek, buna inandırmak ve onlara örnek olmak. Benim için en büyük proje budur. Hemen kısa bir örnek vereyim; eğer bir ulaşım sorunu yada bir eğitim sorununu çözeceksek önce onun ilgililerini bir araya getirmek ilgileriyle görüşmek hızlı hızlı görüş alışverişinde bulunmak belediyenin imkanları ölçüsünde ne kadar destek olabiliyorsak olmak. Bu projeleri geliştirmek liyakatli kişilerle bu projeleri teslim etmek.”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı Şafak Erel ise Muhittin Dikmen’e çıktığı yolda başarılar diledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.