Dolar 32,5864
Euro 34,8068
Altın 2.504,97
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 16°C
Yağmurlu
Zonguldak
16°C
Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 20°C
Pts 19°C
Sal 23°C

Enerji Sorunu Halkı Bezdirdi

25 Ocak 2022 14:49
693
A+
A-

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, bazı bölgelerdeki enerji kesintileri vatandaşların tepkisine neden oluyor.


İlçenin Bağlık mahallesi Hacı Abdurrahman ve Tezel sokak mevkilerinde, dün (24 Ocak) öğle saatlerinden sonra (15.00) yaşanan elektrik kesintisi, gece saatlerine kadar devam etti.


Yine dün, Hakimiyet yayın Grubu’na ulaşan fotoğraf karelerinde, gün içinde sokak lambalarının yanıyor olmasına rağmen, öğleden sonra uzun süre elektrik verilememesi, tepkileri arttırdı.


Bunun yanı sıra İlçenin Göktepe Mahallesi Halil Posbıyık Caddesi’nde de yoğun kar sonrası elektrik direklerinin yıkılması, devrilen ağaçların da enerji ve telefon hatlarına hasar vermesi nedeniyle, 5 gündür elektrik verilemediği belirtiliyor.


Mahalle sakinleri, yolların bugün açıldığını, Ankara’dan geldiği öğrenilen ekiplerin de elektrik hatlarında onarım çalışması başlattığını ifade ediyorlar

KÖY YOLLARI İLE ENERJİDE DURUM

Diğer yandan, yetkililerden edinilen bilgiye göre, İlçe genelindeki yoğun kar yağışı sonrası bazı köylerde kar kalınlığı 2 metreyi aştı.


Bu kapsamda bir çok köy yolu kapanırken, yapılan çalışmalarla dün akşam saatlerinde 30’a düşürülen kapalı köy yolu, gece yağış nedeniyle yeniden artış gösterdi. Halen 8 köye elektrik verilemezken, çalışmalar ise devam ediyor.


ZONGULDAK YOLUNDA DURUM!


Öte yandan, yoğun kar yağışı nedeniyle zaman zaman kontrollü geçiş izni verilen Ereğli-Zonguldak karayolu, sabah saat 04.00 sularında uzun araçlara yeniden kapatıldı.


Araçlar, Ören Mahallesi mevkisinde İlçe Trafik ekipleri kontrolünde tutulurken, diğer araçlar ise kar lastiği yada zincir takma suretiyle seyahat edebiliyor.
Yetkililer, son yılların en fazla kar yağışının görüldüğü bölgede, tüm birimlerin 7/24 görev başında olduğunu belirtirken, vatandaşların da olası olumsuzluklara karşı gerekli tedbirleri almalarını istiyor.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.