Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 15°C
Hafif Yağmurlu
Zonguldak
15°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 16°C
Çar 16°C

ENGELLİLERİMİZ İÇİN YETERLİ ALANLAR YOK

ENGELLİLERİMİZ İÇİN YETERLİ ALANLAR YOK
27 Mart 2024 18:07
41
A+
A-

 

ENGELLİLERİMİZ İÇİN YETERLİ ALANLAR YOK

Engelli vatandaşlara yaşam alanları oluşturmak belediyenin en temel görevleri arasında olduğunu ve onlara en iyi şekilde hizmet verecek sosyal alanları ve onların yaşamlarını kolaylaştıracak alanları oluşturmakta kendi belediye başkanlığı dönemlerinde yapılan çalışmaların öncü olacağını söyledi.

Ereğli Belediye Başkan Adayı İbrahim Sezer, Engelli Rehabilitasyon Merkezleri gibi özel alanları oluşturma da planlama da belediyenin işi olduğunu ve bu alanları oluştururken yatırımlar noktasında devletin desteğinden faydalanacaklarını belirtti.

YAŞLILARIMIZI VE ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZI MİSAFİR EDECEĞİZ

Ayrıca Sezer, Ereğli’de yaşayan vatandaşların evlerinde engelli bir birey ya da kendi ihtiyaçlarını kendi karşılayamayacak kadar yaşlı bir birey var ise, onların çalışma saatlerinde ya da başka durumlarda, engelli ya da yaşlı olan bireyin gündüz vakitlerinde, belediye bünyesinde misafir edebileceğimiz, bizim de üzerinde çalıştığımız, elimizde mevcut olan projelerimize uygun Yaşlı ve Engelli Bakım Merkezlerinin kurulması gerektiğini söyledi. İbrahim Sezer konuyla ilgili olarak:

“Bu projeleri hayata geçirmek Belediyenin özellikle bizim öncelik verdiklerimizden bir tanesi” dedi.

BU NÜFUSA BU KREŞ YETERLİ GELMİYOR

Kreşlerin çoğaltılması konusunda hazırladığı mahalle projelerinden de bahseden, Sezer konuşmasında:

“İçerisinde Kreşleri barından ayrıca yine içerisinde Düğün ve Nikah Salonlarının olduğu, çevresinde yeşillendirilmiş oturma ve buluşma ve etkinlik alanlarıyla zenginleştirilmiş, açık hava sinemasının da yer aldığı projelerimiz var. Kesinlikle büyük mahallelerde yapacağımız projelerde Kreşlerimiz de yer alacak. Mevcut Belediye’nin bir Kreş uygulaması var. Ama bunların sayısının arttırılması lazım. Çünkü Ereğli 40 yıl önceki 50bin nüfuslu Ereğli değil. Şu an 120 Bin nüfusa sahip. Bu nüfusa bir düğün salonu, bir kreş, bir kültür salonu yetmez. Biz bunların sayısını artırarak aktif şekilde hizmet verilecek “

SANATA VE SANATÇILARIMIZA DİZİKİ ALANLAR İNŞA EDECEĞİZ

Ereğli sanat ve sanatçı yönünden bir değeri olan şehir olduğuna da değinen Belediye Başkan Adayı İbrahim Sezer, Ereğli’de 3-4 tane musiki cemiyetinin olduğunu, bu ve bunun gibi sanatla uğraşan vatandaşların kendilerini sergileyebilecekleri fiziki alanlara ihtiyaç duyduklarını ve yapacağı projelerle bu eksikliklerin giderileceğini söyledi.

 

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.