Dolar 32,4856
Euro 34,9497
Altın 2.435,21
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 19°C
Az Bulutlu
Zonguldak
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 16°C

Erdemir’in yolu İYİ Parti’den geçiyor

Erdemir’in yolu İYİ Parti’den geçiyor
15 Ocak 2023 23:00 | Son Güncellenme: 16 Ocak 2023 16:26
1.913
A+
A-

Erdemir’in yolu İYİ Parti’den geçiyor

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. (ERDEMİR) 2006 yılında OYAK’a satılmasının üzerinden geçen 16 yılda ilk kez siyaset tarafından yönetilmeye başlandı. Kdz. Ereğli’de OYAK Yönetimi ile her hangi bir konuda görüşmek isteyen kurum ve kuruluşların temsilcileri önce İYİ Parti Milletvekili Adayı Batu Müftüoğlu’ndan referans almak zorunda kalıyor.

 

Erdemir uzun yıllar sonra bir siyasi parti temsilcisinin referansı ile yönetilmeye başlandı. İlçede yaklaşık bir yılı aşkın süredir Belediye Başkanları başta olmak üzere diğer kurum ve kuruluşların yöneticileri OYAK Yöneticileri ile görüşmek istediklerinde İYİ Parti Milletvekili Adayı Batu Müftüoğlu’ndan referans almak zorunda kalıyor. OYAK’ta bazı yöneticiler 16 yıl aradan sonra ilk kez siyasi bir kişi tarafından yönlendirilmeye başlandı.

İYİ Parti Milletvekili Adayı Batu Müftüoğlu’nun ise kendisine biat eden yöneticilere referans olduğu, biat etmeyenlere ise olumsuz referans olduğu iddia ediliyor.

OYAK’ta İYİ Parti’ye kapı açan yöneticiler, AK Partili yöneticilerden gelen taleplere ise çoğu zaman kapılarını kapatıyor. OYAK Yönetiminin İYİ Parti’ye Kdz. Ereğli’de yol vermesi ise ilçede rahatsızlığa neden oluyor.

Kdz. Ereğli’de ki birçok kurum yöneticisi kendilerine İYİ Parti Milletvekili Adayı Batu Müftüoğlu’nun referans olması ve OYAK’ta ki bazı yöneticilerin buna fırsat vermesine oldukça tepkili.

Kurum yöneticilerinin kendi aralarında bir toplantı yaparak bu durumu OYAK’ın üst yönetimine ileteceği, önlem almamaları durumunda ise konuyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletmeyi planladıkları öğrenildi.

İsminin yazılmasını istemeyen kurum yöneticileri “OYAK gibi kurumsal bir yapının Kdz. Ereğli’de İYİ Parti’ye teslim edilmesi, yöneticilerinin onların referansı olmadan randevu bile kabul etmemeleri çok vahim bir durum. 16 yıllık OYAK tarihinde böyle bir durum ilk kez oluyor.

İlçenin belediye başkanı bile Batu Müftüoğlu aracılığı ile OYAK yöneticileri ile görüşebiliyor. OYAK yöneticilerine direk ulaşmaya çalışıldığında kapılan duvar oluyor.

İYİ Partili Batu Müftüoğlu referans olunca tüm kapılar ardına kadar açılıyor” diye konuştu.

Kdz. Ereğli’de binlerce genç işsizlikle boğuşup Erdemir’e işe girme hayalleri kurarken İYİ Partili Batu Müftüoğlu’nun yakın ilişki içerisinde olduğu Sina Çıladır’ın karısını Erdemir Hastanesi’nde işe yerleştirdi. Kdz. Ereğli’de hakkında “Livadi FETÖ dosyası” olmak üzere tarihi eser kaçakçılığı, şantaj olmak üzere hakkında birçok iddia olan Sina Çıladır’ın karısının İYİ Parti Milletvekili Adayı Batu Müftüoğlu aracılığı ile OYAK Yöneticileri tarafından işe alınması kamuoyunda büyük infial uyandırdı.

OYAK’ta İYİ Parti hakimiyetinin başlamasına ilişkin hazırladığımız haber dosyamızın detaylarını kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.