Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 24°C
Yağmurlu
Zonguldak
24°C
Yağmurlu
Cts 29°C
Paz 30°C
Pts 28°C
Sal 27°C

EREĞLİ’DE BAYRAM SEVİNCİ SAHAYA YANSIDI

EREĞLİ’DE BAYRAM SEVİNCİ SAHAYA YANSIDI
19 Mayıs 2024 15:06 | Son Güncellenme: 19 Mayıs 2024 20:10
130
A+
A-

Yurtta olduğu gibi Karadeniz Ereğli’de de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama etkinlikleri gerçekleştirildi.

Anıt Park’ta Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan kutlamalar Şehit Vefa Karakurdu Stadı’nda düzenlenen sportif etkinliklerle devam etti.

 

Kutlamalar Anıt Park’ta bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Kdz. Ereğli Gençlik ve İlçe Spor Müdürü Adem Çelik tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi. Çelenk törenine Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur, Kdz. Ereğli Belediye Başkan Vekili Çetin Yiğit, Kdz. Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Akın Çetin, Erdemir Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

DEMİR: “GENÇLERİMİZLE YOL ARKADAŞLIĞI YAPMAK GURUR VERİCİ”

Anıt Park’taki törenin son bulmasıyla kutlama etkinlikleri Şehit Vefa Karakurdu Stadı’nda devam etti. Yoğun katılımın olduğu etkinlikte ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi.

Günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Kdz. Ereğli Yurt Müdürü Hasan Demir, Konuşmasında milli ve manevi değerlere vurgu yaparak “Her şeyin hızla değiştiği bir çağda yaşıyoruz. Bu hızlı değişim içinde bilimde, sanayide, sporda, teknolojide ve sanatta gençlerin enerjilerine, heyecanlarına, arzularına ve hayallerine bu ülkenin ihtiyacı var. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak, Türkiye’nin değerlerine sımsıkı bağlı gençlerimizle, geleceğe yürüme, bu yolda onlarla yol arkadaşlığı yapmak bizim için büyük bir gurur vesilesidir. Devletimizin bir rüya çınarı olduğunu unutmadan yolumuza devam ediyoruz… Bıraktıkları aziz emanete gençlerimizle birlikte sahip çıkacağımıza, onu iftiharla koruyup gözeteceğimize söz veriyoruz” dedi.

Daha sonra 7’den 70’e Sancak Koşusu teslimi yapıldı. Bu sırada sportif faaliyetlerde başarı gösteren öğrencilere protokol tarafından plaket takdiminde bulunuldu. Öğrencilerin şiir ve kompozisyonlarını okuduğu törende; jimnastik, wushu sanda, teakwondo ve güreş spor gösterileri alkışlar eşliğinde izlendi. Bayrak yarışı ve halk oyunları gösterileriyle devam eden program, gençlerin her bir ağızdan Ata’ya cevabını okunması ve final koreografisi ile son buldu.

Tören sonunda İlçe Spor ve Gençlik Merkezi stantları gezildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.