Dolar 32,4560
Euro 34,7804
Altın 2.479,86
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 15°C
Az Bulutlu
Zonguldak
15°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 18°C

Ereğli’de Bir Okul Sadece KEAL mi ?

Ereğli’de Bir Okul Sadece KEAL mi ?
16 Aralık 2022 02:19 | Son Güncellenme: 16 Aralık 2022 13:24
555
A+
A-

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, yeniden yapımına ve güçlendirilmesine karar verilen okullarda çalışmalara başlandı.

Edinilen bilgiye göre, deprem tahkiki yaptırılan okulların sonuçlarının, Milli Eğitim Bakanlığınca 29 Ağustos 2022’de alınan kararın Zonguldak İl Millî Eğitim Müdürlüğüne gönderilmesi ardından, İl genelinde 10 okulun güçlendirilmesi, 10 okulun ise ‘yeniden yapılmak üzere’ yıkım kararı verilmişti.

 

Bu kapsamda, Karadeniz Ereğli İlçesindeki Cumhuriyet Ortaokulu eski binası, Turgut Reis Ortaokulunun B ve C binaları ile İhsan Yılmaz Ortaokulu binalarının yıkımına karar verilirken; Karadeniz Ereğli Anadolu Lisesi (KEAL), İzmirlioğlu İlkokulu, İsmet İnönü İlkokulu’nun Ortaokulu tek binası, Ormanlı İlkokulu, Ereğli Lisesi eski binası İle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binalarının da güçlendirilmesi yer aldı.

YIKIMLAR BAŞLANDI

Alınan kararların ardından, İl Milli Eğitim Müdürlüğü talimatı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kontrolünde başlatılan çalışmalarla İhsan Yılmaz Ortaokulu binasının yıkım işi tamamlandı. Cumhuriyet Ortaokulu eski binasında da yıkım çalışmalarına başlandı.

VELİLERİN ÖNERİSİ VAR!

Yıkımına karar verilen Turgut Reis Ortaokulu B ve C binaları ise öğrenci velilerinin de talepleri doğrultusunda ise halen eğitim görülen binada öğrenci bulunduğundan ve okulun tek girişi olduğundan tehlike arz edebileceği endişesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğün iletildi.

Bunun üzerine yıkımı projelendirilen okul binalarının yıkım işlemine başlanabilmesi için öğrencilerin olmayacağı belirli sürenin kullanılmasına karar verildi. Bu konuda da çalışmaların yapılabileceği en uygun dönemin, ara tatil olabileceği üzerinde duruluyor.

KEAL PROJESİ TAMAM, DİĞERLERİ?!.

Diğer yandan, güçlendirilecek okullardan sadece KEAL için proje hazır hali getirildi. Kapsamdaki diğer okullar için ise henüz net bir çalışma yapılmadı. Özellikle ilçe merkezindeki mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin güçlendirme projesinin henüz yapılmaması dikkat çekiyor.

CUMHURİYET GEÇMİŞE UYGUN OLSUN!

Bu arada, ilçenin başarılı ve köklü okulları arasında sayılan, ilk binası 1969’da inşa edilen Cumhuriyet Ortaokulu binası yeni inşaatının da ‘aslına uygun’ yada ‘benzeri şeklinde’ yapılması isteniyor.

Söz konusu okulda öğrenim gören öğrencilerin velileri, binanın 2 katlı oluşu ve yatay büyümeye yönelik inşa edilmesinin, özellikle deprem gibi doğal afetlerde ‘koruyuculuğunun’ daha yüksek olduğunu savunarak, “belki bir kat daha fazla olabilir ancak yine yatay şekilde projelendirilirse, hem özelliğini korumuş, hem de çocukların güvenlikleri daha fazla sağlanmış olur” görüşünü öne çıkarıyorlar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.