Dolar 32,5392
Euro 34,8728
Altın 2.432,00
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 27°C
Az Bulutlu
Zonguldak
27°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 16°C

Ereğli’de, depremzedeler için yeni bir kampanya başlatıldı

Ereğli’de, depremzedeler için yeni bir kampanya başlatıldı
9 Mart 2023 21:46
261
A+
A-

Kdz Ereğli‘de, depremzedeler için yeni bir kampanya başlatıldı

   

Ensar Vakfı, MÜSİAD, Önder, İHH, İnsan Vakfı, Seç-Der, Özgür-Der, Yedi Hilal, Tügva ve Feda-Der’in işbirliğinde; Kdz. Ereğlili hayırseverlerin katkılarıyla depremlerin merkez üssü olan Kahramanmaraş’ta kurulan ‘Kdz. Ereğli Aşevi’, depremzedelere hizmet vermeye devam ediyor.

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sebebiyle oluşan can kayıpları, tüm ülkemizi yasa boğdu. Depremlerin ardından Kdz. Ereğli halkı, adeta bir seferberlik başlatarak üzerine düşen ne varsa ilk andan itibaren büyük bir hassasiyet ve fedakârlık ile yaraları sarmak üzere deprem bölgesine ciddi ölçüde destek gönderdi.

Kdz. Ereğli’deki Sivil Toplum Kuruluşları bir araya gelerek İnsan Vakfı işbirliği ile Kahramanmaraş’ta uzun vadeli bir aşevi kurma düşüncesini hayata geçirdi. 12 Şubat’ta aşevi malzemeleri ve gıda yüklü bir tır ile 12 kişilik bir ekip yola çıkmış ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Avşar Kampüsünde Kdz. Ereğli Aşevi’nin kuruluşunu gerçekleştirmişti. Yaklaşık bir aylık süre içerisinde 10’ar kişilik ekiplerle Kdz. Ereğli’den 40 civarında gönüllü aşevinde çalışmak üzere deprem bölgesine gitti. Gönüllülerden oluşturulacak ekipler ile Kahramanmaraş’a gidilmeye devam ediliyor.

Bunlarla beraber Sivil Toplum Kuruluşları öncülüğünde toplamda 4 tır malzeme Kahramanmaraş’a gönderildi. Çocuk oyuncakları, gıda malzemeleri, kahvaltılıklar, iç çamaşırları, elbise, battaniye, yorgan, soba, elektrikli ısıtıcılar, bot, mont, terlik ve hazır su başta olmak üzere birçok ihtiyaç malzemesinin giden ekiplerce depremzedelere elden dağıtımı sağlandı. Öğünlük olarak Kdz. Ereğli Aşevinden yaklaşık 2 bin kişiye yemek dağıtımı gerçekleştiriliyor.

 

YENİ BİR KAMPANYA BAŞLATILDI

Ramazan ayının yaklaşması sebebiyle deprem bölgesindeki depremzede ailelere yönelik “Paylaşmak Güzeldir” temalı “Ramazan Gıda Kolileri”, bayanlara yönelik “Yanındayım” temalı “Hijyen Paketi”, çocuklara yönelik “Bir Çocukta Sen Güldür” temalı “Tebessüm Paketi” ile Kdz. Ereğli Aşevinin ihtiyaçlarının temini için bir yardım kampanyası başlatıldı. Ayrıca aynı amaca yönelik Ali Molla Camii avlusunda bir kermes başlatılacak. Kampanya dahilinde malzemelerin Hatip Cami aşağısında bulunan Arma İnşaat binasında toplanıp, 19 Mart Pazar günü deprem bölgesine sevk edilmesi planlanıyor. Depremlerin hemen ardından çalışmaların organize edilip, yürütülmesinde gönüllü olarak görev alan sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri, amaçlarının bir seferlik veya bir sürelik değil ihtiyaç olduğu sürece deprem bölgesinde yaraları sarabilmek için çalışmalar yürütmek olduğunu ifade ettiler. Bu kapsamda Kdz. Ereğli halkının bu çalışmanın devamlılığı için hem insan kaynağı hem de maddi olarak desteklerini esirgememesi son derece önem arz ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.