Dolar 32,3655
Euro 34,9626
Altın 2.325,50
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 20°C
Az Bulutlu
Zonguldak
20°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 16°C

EREĞLİNİN TEK GAZETECİLER DERNEĞİ ADAYLARIN GÖZDE ZİYARET YERİ OLDU

EREĞLİNİN TEK GAZETECİLER DERNEĞİ ADAYLARIN GÖZDE ZİYARET YERİ OLDU
8 Mayıs 2023 17:50 | Son Güncellenme: 8 Mayıs 2023 21:55
376
A+
A-

Türkiye İşçi Partisi Zonguldak 1. Sıra Milletvekili Adayı Fatma Kılıçarslan ve 4. Sıra adayı Türkan Baytekin, Ereğli Gazeteciler Derneği’ne nezaket ziyaretinde bulundu.

Beraberinde Türkiye İşçi Partisi Kdz.Ereğli parti yöneticisi Dilek Bakar ve parti üyesi Doğukan Aydın ile birlikte EGD’yi ziyaret eden Milletvekili Adayları Fatma Kılıçarslan ve Türkan Baytekin, Dernek Başkanı Şafak Erel ve Mali Sekreter İlknur Turt tarafından karşılandı.

14 Mayıs Pazar günü yapılacak Milletvekili Genel Seçimi’ne katılacak Türkiye İşçi Partisi Zonguldak Milletvekili Adayları Fatma Kılıçarslan ve Türkan Baytekin, Ereğli Gazeteciler Derneği’ne yaptıkları ziyarette Türkiye İşçi Partisi’nin seçimlere Emek ve Özgürlük İttifakı altında katılacaklarını belirterek, bu nedenle baraj sorunu bulunmadığını ifade ettiler.

Türkiye İşçi Partisi(TİP)’ne Milletvekili seçiminde verilecek oyun büyük bir değeri olacağını ifade eden Milletvekili adayları “Gerçek bir halk egemenliğine gidecek yolun önündeki ilk engeli aşmak amacıyla Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tek adam rejimi karşısındaki güçlü ortak adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekliyoruz. Parlamentoda sosyalist seçeneği halkımıza sunuyoruz. 1 oy Kemal’e 1 oy TİP’e diyeriz” dediler.

TİP Zonguldak Milletvekili Adayları açıklamalarını şu şekilde sürdürdüler:

“BİR YOL VAR! O YOLU BİRLİKTE AÇMAYA DAVET EDİYORUZ

Ya hak ve özgürlüklerimizi, geçmişimizi ve geleceğimizi, düşlerimizi ve zenginliklerimizi alan bu iktidardan, Saray Rejimi’nden kurtulacağız ya da bu yağma, hukuksuzluk ve yobazlık sürecek. TİP, seçimlerde dahil, yaşamakta olduğumuz ve daha da yaşayacağımız zorlu süreçlerde yurttaşlarımızla, direnen emekçilerle, temel ilkeler doğrultusunda bizimle yol arkadaşlığı yapacak tüm siyasi parti ve çevrelerle konuşup o yolu birlikte açacağız. Türkiye halkları ekonomik krizlere, doğasının tahrip edilmesine, açlık sınırında yaşamaya, komşularıyla kavga eden bir dış siyasete, kadın düşmanı uygulamalara, dışlanmaya, şovenimze, baskı ve tahakküm altında adaletsiz bir düzende yaşamaya, ürettiği zenginliklere bir avuç sermayedarın el koymasına, geçemediği köprüleri yolları finanse etmeye yaşamaya mahkum değildir. Bir yol var biliyoruz. O yolu birlikte açmaya davet ediyoruz.

SARAJ REJİMİ İLE HESAPLAŞACAĞIZ: HALK YÖNETECEK!

Halkın iradesini gasp eden tek adam rejimi ile hesaplaşacak, bu rejimin halkımıza reva gördüğü yoksulluk ve yolsuzluk düzenine karşı mücadeleyi yükselteceğiz.

Söz, yetki ve kararın halka ait olabilmesi için anayasanın demokratik ve toplumcu bir şekilde düzenlenmesine yönelik girişimlere öncülük edecek, ulusal ve yerel düzeylerde halkın kendi seçtiği temsilciler yoluyla ve meclisler kanalıyla yönetime katılmasının önünü açan düzenlemeleri savunacağız.”

Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı Şafak EREL’de TİP Zonguldak Milletvekili Adayları ve partililerin yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 14 Mayıs’ta yapılacak Milletvekilliği seçimlerinde kendilerine başarılar diledi.

Ziyaret, toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.